Kar yağacak mı? Kar yağışı beklenen iller!
Meteoroloji uzmanları, hafta sonu için kar yağışı uyarısında bulundu. Türkiye’nin kuzey ve iç bölgelerinde sıcaklıkların düşmesiyle birlikte bazı illerde kar bekleniyor. Vatandaşlar, hangi illerde kar yağışı olacağını merak ediyor.
- Haberler Haberleri
- Giriş Tarihi: 12 Kasım 2025, 09:10
Soğuk hava dalgası Türkiye'ye giriş yaptı ve meteoroloji uzmanları, hafta sonu bazı illerde kar yağışı beklendiğini açıkladı. Kar yağışı özellikle Doğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinde etkili olacak. Vatandaşlar "Kar yağacak mı?" sorusuna yanıt ararken, yetkililer uyarılarda bulunuyor. Kar yağışı beklenen iller arasında Erzurum, Kars, Ardahan, Sivas, Kastamonu ve Bolu yer alıyor. Karla birlikte sıcaklıkların düşmesi ve bazı yolların buzlanması olası. Uzmanlar, sürücülerin ve yayaların dikkatli olmasını, araç sahiplerinin kış lastiklerini kontrol etmesini öneriyor. Bu hafta sonu, yüksek kesimlerde kar kalınlığı artabilir ve yer yer ulaşımı zorlaştırabilir. Vatandaşların meteoroloji duyurularını takip etmesi önem taşıyor.
İSTANBUL'DA BUGÜN HAVA NASIL?
İstanbul'da bugün hava genel olarak çok bulutlu ve sıcaklık yaklaşık 13 °C civarında seyrediyor. Sabah saatlerinde sağanak yağış bekleniyor; saat 09:00'da sıcaklık yaklaşık 14 °C olacak. Öğlene doğru bulutlar biraz azalacak ve sıcaklık 15–17 °C aralığına yükselecek. Öğleden sonra ve akşamüstü ise hava kısmen güneşli veya aralıklı bulutlu olacak, sıcaklık 16 °C civarında seyredecek. Akşam saatlerinde bulutlanma tekrar artacak ve sıcaklık 12–13 °C civarına düşecek.
👉 Sabah yağış ihtimali bulunduğundan şemsiye veya yağmurluk bulundurmanız faydalı olur. Öğle ve akşamüstü saatleri için hafif mont veya ceket uygun olacak, akşam dışarı çıkarken ise daha kalın giysiler tercih edilebilir.
HAFTA SONU HANGİ İLLERDE KAR YAĞACAK?
Kar yağışı beklenen iller arasında Erzurum, Kars, Ardahan, Sivas, Kastamonu ve Bolu yer alıyor. Karla birlikte sıcaklıkların düşmesi ve bazı yolların buzlanması olası. Uzmanlar, sürücülerin ve yayaların dikkatli olmasını, araç sahiplerinin kış lastiklerini kontrol etmesini öneriyor.
TÜRKİYE'DE HAVA DURUMU: SAĞANAK YAĞIŞLAR ETKİLİ OLACAK
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu geçecek. Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Kütahya, Antalya, Mersin, Adana, Eskişehir, Çankırı, Sivas, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor.
Doğu bölgelerde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde, diğer bölgelerde ise mevsim normallerine yakın seyredecek. Genellikle güney yönlerden esecek rüzgar, Marmara, Ege, İç Anadolu ve Batı ile Orta Karadeniz'de kuzeyli yönlerden hafif ila orta kuvvette esmesi bekleniyor. Yağış anlarında rüzgarın zaman zaman orta kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU
Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Sakarya çevresinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor.
- Bursa: 16°C, sağanak yağışlı
- İstanbul: 17°C, sabah saatlerinde sağanak yağışlı
- Çanakkale: 18°C, parçalı bulutlu
Ege: Parçalı bulutlu, Kütahya çevreleri sağanak yağışlı.
- İzmir: 22°C, parçalı bulutlu
- Denizli: 19°C, parçalı bulutlu
- Afyonkarahisar: 14°C, parçalı bulutlu
Akdeniz: Parçalı bulutlu, Antalya, Mersin ve Adana çevreleri sağanak yağışlı.
- Adana: 23°C, sağanak yağışlı
- Antalya: 23°C, sağanak yağışlı
- Hatay: 24°C, parçalı bulutlu
İç Anadolu: Parçalı bulutlu, Eskişehir, Çankırı ve Sivas çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
- Ankara: 15°C, öğle saatlerinde sağanak yağışlı
- Eskişehir: 14°C, öğle sonrası sağanak yağışlı
- Çankırı: 18°C, öğle sonrası sağanak yağışlı
Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli sağanak bekleniyor.
- Düzce: 14°C, kuvvetli sağanak yağışlı
- Zonguldak: 15°C, kuvvetli sağanak yağışlı
- Bolu: 12°C, sağanak yağışlı
Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Giresun, Trabzon ve Gümüşhane çevrelerinde sağanak yağışlı.
- Samsun: 19°C, sağanak yağışlı
- Trabzon: 19°C, sağanak yağışlı
- Rize: 22°C, parçalı bulutlu
Doğu Anadolu: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevreleri sağanak yağışlı.
- Erzurum: 13°C, parçalı bulutlu
- Kars: 14°C, parçalı bulutlu
- Malatya: 17°C, kuzey ve batı çevreleri sağanak yağışlı
Güneydoğu Anadolu: Parçalı bulutlu geçecek.
- Diyarbakır: 22°C, parçalı bulutlu
- Gaziantep: 21°C, parçalı bulutlu
- Mardin: 21°C, parçalı bulutlu
DİĞER HABERLER
-
Survivor 2026 kadrosunda yer alan Sercan Yıldırım, yarışmada hem fiziksel performansı hem de ada içindeki stratejik hamleleriyle öne çıkıyor. “Survivor Sercan kimdir?” sorusu, yarışmayı takip eden izleyiciler tarafından en çok araştırılan başlıklar arasında yer alıyor. -
Büyük ikramiye için nefesler tutuldu ve beklenen an geldi! Milli Piyango Çılgın Sayısal Loto çekiliş sonuçlarını duyurdu. 4 Nisan Cumartesi günü yapılan çekilişte şanslı numaralar belli oldu. Joker ve SüperStar sonuçları da açıklandı. Sayısal Loto sonuçları sorgulama ekranı, kazandıran numaralar ve tüm detaylar bu içerikte sizi bekliyor! -
Sevilen yapım Güller ve Günahlar, 24. bölümüyle büyük bir yüzleşmeye sahne olmaya hazırlanıyor. “Kader’in babası Tibet değil” gerçeğiyle sarsılan hikayede tüm dengeler değişiyor. Güller ve Günahlar yeni bölüm fragmanı ve detaylar burada!