Deprem son dakika | İstanbul'da deprem mi oldu 5 Temmuz? Kaç şiddetinde, merkez üssü neresi?
Son dakika deprem haberi... 5 Temmuz Cumartesi günü öğle saatlerinde İstanbul'da hissedilen bir deprem meydana geldi. AFAD'dan alınan bilgiye göre, 3,8 şiddetinde ölçülen depremin merkez üssü ise Silivri olarak belirlendi. Kandilli Rasathanesi ise sarsıntının şiddetini 4,1 olarak duyurdu.
- Haberler Haberleri
- Giriş Tarihi: 05 Temmuz 2025, 14:30
- Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2025, 14:40
İstanbul'da öğle saatlerinde meydana gelen deprem vatandaşları korkuttu. Saat 14.24'te kaydedilen sarsıntının şiddeti AFAD tarafından 3,8 ve Kandilli Rasathanesi tarafından ise 4,1 olarak açıklandı. 8,85 km derinlikte ölçülen sarsıntının yanı sıra Bursa'da geçtiğimiz günlerde arka arkaya, en büyüğü 4,4 şiddetinde sarsıntılar meydana gelmişti.
İSTANBUL'DA DEPREM Mİ OLDU 5 TEMMUZ? KAÇ ŞİDDETİNDE, MERKEZ ÜSSÜ NERESİ?
Merkez üssü Marmara Denizi, Silivri açıkları olarak ölçülen depremin şiddeti ise AFAD ve Kandilli Rasathaneleri tarafından farklı açıklandı. AFAD'ın yerin 8,85 km derinlikte ve 3,8 büyüklüğünde gerçekleştiğini duyurduğu sarsıntıyı Kandilli Rasathanesi ise 4,1 şiddetinde ve 13.3 km derinlikte ölçümledi.
DİĞER HABERLER
-
Kurban Bayramı ne zaman? 2026 yılında bayram hangi gün kutlanacak? Tatil planı yapacak olanlar için tarih netleşti. -
Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte milyonlarca Müslüman Ramazan Bayramı’nı karşılayacak. Ramazan Bayramı, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularının ön plana çıktığı önemli dini günler arasında yer alıyor. -
Emekli bayram ikramiyesi 2026 için geri sayım başladı. Her yıl iki kez ödenen bayram ikramiyelerinde artış yapılıp yapılmayacağı milyonlarca SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklisi tarafından yakından takip ediliyor. “2026 bayram ikramiyesi ne kadar olacak?” sorusu gündemdeki yerini korurken, zam oranının yüzde kaç olacağı da merak ediliyor