ALTIN TAVUK TARİFİ | Altın tavuk nasıl yapılır? Malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları
Çıtır çıtır, lezzetli bir tavuk yemeği yemek isteyenler için en güzel tariflerden olan altın tavuk, büyük küçük herkesin damağını tatlandırmaya devam ediyor. Evinde bu enfes lezzeti yapmak isteyenler için Altın tavuk nasıl yapılır? sorusunun cevabını haberimizde derledik. İşte altın tavuk malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...
- Haberler Haberleri
- 26 Şubat 2024, 23:30:29, Güncelleme: 26 Şubat 2024, 23:30:29
ALTIN TAVUK TARİFİ | Tavuk göğsünü galeta unuyla buluşturan, altın gibi rengiyle göze, çıtır çıtır lezzetiyle mideye hitap eden altın tavuk, son zamanların en popüler tarifleri arasında yerini aldı. Peki Altın tavuk nasıl yapılır? İşte altın tavuk malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...
ALTIN TAVUK NASIL YAPILIR?
Altın Tavuk Malzemeleri:
- 4 adet tavuk göğüs
- 1 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı ekmek kırıntısı veya galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Sıvı yağ (kızartmak için)
👉1.20 faizli konut kredisi başvuru şartları neler?👈
Altın Tavuk Yapılışı:
- Tavuk parçalarını yıkayın ve kurulayın. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak diğer baharatlarla tavukları marine edin. Marine işlemi için en az 30 dakika buzdolabında bekletin.
- Bir kasede unu, bir başka kasede çırpılmış yumurtaları ve bir başka kasede ekmek kırıntısını veya galeta ununu hazırlayın.
- Her tavuk parçasını önce una, sonra yumurtaya ve en son ekmek kırıntısına veya galeta ununa bulayın. Bu işlemi yaparken tavukları iyice kaplamaya özen gösterin.
- Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Tavukları kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartın. Tavukları kızartırken dikkatli olun, her iki tarafını da eşit şekilde pişirin.
- Pişen tavukları kağıt havlu serilmiş bir tabağa alarak fazla yağını süzün.
- Sıcak servis yapın ve isteğe bağlı olarak yanında salata veya garnitürlerle servis edebilirsiniz.
DİĞER HABERLER
-
Kurban ibadetini yerine getiren vatandaşlar, kestikleri kurbanlıkları nasıl dağıtması gerektiğini araştırmaya başladı. 'Diyanet'e göre kurban eti kaç kişiyle paylaşılmalıdır, kurbanlık eti nasıl pay edilir?' soruları gündemde yerini aldı. İşte Kurban Bayramı'nda kurban kesip dağıtacak vatandaşların bilmesi gereken hususlar... -
Kurban Bayramı sebebiyle taze et tüketiminin artmasıyla, kesme işleminin tamamlanmasının ardından kurban etinin tüketilip tüketilemeyeceği araştırılmaya başladı. Kurban etinin, kurbanlık kesildikten sonra nasıl dinlendirileceği, kaç saat sonra yenileceği ve ne zaman buzluğa konulacağı merak edilenler arasında yerini aldı. İşte kurban eti tüketimine dair bilinmesi gerekenler... -
Kurban Bayramı, tarihi Hz. İbrahim peygambere kadar uzanan ve İslam'ın 5 şartından biri olan Hac ibadetini de kapsayan önemli bir dini bayramdır. Müslümanlar için hem dini bir görevin yerine getirilmesi hem de toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi açısından büyük önem taşıyan Kurban Bayramı'nda sevdiklerine mesaj göndermek isteyenler için resimli ve en yeni Kurban Bayramı mesajlarını haberimizde derledik.