İstiridye tatlısı nasıl yapılır? İstiridye tatlısı tarifi ve hazırlanışı | İstiridye tatlısında hangi malzemeler kullanılır?
Ramazan ayında sıkça tüketilen tatlılardan biri olan İstiridye tatlısı, arama motoru Google'da sıkça aratılıyor. Vatandaşlar, "İstiridye tatlısı nasıl yapılır? İstiridye tatlısı tarifi, İstiridye tatlısı malzemeleri nedir?" sorularını aratıyor. İşte İstiridye tatlısına dair bilmeniz gerekenler...
- Haberler Haberleri
- 12 Nisan 2022, 16:50:16
İstiridye tatlısı hazırlanışı oldukça kolay olan şerbetli tatlılardan olup ulaşılabilir malzemelerden kolayca yapılabilmektedir. Diğer şerbetli tatlılarla kıyaslandığında oldukça basit olan istiridye tatlısı, birkaç önemli püf noktaya dikkat edilmesi halinde tam kıvamında hazırlanabilmektedir. Peki, İstiridye tatlısı nasıl yapılır, tarifi nasıl? İstiridye tatlısı malzemeleri nelerdir? İşte istiridye tatlısı hazırlanışı.
İSTİRİDYE TATLISI NASIL YAPILIR, TARİFİ NASIL?
İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye toz şeker ve suyu alalım, ara ara karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.
Şerbetimizi orta ateşte kaynamaya bırakalım. Şerbetimiz kaynamaya başladığında altını kısalım ve 10 dakika bu şekilde kaynatalım.
Ardından limon suyumuzu ekleyelim ve 5 dakika daha kaynatarak ocağımızı kapatalım. Şerbetimizi soğumaya bırakalım.
Şerbetimiz soğurken bizde hamurumuzu hazırlayalım. Bunun için uygun bir yoğurma kabı içerisine oda ısısındaki tereyağı, yumurta ve tahini alalım. Malzemelerimizi elimizle karıştıralım.
Ardından irmik ve çekilmiş ceviz ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
Kabartma tozu ve un ilave edip hamurumuzu yoğurmaya devam edelim. Bu aşamada unu kontrollü eklemelisiniz. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edeceğiz.
Hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım, elimizle yuvarlayıp hafif bastırarak yassılaştıralım.
Hamurumuzun üzerine çay bardağının ağız kısmı ile çizikler atalım. Ucunu elimizle hafif daraltalım ve istiridye şekli verelim.
Şekillendirdiğimiz hamurlarımızı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim.
Pişen tatlılarımızı fırından alalım ve ayrı bir fırın kabına dizelim, 1-2 dakika kadar ilk sıcağının çıkması için bekleyelim.
İlk sıcağı çıkan tatlılarımızın üzerine soğuyan şerbetimizi gezdirelim. Üzerini bir tepsi ile örterek 3-4 saat kadar şerbetini çekmesi için dinlenmeye bırakalım.
Dinlenen ve şerbetini çeken tatlılarımız servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
İSTİRİDYE TATLISI MALZEMELERİ NELERDİR?
Şerbeti İçin;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Çeyrek Limon suyu
Hamuru için;
250g tereyağı
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı tahin
1 su bardağı irmik
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
DİĞER HABERLER
-
DEPREM riski ile her an karşı karşıya olan fay hatları üzerindeki ülkemizde, sarsıntıların şiddeti, olduğu yer gibi teknik bilgiler iki farklı kaynak tarafından paylaşılıyor. AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin hesaplamalarıyla vatandaşlar, ülkede olan depremleri, şiddetini ve artçıları anlık olarak öğrenebilirken 4 Mayıs 2024 Cumartesi AFAD, Kandilli Rasathanesi son depremler listesini sizler için derledik. -
Emlak Konut'un Türk Hava Yolları ve Çevre Bakanlığı iş birliği içinde yaptığı proje olan Arnavutköy Yenişehir Evleri için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Kura çekilişi 4 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşen Emlak Konut evlerine başvuruda bulunan vatandaşlar, arama motorlarında 'Emlak Konut Arnavutköy kura sonucu, THY Emlak Konut Arnavutköy Yenişehir evleri ASİL VE YEDEKLER isim listesi' sorgulamaları yapıyor. Detaylar haberimizde... -
4 Mayıs 2024 günü, önceki günlerde yağış görülmemesinin ardından barajlardaki su seviyesi merak ediliyor. İstanbul'a su sağlayan 10 barajda toplam su miktarı yüzde 80'in üzerinde seyrediyor. Megakentte görülen son yağışlar barajlardaki su miktarını artırırken su seviyesi son olarak yüzde 83,19 olarak ölçüldü. İşte 4 Mayıs 2024 İstanbul barajları doluluk oranları...