Masterchef yemekleri: Bottarga nedir? Bottarga (Kefal havyarı) yapımı...

Akdeniz yemeği olan Bottarga, Türkiye'nin sevilen yemek programı Masterchef'te yapılınca birçok kişi merakla bu yemeği araştırmaya başladı. Peki, bottarga fiyatı ne kadar? Bottarga nedir? İşte detaylar...

Bottarga (Kefal havyarı) hakkında bilgiler şu şekilde;

BOTTARGA (KEFAL HAVYARI) NEDİR?

Bottarga,gri kefal veya mavi yüzgeçli orkinosun ( bottarga di tonno ) tuzlanmış, iyileştirilmiş balık yumurtasıdır. Oldukça tuzlu olan bottarganın en bilinen hali Akdeniz çevresinde üretilir.

MALZEMELERİ

Dişi kefal balığı yumurtası

Tuz

Balmumu (dışı için)

NASIL YAPILIR?

Yumurtaların içerisinde olduğu kese çıkartılarak soğuk suda yıkanır ve yarım saat kadar tuza yatırılır. Ardından tekrar yıkayıp kurutulur. Kesenin içerisinde yer alan yumurtalar tuza bulanır. Bunu 3, 4 kez tekrarlamanız gerekmektedir.

Keseler 3 ila 4 gün arasında güneşte bekletilmelidir.

Keseler hazır olduktan sonra balmumuna daldırılır ve oluşan kabuğun donması beklenir. Balmumu kabuğu temizlenir ve dilimlenir.

DİĞER HABERLER

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.