2020 Olimpiyatları'na resmen adayız!
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkan Yardımcısı Hasan Arat, İstanbul'un 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları için aday adaylığı dosyasını, İsviçre'nin Lozan kentinde bulunan Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne (IOC) teslim etti.
- Haberler Haberleri
- Giriş Tarihi: 15 Şubat 2012 00:00
- Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2012 19:25
Hasan Arat, dosyanın teslim edilmesinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Ağustos 2011'de açıkladığı, İstanbul'un aday adaylığından sonra en önemli adım olduğunu belirterek, ''O günden bu yana önemli çalışmalar yaptık. İstanbul belediye başkanımız, tüm İstanbul Belediyesi yetkilileri, sayın valimiz, başta Olimpiyat Hazırlık Kurulu'nun başkanı sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç olmak üzere çok önemli çalışmalar yaptık. Bu çalışmalar buraya gelmeden önce sayın Başbakanımız tarafından da onaylandı. IOC'ye sayın Başbakanımızın ve diğer bakanlıkların, valimizin, belediye başkanımızın ve Milli Olimpiyat Komitemizin mektuplarını ve hazırlık dosyasını ilettik.'' dedi.
Bu hazırlık dosyasının çok önemli bir master plandan oluştuğunu ve çok teknik bir çalışma olduğunu ifade eden Arat, ''Bu ilk aşamadır. Bu aşamadan sonra 25 Mayıs'ta Kanada'da yapılacak toplantıda adaylık statüsüne geçiş açıklanacak. Bu, ilk aşama olacak. Daha sonra da Buenos Aires'de 2013 yılının Eylül ayında yapılacak son oylamayla karar verilecek. İstanbul bu konuda çok önemli çalışma yaptı. Çalışmalarda şu aşamaya kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.'' ifadesini kullandı.
OLUMLU TEPKİLER ALDIK
''Bugün dosya tesliminde, önerdiğimiz hazırlık planı ile ilgili çok olumlu tepkiler aldık'' diyen Arat, mevcut tesisler ile yapılması planlanan tesislerin tanıtıldığını söyledi. Arat ayrıca, ulaştırma, iletişim, sporcuların kalacağı olimpiyat köyü, medya köyü gibi çalışmaların da dosyada bulunduğunu, bunların teknik ve uzun vadeli çalışmalar olduğunu kaydetti.
Çok ciddi halk desteğinin de bulunduğuna dikkati çeken Arat, ''Önemli olan bu oyunları kazanmamız ve oyunları kazandıktan sonra da ülkemize bırakacağımız mirastır. Bugün bizim için İstanbul'un günü. Herkesin eşit sırada başladığı uzun vadeli bir yarış. Biz İstanbul'u çok iyi temsil etmek zorundayız. Bu yarışta Türkiye'nin tüm birimlerinin, iş dünyasının, öğrencilerin, akademisyenlerimizin, bilim adamlarının mutlaka yer almaları gerekir. Tesislerin Olimpiyatlardan sonra da kullanılabilecek büyüklükte olmasını hedefledik. Bununla ilgili çalışmalar artacak.'' şeklinde konuştu.
İstanbul'un bundan önce de olimpiyatlara aday olduğunu hatırlatan Arat, bu konuda çok önemli tecrübeler elde edildiğini belirtti. Türkiye'nin bugün gelinen noktada ekonomik olarak Avrupa'nın en hızlı büyüyen ekonomisine sahip olduğunu ve dünyanın 16. büyük ekonomisini temsil ettiğini ifade eden Arat, ''Türkiye çok güvenli bir şekilde ve çok ciddi hükümet desteği ile buraya geldi. Bu olimpiyat camiasında da hissediliyor. Tabi en önemlisi de olimpiyatların İstanbul'da yapılması. Tarihinde ilk defa, aynı anda iki kıtada olimpiyatların yapılmasına vesile olacak. Bu yüzden Anadolu tarafındaki çalışmalarımızı da yoğunlaştırdık. Dolayısıyla Anadolu ve Avrupa'nın bir kombinasyonunu oluşturmaya çalıştık. O açıdan İstanbul'u hakikaten gelecekteki o köprü görevini üstelenecek en önemli yer olarak görüyoruz.'' dedi.
FARKLI ADIMLAR ATILMALI
2020 Olimpiyatları için aday olan diğer kentleri de değerlendiren Arat, bu adayların hepsinin kuvvetli adaylar olduğunu kamuoyunun çok iyi bilmesi gerektiğini kaydetti. Bu kuvvetli adaylar arasından, en iyi çalışma yapan ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne en çok güven veren şehrin seçileceğini ifade eden Arat, bu yarışta İstanbul'u ve Türkiye'yi farklı kılacak adımlar atılması gerektiğini dile getirdi. Arat, şu andaki durumun hep birlikte çok iyi çalışıldığını gösterdiğini, neticeye ulaşmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.
Arat, İstanbul'un en büyük artıları olarak, genç nüfusunu, eski bir tarihin modern Türkiye ile birleşmesini, her şeyin iç içe yaşandığı dünyanın en güzel kentlerinden birisi olmasını gösterdi.
HÜKÜMET DESTEĞİ...
Hükümetin desteğinin çok iyi hissedildiğini belirten Arat, Türkiye'nin 20 yıl önce yapmış olduğu adaylık başvurusundaki İstanbul ile bugünkü İstanbul arasında büyük fark olduğunu, İstanbul'da yaşayan insanlar olarak şehrin her gün değiştiğini, İstanbul'un müthiş güzellikler sunduğunu görebildiklerini, İstanbul'un en temiz günlerini yaşadığını, bu şehre herkesin sahip çıkması gerektiğini kaydetti.
Arat, bundan sonraki adımın Nisan ayında Moskova'da yapılacak tanıtım olduğunu belirterek, daha sonra Kanada'da son bir tanıtım yapılacağını ve oylama sonucunda aday statüsüne geldikten sonra da Londra Olimpiyat Oyunlarında önemli bir çalışmanın yapılacağını, bunun Buenos Aires'e kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.
DİĞER HABERLER
-
İstanbul barajlarında yaz mevsimi ve artan su tüketimi etkisini hissettirmeye başladı. İSKİ verilerine göre, dün yüzde 62,35 olarak kayıtlara geçen baraj doluluk oranı, 8 Temmuz Çarşamba günü yaşanan çekilmeyle birlikte, yüzde 61,72 seviyesine geriledi. Mega kentin su rezervlerinde 24 saat içinde yaşanan bu düşüşün ardından yetkililerden su tasarrufu çağrıları gelmeye devam ediyor. Peki barajlarda son durum ne? İşte İSKİ'nin paylaştığı verilerle 8 Temmuz İstanbul barajları doluluk oranları! -
Star TV'nin reyting rekortmeni yaz dizisi Doğanın Kanunu 5. bölümüyle izleyici karşısına çıkıyor! Yaman’ın çiftliğin yönetimini Doğa’ya devretmesinin hemen ardından su pompasının sabotaja uğraması, çiftlikte büyük bir kaos yaratır. Doğa liderlik koltuğundaki ilk sınavını verirken, öfkeden deliye dönen Yaman’ın Mert’e saldırmasını son anda engeller. Su krizini çözmek için kapısı çalınan Deli Nazmi’nin Doğa’yı kayıp kızı Kezban sanması ise işleri tamamen karıştırır. Doğa ve Yaman kendilerini bir anda sahte bir evlilik oyununun içinde bulurken, Nesrin’in duyduğu dedikodular tüm dengeleri sarsacaktır. Doğanın Kanunu 5. bölüm full HD izle seçeneği ve özeti haberimizde! -
Sayısal Loto tutkunlarının gözü yine büyük çekilişte. Her hafta Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günleri yapılan büyük çekilişin 8 Temmuz Çarşamba tarihli sonuçları merak ediliyor. Bu haftanın şanslı kişisi, büyük ikramiyeyi almaya hak kazanacak. Milli Piyango İdaresi tarafından düzenlenen Çılgın Sayısal Loto'nun çekilişileri noter huzurunda yapılıyor ve MPİ'nin resmi internet sitesinden canlı olarak yayınlanıyor. Peki Sayısal Loto kazanan numaraları belli oldu mu? İşte 8 Temmuz Çarşamba Çılgın Sayısal Loto sonuçları...