Minderde kriz var!
Güreş Federasyonu'nca, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne yönelik alınan yeni kararları protesto eden güreşçilere, protestolara devam etmeleri halinde disiplin yolu açılacak.
- Güreş Haberleri
- Giriş Tarihi: 17 Nisan 2012 00:00
- Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2012 11:29
Şimdilik disiplin kurulunu devreye sokmak istemediklerini bildiren Çeker, ''Bu tür protestoların devam etmesi halinde disiplin kurulunu devreye sokarız ve gereğini yaparız. Biz kesinlikle Kırkpınar'ın dokusunu bozmuyoruz, aksine ona katkı vermek için çırpınıyoruz. Bu proje hedefine ulaşmaz ve sporcular zarar görürse, elbette alınan kararlarda değişiklik yapılabilir. Fakat, daha ilk yağlı güreşlerde protestoyla karşılaşırsak bunu da doğru bulmayız'' dedi.
Güreş Federasyonu Yağlı Güreşler Yürütme Kurulu Başkanı Yaşar Kale ise protesto içinde yer alan bir çok başpehlivanın daha sonra gelip kendilerinden özür dilediğini ifade ederek, bundan sonra böyle bir olayın yaşanmayacağını ümit ettiklerini kaydetti.
Kale, ''Recep Kara kendince 'bütün güreşlere gitmek zorunda değilim, bir kaç güreşe katılıp ondan sonra da Kırkpınar'a katılırım' diye düşünüyor. Kendi açısından haklı olabilir ama bizim bir kişi için böyle bir karar almamız söz konusu değil. Biz kişilere göre değil, geneli düşünerek karar aldık. Kara'nın davranışı da hiç hoş değil'' diye konuştu.
Eskiden ''üst düzey'' birkaç güreşçinin olduğuna, şimdi ise en az böyle nitelenebilecek 20 sporcunun bulunduğuna değinen Yaşar Kale, ''Bu kararı almamızın tek bir nedeni var, o da yağlı güreşin hak ettiği yere gelmesidir. Yıllardır biriken ama çözülmeyen sorunlara neşter vurduk. Yeni kurallarla birlikte seyirci artacak, kalite artacak, sporcuların yollukları ve ödülleri artacak'' şeklinde konuştu.
Federasyon olarak kararları alırken eski başpehlivanlarla, üniversitelerdeki öğretim görevlileriyle istişare ettiklerini de vurgulayan Kale, şöyle devam etti:
''Bizim, Merkez Yürütme Kurulumuz'da ve Teknik Kurulumuz'da 15 eski başpehlivanımız var, onlara danışıldı ve görüşleri doğrultusunda bu kararlar alındı. Amacımız sadece Kırkpınar'da değil, diğer bölgelerimiz olan Samsun, Ordu, Antalya, İzmir ve İç Anadolu'da kaliteli güreş yaptırmak, bir kimlik kazandırmak ve Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni dünyaya açmak. Bunu yaparken de önce sistem içindeki problemleri çözmek istiyoruz.''
Güreş Federasyonu, bu yıl 651'incisi düzenlenecek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde yaşanan aksaklıkların giderilmesi için puanlama ve baraj sistemi ile bu kriterleri geçebilen 40 başpehlivanın Kırkpınar'da güreşmesi, ilk 8'e giren sporcuların seri başı olması ve ödüllerden önce doping kontrolünün yapılması gibi bir dizi kararlar almıştı.
DİĞER HABERLER
-
Dünya Güreş Birliği, 2027 Dünya Şampiyonası'nın 11-19 Eylül tarihlerinde Las Vegas'ta yapılacağını açıkladı. Şampiyonada Los Angeles 2028 Olimpiyatları'nın ilk kotaları dağıtılacak. İşte detaylar... -
Avrupa şampiyonalarında 13 altın madalya kazanarak tarihe geçen milli güreşçi olan Rıza Kayaalp, ABD'de düzenlenecek 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları'nda kürsünün zirvesini hedefliyor. -
Türk güreşinin efsane ismi Tevfik Odabaşı'nın oğlu Muhammed Sami Odabaşı, babasının izinden giderek milli takıma yükseldi. Genç sporcu, 15-18 Mayıs'ta Bulgaristan'da düzenlenecek U17 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek. İşte detaylar...