Tur Almanya'ya kaldı!

Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında Galatasaray, konuk ettiği Alman ekibi Schalke 04 ile 1 - 1 berabere kaldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Tur ilk maçında Galatasaray ile FC Schalke 04, Türk Telekom Arena'da karşı karşıya geldi.
Karşılaşma 1-1 beraberlikle sona erdi.
İskoç hakem William Collum'un düdük çaldığı maçta sarı - kırmızılı ekip Burak Yılmaz'ın 12. dakikada attığı golle 1 - 0 öne geçmesine rağmen 45. dakikada Jones'in attığı gole engel olamadı maç 1 - 1 berabere sona erdi.
CİMBOM İYİ BAŞLADI AMA KÖTÜ BİTİRDİ
Karşılaşmaya her iki takım da açık bir oyun ile başlarken, Galatasaray ilk dakikalarda rakip kaleye daha fazla yüklendi.
Henüz 12. dakikada Burak Yılmaz'ın çok şık golüyle öne geçen sarı-kırmızılı takım, kendi kalesinde de önemli tehlikeler yaşadı. Özellikle orta alanda kontrolü elinde tutmaya çalışan Schalke 04 karşısında Galatasaray'da Hamit Altıntop'un bir şutu da direkten döndü.
İlk yarının son bölümünde baskısını arttıran Alman ekibi karşısında oyunu kendi yarı sahasında kabul etmek zorunda kalan ''Cim Bom'', 45. dakikada Jones'un golüne engel olamadı ve ilk yarıda beraberliğe razı oldu.
Maça henüz ilk dakikada gol fırsatı bularak başlayan Schalke 04, Burak Yılmaz'ın golü ile yenik duruma düşmesine karşın, oyun disiplininden hiç kopmadı.
Maçın 15. dakikasında önemli fırsattan yararlanamayan Alman ekibi, aradığı golü ilk yarının son dakikasında Jones'un ayağından buldu ve soyunma odasına 1-1 berabere gitti.
İkinci yarıya Sneijder'in yerine Amrabat'ı alarak başlayan Galatasaray, rakibinin özellikle orta sahadaki etkili mücadelesi karşısında ilerde pozisyon üretmekte zorlandı.
İlk yarıya oranla daha düşük tempoda geçen mücadelede ileri çıkmakta zorlanan sarı-kırmızılı takımda, hücumda Burak Yılmaz ve Drogba istedikleri topları alamadı.
Teknik direktör Fatih Terim, son bölümde Umut Bulut'a da oyuna alarak forveti üçlemesine rağmen, Galatasaray rakibinin kontrollü savunması karşısında istediği fırsatları bulamadı ve ilk yarıda atılan goller sonucunda 1-1'lik skora razı olarak avantajı rakibine kaptırdı.
İlk yarının son dakikasında bulduğu gol ile soyunma odasına moralli bir şekilde giren Schalke 04, ikinci yarıya da kontrollü başladı.
Disiplinli oyun anlayışından taviz vermeyen Alman temsilcisi, orta alanda topa daha çok sahip olmaya çalıştı. Farfan ve Draxler ile girdiği pozisyonlardan yararlanamayan Schalke 04, savunmada dikkatli bir mücadele sergileyerek Galatasaray'ın etkili olmasına izin vermedi ve 1-1'lik skorla İstanbul'dan avantajlı ayrıldı.
Karşılaşmanın rövanşı 12 Mart Salı günü Almanya'da oynanacak.
İLK TUR KARŞILAŞMALARI SONA ERDİ!
UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçları, bugün oynanan karşılaşmalarla tamamlandı.
Karşılaşmalarda alınan sonuçlar şöyle:
Celtic-Juventus..................................( 0 - 3 )
Valencia-Paris Saint Germain.....................( 1 - 2 )
Shakhtar Donetsk-Borussia Dortmund...............( 2 - 2 )
Real Madrid-Manchester United....................( 1 - 1 )
Porto-Malaga.....................................( 1 - 0 )
Arsenal-Bayern Münih.............................( 1 - 3 )
Milan-Barcelona..................................( 2 - 0 )
Galatasaray-Schalke 04...........................( 1 - 1 )
İkinci tur rövanş maçları, 5-6 ve 12-13 Mart tarihlerinde oynanacak.
SCHALKE TEHLİKELİ GELDİ!
1. dakikada hızlı gelişen Schalke atağında Sabri'yi şık çalımla geçen Jones'un şutunda sağ köşeye giden topu kaleci Muslera çeldi. Boşta kalan topu Farfan içeri çevirdi yaşanan karambol sonrası Muslera meşin yuvarlağı kontrol etti.

BURAK YILMAZ'DAN HARİKA BİR GOL!
12. dakikada Selçuk'un ara pasında rakibinden şık bir haketle topu kurtaran Burak Yılmaz'ın kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda sert ve düzgün yaptığı vuruş kalecinin yanından ağlara gitti. 1-0

HUNTELAAR DOKUNAMADI!
16. dakikada sağdan kullanılan köşe vuruşunda ön direkte Höwedes'in kafa vuruşunda arka direğe açılan topa Hatip ve Huntelaar dokunmadı, Schalke mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı.

HAMİT'İN VURUŞU DİREĞE TAKILDI!
18. dakikada hızlı gelişen Galatasaray atağında Sneijder'in pasında soldan ceza sahasına giren Drogba'nın şutunda kaleci Hildebrand'den seken top boşta kaldı. Arkadan gelen Hamit, topun gelişine çok sert vurdu, üst direkten dönen topu savunma uzaklaştırdı.

SEMİH ÇİZGİDEN ÇIKARDI!
20. dakikada Neustadter'in pasında sağdan son çizgiye inen Farfan'ın içeriye çevirdiği top kaleciyi geçti, Semih Kaya'nın ayak koyduğu top direk dibinden kornere çıktı.

BURAK VURDU KALECİ ÇIKARDI
39. dakikada hızlı gelişen Galatasaray atağında Hamit'in uzun pasında topla Drogba'nın Burak'ın önüne bıraktığı topa golcü oyuncu Burak sol çaprazdan sert vurdu, kaleciden seken top kornere çıktı.

NE YAPTIN DANY: 1-1!
45. dakikada Dany'nin büyük hatasında kendi yarı sahasında topu kapan Schalke hızlı hücuma kalktı. Farfan, sağda sürdüğü topu ceza sahasına girmeden içeriye çevirdi, Jones boş pozisyonda topu ağlara gönderdi. 1-1

SABRİ MUTLAK GOLÜ ÖNLEDİ!
55. dakikada sağdan son çizgiye inen Neustadter'in içeriye çevirdiği topa penaltı noktası üzerinde Farfan müsait pozisyonda top sert vurdu, Sabri'ye çarpan meşin yuvarlağı savunma uzaklaştırdı.
DROGBA'DAN ETKİSİZ VURUŞ!
58. dakikada Amrabat'ın soldan ortasında penaltı noktası gerisinden Drogba'nın yaptığı kafa vuruşu etkisiz olunca kaleci topu rahat şekilde kontrol etti.
BURAK'A OFSAYT BAYRAĞI KALKTI!
65. dakikada rakibinden topu kapan Drogba, solundaki Burak'a topu verdi. Kaleci ile karşı karşıya kalan Burak'ın şutunda kaleci gole izin vermedi. Ancak pozisyon için ofsayt bayrağı kalktı.
HUNTELAAR GELİŞİNE VURDU
75. dakikada sağdan son çizgiye inen Draxler'in içeriye çevirdiği topa Huntelaar gelişine vurdu, top farklı şekilde üstten auta çıktı.
BURAK MUTLAK GOLÜ KAÇIRDI!
77. dakikada Dany'nın kafayla rakip sahaya yükselttiği topu Drogba kafayla sağ çaprazdaki Burak'ın önüne indirdi, Burak'ın çaprazdan sert şutu az farkla uzak direğin yanından auta çıktı.
SABRİ ÇOK UZAKLARDAN VURDU!
79. dakikada Selçuk'un sağdan kullandığı serbest vuruşta savunmadan seken topa Sabri ceza sahası dışından düzgün ve sert vurdu kaleci topu sağ köşeden kornere çeldi.

SCHALKE DRAXLER İLE TEHLİKELİ GELDİ!
80. dakikada Semih Kaya'nın hatalı pasında orta sahada topu kapan Draxler, ceza yayına kadar sürdüğü topa sert vurdu, meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 1-1 tamamlandı.
FATİH TERİM İÇİN BİR İLK!
UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçında Alman ekibi Schalke 04'ü ağırlayan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, kariyerinde bir ilki yaşadı.

''Devler Ligi''nde H grubu'nu ikinci sırada tamamlayarak ikinci tura yükselen sarı-kırmızılı ekibin bu başarısı, Fatih Terim için de bir ilk oldu ve Schalke 04 maçıyla UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu turda ilk kez takımının başında yer aldı.

Daha önce sarı-kırmızılı ekiple 5 kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup mücadelesi veren Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray, hiç tur atlayamamıştı.

DROGBA İLK 11'DE ÇIKTI
Teknik direktör Fatih Terim, Dider Drogba'ya Schalke 04 karşısında ilk 11'de görev verdi.
Sarı-kırmızılı ekiple ilk maçına ligdeki Akhisar Belediyespor karşılaşmasının ikinci yarısında oyuna dahil olarak çıkan Drogba, 1 gol ve 1 asistlik performansıyla kalitesini ortaya koydu. Yıldız futbolcu, Schalke 04 karşısında ilk kez takımında ilk 11'de de yer bulmuş oldu.

Ayrıca, yeni transferlerden Wesley Sneijder de ilk 11'de sahaya çıkan isimler arasında yer aldı ve sol kanatta görev yaptı.

''CİM BOM'' ÇİFT FORVETLE ÇIKTI SAHAYA
Galatasaray, Schalke 04 maçında çift forvetle sahada yer aldı.

Bu önemli maçta nasıl bir dizilişle takımını sahaya süreceği merak edilen teknik direktör Fatih Terim, forvet hattında Drogba ve Burak Yılmaz ikilisine görev verdi.

Grup maçlarında attığı 6 golle takımını sırtlayan Burak, Drogba ile birlikte yine en önemli gol silahı olarak rol aldı.

MELO, 3 MAÇ ARADAN SONRA SAHADA
Spor Toto Süper Lig'deki Beşiktaş derbisinde rakip oyuncu Oğuzhan Özyakup'a tükürdüğü gerekçesiyle 4 maç ceza alan Brezilyalı futbolcu Felipe Melo, ligde görev alamadığı 3 maçın ardından formasına UEFA Şampiyonlar Ligi maçında kavuştu.

Beşiktaş derbisinin ardından Bursaspor, Medical Park Antalyaspor ve Akhisar Belediyespor müsabakalarında görev alamayan Melo, Şampiyonlar Ligi'ndeki Schalke 04 mücadelesinde ilk 11'de sahaya çıktı.

Ligdeki Orduspor maçında da oynayamayacak olan Melo, bu maçla cezasını dolduracak.

SABRİ FORMAYI KAPTIRMADI
Galatasaray'da Sabri Sarıoğlu, Schalke 04 maçında da savunmanın sağında formasını kaptırmadı.

Emmanuel Eboue'nin Afrika Uluslar Kupası'nı gitmesinin ardından görev almaya başlayan ve performansıyla büyük övgü alan Sabri, Eboue'nin takıma dönüşüne rağmen ilk 11'deki yerini korumayı sürdürdü.

Emmanuel Eboue, Schalke 04 karşısında yedekler arasında kendisine yer buldu.

HUNTELAAR İLK 11'DE GÖREV ALDI
Schalke 04'te ise gözündeki rahatsızlığı nedeniyle bir süredir takımda forma giyemeyen Hollandalı futbolcu Klaas-Jan Huntelaar, Galatasaray'a karşı ilk 11'de sahaya çıktı.

Alman ekibinde büyük önem verilen Şampiyonlar Ligi maçlarına yetişmesi için çaba sarf edilen ve İstanbul'a getirilen Huntelaar'ı teknik direktör Jens Keller ilk 11'de görevlendirdi.

TÜRK TELEKOM ARENA DOLDU
Biletleri satışa çıkar çıkmaz tükenen Galatasaray-Schalke 04 maçında Türk Telekom Arena tribünleri tamamen doldu.

Karşılaşmaya büyük ilgi gösteren sarı-kırmızılı taraftarlar, maçın başlamasından saatler önce statta yerlerini aldı ve tezahüratlarla takımlarına destek verdi.
Ayrıca, Schalke 04 taraftarları da müsabakada takımlarını yalnız bırakmayarak, kendilerine ayrılan bölümü doldurdu.

-MAÇ ÖNCESİ KOREOGRAFİ-
Sarı-kırmızılı taraftarlar, maç öncesi Pegasus Tribünü'nde kartonlarla bir koreografi gerçekleştirdi.

Tüm tribün kartonlarla sarı-kırmızı renklere büründü. UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa'nın ortasında Şampiyonlar Ligi kupası figürleri yer aldı. Ayrıca, üzerinde ''Hedefe koşuyor Türkiye'nin gururu, Avrupa'yı sardı Galatasaray korkusu'' yazılı dev bir pankart açıldı.

-MEDYADAN BÜYÜK İLGİ-
Galatasaray-Schalke 04 karşılaşmasına medya mensuplarının da ilgisi yüksek oldu. Müsabakayı 75'i yabancı, toplam 389 basın mensubunun Türk Telekom Arena'da takip ettiği açıklandı.

DİĞER HABERLER

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.