G.Saray'da başkan yok

Bülent Tulun, Ünal Aysal'ın sağ kolu olduğu sürece 'Ünal Aysal ile Fatih Terim arasında sıkıntı olmadığını' bana kimse söyleyemez. Tulun, Terim'i illet edecek isimleri fısıldıyor ya da Terim o ismin Tulun'dan geldiğini bildiği için 'Hayır' diyor. Böyle yönetim olur mu!

Aysal ile Terim arasında soğuk rüzgarlar esiyor gibi... Birbirlerinden zıt açıklamalar yapıyor ve birlikte pek de görünmüyorlar. Bu küslüğü neye bağlıyorsunuz?

Bülent Tulun, Ünal Aysal'ın sağ kolu olduğu sürece Ünal Aysal ile Fatih Terim arasında sıkıntı olmadığını bana kimse anlatamaz.
Ne Fatih hocam anlatabilir ne de Ünal Aysal anlatabilir.
Ünal Aysal ve Bülent Tulun'un Fatih Terim'den nefret ettiğini, Fatih Terim'in de Bülent Tulun'un yüzünü dahi görmek istemediğini herkes biliyor.
Fatih Terim, Bülent Tulun'un Florya'ya ayak basmasını yasakladığı için Bülent Tulun'un makamı Florya'dan Arena'ya taşındı. Fatih Terim, Galatasaray'da futbolun başı, Bülent Tulun, Ünal Aysal'ın sağ kolu; böyle bir şey olur mu?
Hangi Bülent Tulun; bir Galatasaray Başkanı'nın mahkemeye düşmesine sebep olan Bülent Tulun...
Hangi Bülent Tulun; şike olayından tertemiz çıkmış, ender bir kulüptü Galatasaray, kulübün baskına uğramasına, Galatasaray Kulübü Başkanı'nın evinin aranmasına sebep olan Bülent Tulun...
Ünal Aysal, bu Bülent Tulun'u sağ kolu olarak tutuyor! Niye tutuyor; bana bir anlatsın bakalım! Hangi bulunmaz Bursa kumaşı Bülent Tulun? Yoksa Fatih Terim'e karşı kullanmak üzere mi orada bulunuyor?
FEVKALADE İYİ POLİTİKACI
Bunun hesabını Bülent Tulun bana bir versin. Ünal Aysal benim çok yakın dostlarımdan birisiydi. Ünal Aysal, Galatasaray Başkanlığına aday olduğu zaman konuşmadığımız hafta neredeyse yoktu. Hele onunla ilgili en ufak bir yazı yazdığım zaman muhakkak arardı. 'Hıncalcığım öyle demişsin ama durum böyledir' diye bana anlatırdı.
Ne zaman ki ben "Bülent Tulun" dedim Ünal Aysal, selamı sabahı kesti benimle!..
Ünal Aysal bu...
Kesin, kesin; Ünal Aysal ile Fatih Terim arasında çok büyük sıkıntılar var, bu sıkıntılar da Bülent Tulun orada olduğu sürece devam edecek. Ünal Aysal fevkalade iyi bir politikacı; bir anda harcar. Zemini zamanı uygun gördüğü anda ya da kendi lehine görmediği anda harcar.
Ben sana söyleyeyim; Fatih hoca da bunu biliyor. Bal gibi de biliyor.
* En son Kaka ve Sneijder konusunda ters düştüler. Aysal'ın Sneijder'i önerdiği ancak Terim bu oyuncunun yerine Kaka'yı istediğini açıkladı.
Ünal Aysal bu işten anlamıyor. Ünal Aysal'ın ağzından çıkan her laf Bülent Tulun'un lafı... Ünal Aysal'ın transferle ilgili söylediği her laf Bülent Tulun'un lafı...
Bunu denemesi bedava... Ünal Aysal'la konuşun ve yanında Bülent Tulun olmasın, sürpriz bir-iki tane isim sorun; bakalım biliyor mu!.. Bakalım en ufak bir fikri var mı?
Adamın kaleci mi, santrfor mu olduğunu söylesin; razıyım.
Bülent Tulun hep Fatih Terim'i illet edecek isimleri fısıldıyor. Ya da Fatih Terim o ismin Bülent Tulun'dan geldiğini bildiği için 'Hayır' diyor. Galatasaray böyle yönetiliyor.
Böyle bir yönetim olur mu?
Bülent Tulun-Fatih Terim inatlaşması yüzünden yapılacak transferler yapılmıyor, yapılmayacak transferler yapılıyor. Her şey yüze göre bulaştırılıyor. Bunun sorumlusu Ünal!
Ünal Aysal iki şeyden kurtulamadı:
1- İnan Kıraç'ın gölgesinden ...
2- Bülent Tulun'un desteğinden ...
Bunları temizlemediği sürece de 'Ben Galatasaray'ın başkanıyım' diyemez.
Galatasaray'ı şu anda İnan Kıraç ve Bülent Tulun ikilisi yönetiyor. Bunu büyük harf ile bir daha yaz: GALATASARAY'I ŞU ANDA İNAN KIRAÇ İLE BÜLENT TULUN İKİLİSİ YÖNETİYOR.
Yani Aziz Yıldırım-Aykut Kocaman durumunun tam tersi Galatasaray'da var. Fener'de bir başkan olduğu kesin... Galatasaray'da başkan yok. Varmış gibi...
Milliyet'e sorarsan da Yılın Spor Adamı!

* İkinci yarıda Schalke ile çok önemli iki maç var ve tabii lig yarışı da sürecek. Galatasaray transferde ne yapmalı? Hücuma dönük bir orta saha, sol bek ve bir tane de stoper aradığı yönünde bilgiler geliyor.

Çocukken biz haftalık alırdık. O haftalıkla ben bir hafta geçinmek zorundaydım. Hafta arası paraya ihtiyacım olduğu zaman ve annem ya da babamdan ek para istediğim zaman şu soru gelirdi: "Haftalığını ne yaptın."
O haftalığı doğru harcadığımı anlatmam lazımdı ki bana bir 5 kuruş, 10 kuruş daha versin. O 25 kuruş haftalığı çarçur etmişsem, para da alamazdım.
HOCAMA BİR SORUM VAR
Şimdi Sevgili Fatih hocama soruyorum: Bu kadroyu hemen hemen sen kurdun. Yüzde 99'unu... Bu aldıklarını ne yaptın ki yenilerini istiyorsun? Evvela bu sorunun cevabının verilmesi lazım.
Galatasaray'a gelen adamların hangisi milli takım düzeyinde oyuncular değildi ve bugün hangilerinin adı 'futbolcu' diye anılıyor!
Sol bek aranıyor; Çağlar, Türkiye'nin en iyi sol bekiydi. Galatasaray'a öyle transfer edildi.
Bugün Galatasaray'da 'Çağlar' diye bir futbolcu olduğundan haberi olan var mı?
Ceyhun, Türkiye'nin en iyi ön liberolarından biriydi. Üstelik onu milli takıma alan da Fatih Terim'di. 'Ceyhun' diye bir futbolcu var mı Türkiye'de! Yok.
Servet'i göndermişsin, Gökhan Zan'ı öldürmüşsün, 'Bana stoper lazım' diyorsun!
Dany'yi kim aldı, Cris'i kim aldı!
Türkiye'nin ve dünyanın seçmelerinden beş stoper vardı Galatasaray'da... En bol stoperli takımdı... 'Şimdi bana stoper lazım.' Stoper istiyorsa bana diğer stoperleri nasıl kullandığını anlatması lazım. Say say bitmez.
Sercan Yıldırım en gözde santrforlardan biriydi, futbolu unuttu.
Şimdi ben Galatasaray'ın mevcut kadrosunun doğru kullanılsaydı 'fevkalade yeterli olduğunu' düşünüyorum.
Ama şimdi bu Galatasaray'ı seyretmek içimden gelmiyor.
HEYECAN VERMiYOR
* Bu durumda taraftarı coşturacak bir isme ihtiyaç var.

Bana sorarsan Galatasaray'ın para kazanmak için transfere ihtiyacı var. Transferi yapması gereken adam da kimsenin aklına gelmeyen bir isim; Kerem Ertan. Kerem Ertan, Digiturk'ün ve Turkcell'in en önemli adamıydı.
Bu şirketleri bu hale getiren adamdır. Galatasaray onu aldı, finansmanın başına getirdi.
Galatasaray dükkânlarında, store'larda satış olacaksa Kerem...
Galatasaray televizyonu reyting toplayacaksa, reyting 'reklam' demektir, kazanç getirecekse Kerem'in sayesinde olacak. Bunlar için de Galatasaray taraftarının heyecanının geri dönmesi lazım.
Bugün hiçbir Galat a - saraylıya hiçbir şey satamazsın.
Adamın içinde heyecan yok. Takım ona heyecan vermiyor, takım ona zevk vermiyor. Onun için Kerem'e malzeme lazım. O da dikkatleri yeniden sahaya, Arena'ya çekecek futbolcu...
FENER'E BAKSINLAR
'Galatasaray'ı şampiyon yapacak' değil. Türk futbolu bu haldeyken, Galatasaray'ı şu mevcut 28 kişi ile 28 kere şampiyon yaparım.
Schalke gibi bir rakip çıkmışsa karşıma çok rahat son 8'e de kalırım. Hiç önemli değil.
Önemli olan beni ekrana ya da stadyuma götürecek futbolcu. 'Kaka' adı onun için önemliydi, 'Ronaldinho' adı onun için önemliydi. Yoksa adını bilmediğim birisi gelse ne olur Galatasaray'a... Umurumda değil! Kerem Ertan'a soracaklar; 'Kimi alırsak 50 milyon liralık forma satarsın, kimi alırsak?' Gitsinler, baksınlar; Fenerium kaç milyon liralık Roberto Carlos forması sattı. Roberto Carlos transferi Fenerbahçe'ye bedava gelmekle kalmadı, forma satışından kar ettirdi. Singapur'daki dükkanlara kadar Roberto Carlos forması sattılar. Transfere böyle bakacaksın.
Şimdi Terim, Tulun falan değil. 'Kimi alırsak Galatasaray TV'de reytingler yükselir, kimi alırsak Galatasaray Store'ların kapıları aşınır, kimi alırsak Arena dolar' denmeli.
Galatasaray'ın ihtiyacı olan bu...
HOLiGANiZMiN VE ÇETECiLiĞiN ZAFERi
* Rıdvan Dilmen ve bazı gazetecilerin Galatasaray TV'de 'Başkanın Ajandası' isimli programa katılması gündemdeydi. Ancak başta ultrAslan olmak üzere gelen tepkiler üzerine, Dilmen geri adım attı ve programa katılmayacağını açıkladı.

Rıdvan'ın yerinde olsam ben de gitmezdim. İnsan hoş karşılanmayacağını bile bile bir yere gider mi? Rıdvan inat için gidebilirdi ama kibar adam oraya gittiği zaman Ünal Aysal'ı sıkıntıya sokacağını biliyor; 'Onlar beni istemiyor ben de Ünal Aysal'ı sıkıntıya sokmayayım' dedi, çekildi kenara...
Bu Galatasaray'da holiganizmin, çeteciliğin zaferidir. Başka hiçbir şey değil. Koskoca Galatasaray iki tane holigana teslim oldu, yarın Arena'da da teslim olurlar, öbür gün de başka yerlerde teslim olurlar.
Bana kimse artık Galatasaray TV'nin gücünden, etkinliğinden söz etmesin.
Galatasaray TV, ultrAslan'ın en holigan grubu tarafından yönetilmektedir bundan sonra... Oradan onay almadıkça kimse ekrana çıkamaz.
SARACOĞLU'NA ALMAYACAK MI!
* Öteki taraftan Dilmen'i çağırmak da cesur ve alkışlanacak bir adımdı.

Çok uygarca bir davranıştı. Hem de o kadar güzel zamanlı bir davranıştı ki... Aziz Yıldırım Efendi, "Saracoğlu'ndaki Galatasaray maçına bir tek Galatasaraylı giremez" diye sallarken... Onca Galatasaraylı yönetici nasıl girecek, onca Galatasaraylı gazeteci nasıl girecek! Adam yerine mi koymuyor?
Hadi ben gidiyorum Galatasaraylı olarak Saracoğlu'na... Ne diyecek bana Aziz Yıldırım; 'Hayır giremezsin' mi diyecek?
Hangi yetkiyle? Sıkar mı? Ama Aziz Yıldırım böyle sallamışken, 'En-el Hak' diyor ya... Aziz Yıldırım, Galatasaray Başkanı ve Galatasaray TV'nin Rıdvan Dilmen'i davet etmesi olağanüstü bir jestti ve Aziz Yıldırım'a atılmış harika bir tokattı.
Ama o tokat geri tepti.
Galatasaray'ın başkanını tokatlayan da Galatasaray'ın holiganları; Fenerlilere ihtiyaç kalmadı!
MESAJLA KADRO GÖNDERİYORMUŞ
* Kocaman dönecek mi, dönmeyecek mi derken Fenerbahçe ile yeniden idmana çıktı. Kocaman ve Fenerbahçe yeni bir sayfa açabilir mi?

Aykut Kocaman yoktu zaten şimdi iyice bitti. Zaten Fenerbahçe'yi Aykut değil, Aziz Yıldırım yönetiyordu. Daha neler öğrendik bu arada!.. Mesajla kadroyu bile yazıp gönderiyormuş Aykut Kocaman'a!..
Bunlar hep yayınlandı ve 'Hayır öyle bir şey yok' diye tekzip edilmedi hiç...
Fenerbahçe bu sene şampiyonluğu kaybederse Aykut kaybetmiş olacak, işine son verilecek ama kazanırsa Aziz Yıldırım 'Azizsilinlerle' Fener'i şampiyon yaptı olacak! Aziz Yıldırım tahta çıkarılacak. Tezgâh tamamen bundan ibaret...
Aykut da böyle bir şeyi kabullenip oturuyor.
O zaman benim için bitik bir adam...
Röportaj: Bülent CAN

DİĞER HABERLER

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.