Fenerbahçe deplasmanda kazanamıyor

Spor Toto Süper Lig'in 17.haftasında Fenerbahçe, Antalyaspor deplasmanından 0-0'lık beraberlik döndü.

Spor Toto Süper Lig'in 17'nci haftanın kapanış maçında Antalyaspor ile Fenerbahçe 0-0 berabere kaldı. Bu sonuçla Fenerbahçe 16 puanla ligin ilk yarısını 17'nci sırada noktaladı.

Maçı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, Konyaaltı Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek, televizyoncu Acun Ilıcalı ile birlikte protokolden izledi. Antalyasporlu futbolcular maça üzerinde emniyet kemerinin önemine dikkat çeken pankart ile çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR

1'inci dakikada Benzia'nın defans arkasına attığı topla ceza yayı üzerine kadar inen Soldado, sağ ayağıyla sert vurdu. Kaleci Boffin topa iki hamlede sahip oldu.

6'ncı dakikada Serdar Özkan'ın sol kanattan ortasında savunmanın uzaklaştırmak istediği top kısa düştü. Zeki Yıldırım, ceza yayı içinden sağ ayağıyla gelişine vurdu, ancak top kaleci Harun Tekin'de kaldı.

18'inci dakikada Fenerbahçeli Mehmet Ekici ile çarpışan Antalyasporlu Chico, başından aldığı darbe nedeniyle yerini Harun Alpsoy'a bıraktı. Chico, sahayı sedyede terk etti.

20'nci dakikada Hakan Özmert'in sol kanattan kullandığı serbest vuruşta Bahadır, penaltı noktasının yanından topa vurdu. Kaleci Harun Tekin rahatlıkla topa sahip oldu.

28'inci dakikada Soldado'nun pasıyla topla buluşan Hasan Ali Kaldırım, ceza sahasının hemen dışından sol çaprazdan yerden vuruşunu yaptı. Ancak kaleci Boffin soluna giden topu yatarak parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

39'uncu dakikada uzak mesafeden kazanılan serbest vuruşta topun başına Mehmet Ekici geçti. Mehmet Ekici, sağ ayağıyla şutunu çekti. Ancak top yandan auta çıktı.

İlk yarı 0-0 sona erdi.

Karşılaşmanın devre arasında Trabzon'da yapılan şampiyonada 6 birincilik, 8 ikincilik, 4 üçüncülük alan ve 4x100m Serbest Bayrak Yarışları'nda ise hem erkeklerde hem de kızlarda Türkiye şampiyonu olan Antalyasporlu yüzücüler, toplamda aldıkları 18 altın madalya, 12 gümüş madalya ve 8 bronz madalya için Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk ödüllendirdi.

53'üncü dakikada Antalyaspor ceza sahası dışı sol çaprazından Fenerbahçe serbest vuruş kazandı. Mehmet Ekici'nin sert şutunda kaleci Boffin güzel bir refleksle kaleye giden topu tokatlayarak kornere gönderdi.

72'nci dakikada sol kanattan gelişen Fenerbahce atağında Mehmet Ekici'nin pasıda arka direkte topla buluşan Isla'nın gelişine vuruşu üstten az farkla auta gitti.

75'inci dakikada Serdar Özkan'a sert giren Neustadter ikinci sarı kartı görünce hakem tarafından kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

77'nci dakikada ceza yayının solundan Eljıf Elmas, sağ ayağının içiyle etkili bir vuruş yaptı. Ancak, kaleci Boffin soluna giden topu çıkarmayı başardı.

86'ncı dakikada ani gelişen Antalyaspor atağında, Drole, Doukara'nın güzel pasıyla savunmanın arkasına sarktı. Tehlikeyi sezen Harun Tekin kalesinden çıkarak topu uzaklaştırmak istedi. Ancak top kısa düştü. Topu önünde bulan Hakan Özmert'in uzak mesafeden boş kaleye vuruşu üstten auta gitti.

Karşılaşma golsüz tamamlandı.

MAÇIN ARDINDAN

Antalyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz maçtan sonra yaptığı açıklamada kazanılan her puanın önemli olduğunu belirterek, "Aldığımız 1 puan ve totalde kazandığımız 27 puan bizim için önemliydi" dedi.
Bülent Korkmaz, kendileri açısından kazanılan her puanın önemli olduğunu söyledi. Korkmaz, "Fenerbahçe'nin pozisyonu ne olursa olsun büyük takım. Şampiyonluğu yaşamış bir takım. Dolayısıyla aldığımız 1 puan ve totalde kazandığımız 27 puan bizim için önemliydi" ifadelerini kullandı.
Oyuncularına teşekkür eden Korkmaz, "2 sakat, 4 cezalı oyuncumuz vardı. Bu kadar eksiğe rağmen oynayan oyuncular da ellerinden gelenin en iyisini yaptı. O mücadeleyi gösterdiler. Onlara da teşekkür ediyorum. Artık tatilden sonra ikinci yarıya inşallah iyi bir biçimde hazırlanacağız" diye konuştu.

ERSUN YANAL: "BU POZİSYONU SİNDİREMİYORUZ"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, "Fenerbahçe şeklen burada, bu pozisyondadır ligde. Ruhen asla bu pozisyonda olamaz. Fenerbahçe'nin bu pozisyonda olması hiç kimsenin içine sindireceği bir şey değildir. Bizim ikinci dönemde başladığımız andan itibaren hem ruhen hem şeklen burada olmayacağını söylemek isterim ki Fenerbahçe bunu başarabilecek güçte takım ve camiadır" dedi.
Spor Toto Süper Lig'de Antalyaspor ile Fenerbahçe'nin golsüz berabere kaldığı maçın ardından teknik direktör Ersun Yanal, basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirdi. Oyun üstünlüğünü skora yansıtamadıklarını aktaran Ersun Yanal, "İlk yarıda belki çok pozisyon olmasa da ikinci yarıdaki oyun üstünlüğü ve 10 kişi kaldıktan sonraki oyun üstünlüğü skora yansımadı. Bunu çok rahatlıkla kazanabilirdik. Rakibimiz kendi bölgesindeki savunmasıyla bugün aldığı puanlar ve başarısıyla önemli bir takım. Kontra atakta belki de Türkiye'nin en güçlü takımlarından bir tanesi. Ve biz bugün rakibimize pozisyon vermeden önemli bir aşamayı küçük bir zaman diliminde gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Fenerbahçe şeklen burada, bu pozisyondadır ligde. Ruhen asla bu pozisyonda olamaz. Fenerbahçe'nin bu pozisyonda olması hiç kimsenin içine sindireceği bir şey değildir. Bizim ikinci dönemde başladığımız andan itibaren hem ruhen hem şeklen burada olmayacağını söylemek isterim ki Fenerbahçe bunu başarabilecek güçte takım ve camiadır" dedi.
"ELİMİZDEN NE GELİYORSA ONU YAPACAĞIZ"
Kamp döneminin istenen Fenerbahçe'yi geri getirmeye yetip yetmeyeceğine ilişkin soru üzerine Ersun Yanal, "Yetmek zorunda. Fenerbahçe'deki oyuncular nasıl büyük bir takımda oynadıklarının ve hangi sorumlulukları olduklarını bilecekler. Ben de öyle. Hep beraber bu sorumluluğun üstesinden gelmek için elimizden ne geliyorsa onu yapacağız. Bu karakterde oyuncular olduğunu düşünüyorum. Hiçbir problem yaşayacağımızı sanmıyorum" diye konuştu.
"1.5 SENE FENERBAHÇE'NİN BAŞINDAYIM"
Mukavelesiyle ilgili kamuoyundaki söylentilere ilişkin soruya da Ersun Yanal, "Ben 1.5 sene Fenerbahçe'nin başındayım. Bu kadar" şeklinde yanıt verdi.
"HERKESİ KADRO İÇİNDE DEĞERLENDİRMEK ZORUNDAYIZ"
Slimani'nin yedek başlaması, Soldado'nun ilk 11'de yer alması ve kadro dışı bırakılan oyuncuların durumuna ilişkin soruya da Ersun Yanal şöyle yanıt verdi: "Birinci golcü, ikinci golcü, üçüncü golcü diye sıralayamayız. Bizim takımımızın oyuncusu ve herkes bu takımda forma giyecek. Önümüzde oynayacağımız 27 günde, 3 günde bir oynayacağımız maçlar var. 3 günde bir oynayacağımız maçlarda herkes forma giyecek. Avrupa, Türkiye Kupası, lig o yüzden biz böyle bir sıralama yapmayız. Böyle bir sıralamamız yok. Herkesi kazanmak ve herkesi kadro içinde değerlendirmek zorundayız. Kadro dışı diye bir şey yok. Şu anda yönetimin ve oyuncuların arasındaki problemden dolayı alınmış bir karar var. Bu karar önümüzdeki günlerde tekrar değerlendirilecektir. Yeni bir dönem başlıyor. Ben de çıkıp bununla ilgili bilgi vereceğim, basın toplantısı düzenleyeceğim. Bu konuda çok fazla üzerine düşmeye gerek yok. Biz sizi bilgilendireceğiz. Bizim dışımızdaki her şey yalan."

ALİ ŞAFAK ÖZTÜRK: "1 PUAN İYİ"

Antalyaspor Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk, eksik oyuncularına rağmen Fenerbahçe maçında alınan bir puanın kendileri için iyi olduğunu söyledi.

Öztürk, takımının kendi sahasında Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldığı maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, iki tarafın da elinden geleni yaptığını ifade etti.

Rakibi biraz daha geride karşıladıklarını belirten Öztürk, "Güzel maç oldu diyemeyeceğim. Sonuçta puanları paylaştık. 4'ü cezalı 2'si sakat toplam 6 ilk 11 oyuncumuz eksikti. Normalde bir puana hiçbir zaman sevindirici bakmam ama bu şartlarda bizim için iyi oldu." diye konuştu.

Öztürk, Türk futbolunun içinde bulunduğu ekonomik şartlar nedeniyle az maliyetli, çok verim veren, düzgün karakterli oyuncularla yola devam edilmesi gerektiğini kaydetti.

Başkan Öztürk, ilk yarıdaki performanslarıyla ilgili bir soru üzerine, "Oyuncular gereksiz bir strese girmesin diye 'Hedefimiz Avrupa' demek istemiyorum. Ancak elimizden geleni yapacağız. Şimdiye kadar da öyle yaptık ve geldiğimiz yerden memnunuz."

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Süper Lig'in 17. haftasında Antalyaspor deplasmanında, bu kulvardaki son maçına göre kadroda 2 değişiklikle sahaya çıktı.

Teknik direktör Yanal, takımının başında çıktığı ilk lig maçı Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşılaşmasında sahaya sürdüğü ilk 11'de iki değişiklik gerçekleştirdi. Yanal, Valbuena'nın yerine Benzia, Slimani'nin yerine ise Soldado'ya ilk 11'de şans verdi.

Sarı-lacivertliler, sahaya Harun Tekin, Hasan Ali Kaldırım, Skrtel, Neustaedter, Isla, Mehmet Topal, Mehmet Ekici, Eljif Elmas, Benzia, Ayew, Soldado 11'iyle çıktı.

Fenerbahçe'de İsmail Köybaşı, Ferdi Kadıoğlu, Şener Özbayraklı, Reyes, Barış Alıcı, Berke Özer, Slimani ve Erten Ersu yedekler arasında yer aldı. Antalya'daki kafilede bulunan Valbuena'nın maç kadrosunda olmadığı görüldü.

Bu akşamki mücadelede sarı kart görmeleri halinde Isla, Hasan Ali Kaldırım, İsmail Köybaşı, Eljif Elmas, Benzia ve Slimani cezalı duruma düşecek.

ANTALYASPOR'DA 5 DEĞİŞİKLİK

Antalyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz ise ligde son oynadıkları Evkur Yeni Malatyaspor maçına göre ilk 11'inde 5 değişikliğe gitti.

Teknik direktör Korkmaz, kart cezalısı Diego, Celustka, Maicon ve Doğukan Sinik ile sakatlığı bulunan Mevlüt Erdinç'in yerine Bahadır Öztürk, Cissokho, Zeki Yıldırım, Yekta Kurtuluş ve Doukara'ya ilk 11'de şans verdi.

Antalyaspor sahaya Boffin, Nazım Sangare, Bahadır Öztürk, Salih Dursun, Chico, Cissokho, Zeki Yıldırım, Hakan Özmert, Yekta Kurtuluş, Serdar Özkan ve Doukara ilk 11'i ile çıktı.

Kaleci Boffin'in yanı sıra Yekta ve Chico sarı kart sınırında bulunuyorlar.

TARAFTARLARDAN YOĞUN İLGİ

Antalyaspor-Fenerbahçe maçına taraftarlar yoğun ilgi gösterdi.

Karşılaşma öncesinde Antalya Stadı'nda ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Karşılaşmaya yoğun ilgi gösteren taraftarlar, tribünlerin tamamına yakınını doldurdu.

Öte yandan Antalyasporlu futbolcular, seremoni öncesi "Ölümle tokalaşmayın" yazılı pankartla sahaya çıktı.

STAT: Antalya

HAKEMLER: Ümit Öztürk (xx), Kemal Yılmaz (xx), Osman Gökhan Bilir (xx)

ANTALYASPOR: Boffın (xxx) - Nazım Sangare (xxx), Salih Dursun (xxx), Chico (xx) (Dk. 19 Harun Alpsoy xx), Cissokho (xx), Serdar Özkan (xxx), Zeki Yıldırım (xx), Yekta Kurtuluş (xx)(Dk. 82 Drole), Hakan Özmert (xx), Bahadır (xx), Doukara (xx) (Dk. 90+3 Fehmi Koç)

FENERBAHÇE: Harun Tekin (xxx) - Isla (xx) (Dk. 90+2 Diego), Neustadter (xx), Skrtel (xx), Hasan Ali Kaldırım (xx), Ayew (xx), Mehmet Ekici (xxx), Mehmet Topal (xx), Eljif Elmas (xx), Benzia (xx) (Dk. 88 Şener), Soldado (xx) (Dk. 69 Slimani x)

KIRMIZI KART: Dk. 75 Neustadter (Fenerbahçe)

SARI KARTLAR: Yekta Kurtuluş (Antalyaspor) - Mehmet Ekici, Slimani, Neustadter (Fenerbahçe)

DİĞER HABERLER

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.