1. Lig'de de yabancı sayısı düşürüldü!
Türkiye Futbol Federasyonu, 2024-2025 sezonundan itibaren takip eden ilk üç sezonda A takım listesinde yazılacak yabancı uyruklu futbolcu sayısının 8'den 6'ya, takip eden sonraki iki sezonda ise 5'e düşürüldüğünü açıkladı.
- TFF 1.Lig Haberleri
- Giriş Tarihi: 11 Ocak 2024 11:58
- Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2024 12:03
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2024-2025 sezonundan itibaren gelecek 3 sezonda 1. Lig'de yabancı oyuncu sayısının 6'ya, sonraki iki sezonda ise 5'e düşürüleceğini açıkladı.
TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, "2024-2025 sezonundan itibaren takip eden ilk üç sezonda A takım listesinde yazılacak yabancı uyruklu futbolcu sayısı 8'den 6'ya, takip eden sonraki iki sezonda ise 5'e düşürülmüştür." ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada, A takım listesine yazılacak futbolcu sayısının da kulüplerin transfer bütçelerini daha verimli kullanabilmelerini sağlamak amacıyla 30'dan 26'ya düşürüldüğü belirtildi.
A takım listesine yazılacak A Milli Futbol Takım'ında oynamaya uygun 20 futbolcudan ilk üç sezonda en az 2'sinin, sonraki iki sezonda en az 3'ünün, kulüp akademisinden yetiştirilmiş olması zorunluluğu getirildiğine yer verilen açıklamada, "2024-2025 sezonundan başlamak üzere ilk on birde müsabakaya başlayan kadroda 23 yaş ve altında en az 1 Türkiye A Milli Takımı'nda oynama uygunluğuna sahip futbolcu bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir. Bu futbolcunun müsabakadan ihraç edilmesi hariç, sahada en az 23 yaşın altında 1 futbolcu bulundurulma koşuluna müsabakanın ilk devresinde uyulması zorunludur. Müsabakanın ikinci devresinde yapılacak oyuncu değişikliklerinde bu kural uygulanmayacaktır." denildi
DİĞER HABERLER
-
Ankara Keçiörengücü’nde teknik direktörlüğe Osman Zeki Korkmaz getirildi. -
32 yaşındaki tecrübeli forvet Michy Batshuayi, Bursaspor’a önerildi. -
Kayserispor Kulübü, geleceğini şekillendirecek kritik bir virajı geride bıraktı. Gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul toplantısında, kulübün yeni dönemdeki yönetimini belirlemek üzere sandık başına gidildi. Yapılan oylama sonucunda Ali Çamlı, üyelerin büyük çoğunluğunun desteğini alarak başkanlık görevine getirildi. Öte yandan Kayserispor'un borcunun 1 milyar 138 milyon TL olarak açıklandı.