Golle döndü Feneri üzdü

Almeida'nın golüyle Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup eden Beşiktaş liderlik hesapları yaparak sahaya çıkan rakibine İnönü'de geçit vermedi. Süper Final'de ilk mağlubiyetini alan Fenerbahçe, Galatasaray'ın Trabzonspor karşısındaki puan kaybını avantaja çevirme fırsatını da bu sonuçla kaçırmış oldu.

MAÇA İKİ TAKIM DA HIZLI BAŞLADI
Süper Final'de galibiyete hasret Beşiktaş ve liderlik için sahaya çıkan Fenerbahçe maçın başlama düdüğünden itibaren hızlı paslarla rakip galeye gitmeye çalıştı. Fenerbahçe orta sahada ayağa paslar yapmaya çalışırken Beşiktaş'ta Quaresma tekniğini kullanarak Fenerbahçe defansını geçmeye çalıştı.
BEŞİKTAŞ ÖNDE BASTI
Fenerbahçe ataklarını önde pres yaparak engellemeye çalışan Beşiktaş ilk 10 dakika geride kalırken Volkan Demirel'i zorlayacak bir tehlike yaratamadı. Aynı şekilde, Fenerbahçe de ev sahibi ekibin presleri karşısında zaman zaman pas hataları yaparak hücuma kalkmakta zorluk çekti.
STOCH UZAKTAN DENEDİ
Karşılaşmanın 14. dakikasında ceza sahasının uzak noktasında topla buluşan Miroslav Stoch kaleyi soldan gören noktadan sert bir şut çekti fakat top Cenk'in kontrolünde direğin yanından farklı auta çıktı.
FENERBAHÇE BASKILARINI ARTIRDI
Maçta 25. dakika geride kalırken Fenerbahçe rakip sahaya iyice yerleşti. Seri paslaşarak kaleye ilerleyen Fenerbahçe'ye ev sahibi ekip kontrataklarla karşılık vermeye çalıştı.
BEŞİKTAŞ GERİ GÖNÜŞLERŞE SORUN YAŞADI
Kontrataklarla Fenerbahçe kalesine gitmeye çalışan Beşiktaş top kaptırıldığında defansa dönme konusunda sıkıntılar yaşadı. Fenerbahçe'nin hücumda çoğaldığı ataklarda Beşiktaş az adamla yakalanırken sarı lacivertliler Cenk'in de hata yapmamasıyla aradığı golü ilk yarım saat geride kalırken bulamadı.
FERNANDES'DEN BEKLENMEDİK VURUŞ
Dakikalar 33'ü gösterirken Fenerbahçe defansı arkasına sarkan Fernandes, Simao'nun ara pasında ceza sahasına girdi. Volkan'la karşı karşıya kalan Fernandes'in sol ayakla çektiği şut yükselerek direğin metrelerce üstünden auta gitti.
FENERBAHÇE RAKİP SAHAYA YERLEŞTİ
Maçın il yarısının bitimine birkaç dakika kala Fenerbahçe rakip sahaya iyice yerleşti. Kanattan yapılan ortalarla ve defansın arkasına atılan paslarla pozisyona girmek isteyen konuk ekip Beşiktaş defansının hata yapmaması sebebiyle istediği
BEŞİKTAŞ GOLÜ BULDU
Fenerbahçe'nin baskıları karşısında yarı sahasından çıkmakta zorlanan Beşiktaş ilk yarının bitimine saniyeler kala sağ kanattan atağa kalktı. Kaleyi sağdan gören noktada ceza sahası önünde topu alan Quaresma ceza sahasına girdi, çizgiye indi ve arka direğe ortasını kesti. Topa kafayı vuran Hugo Almeida Beşiktaş'ı 1-0 öne geçiren golü kaydetti.
Golün ardından santra yaptırmayan Fırat Aydınus ilk yarıyı bitiren düdüğü çaldı ve Beşiktaş soyunma odasına Fenerbahçe karşısında 1-0'lık üstünlükle girdi.
FENER İKİNCİ YARIDA GOL ARIYOR
1-0 geride olan konuk ekip ikinci yarıya hızlı başladı. Gol için bastıran Fenerbahçe ceza sahasına topu yollayarak pozisyon aradı, Beşiktaş defansının hata yapmasını bekledi. Ev sahibi ekip ise takım olarak yarı sahaya çekilerek kontratak fırsatı bekledi.
BARONI KAÇIRDI
57. dakikada gol için tüm hatlarıyla bastıran Fenerbahçe'de Stoch ceza sahasının sol tarafında topla buluştu. Rakibini çalımlayan Stoch şutunu çekti, defanstan seken top ceza sahası üzerindeki Baroni'nin önünde kaldı. Baroni'nin bekletmeden çektiği sert şutu Cenk sağ eliyle son anda kornere çelmeyi başardı.
BU KEZ BEŞİKTAŞ GOLE YAKLAŞTI
Geri dönmeye çalışan Fenerbahçe defansının arkasına atılan topta Veli Kavlak topla buluştu. Ceza sahasına giren ve Volkan Demirel'le karşı karşıya kalan Veli plaseyle topu ağlara yollamak istedi fakat Volkan topa müdahale ederek kornere yolladı.
VOLKAN'DAN BİR KRİTİK KURTARIŞ DAHA
Gol için bastıran Fenerbahçe defansta büyük açıklar vermeye başladı. Bu açıklardan birinde dakikalar 61'i gösterirken ceza sahasının birkaç metre önünde Yobo'nun hatasında Almeida topu kaptı. Volkan'ın açıldığını gören Almeida şutunu çekti fakat Volkan topu ayağıyla kurtarmayı başardı.
FENERBAHÇE KONSANTRASYONUNU KAYBETTİ
Beşiktaş'ın ikinci yarıdaki baskıları ve hızlı atakları karşısında Fenerbahçe konsantrasyonunu yitirdi. Geri dönmekte sıkıntılar yaşayan Fenerbahçe son 20 dakikaya girilirken defansta açıklar verdi, Beşiktaş kolayıkla pozisyonlar buldu.
BEŞİKTAŞ DAHA RAHAT OYNAMAYA BAŞLADI
Geride olmanın verdiği stresle pa yapmakta zorlanmaya başladığı görülen Fenerbahçe'ye nazaran Beşiktaş son 15 dakikaya girilirken çok rahat pas yaptı. Ayağa oynamaya dikkat eden ev sahibi ekipte topu Quaresma ve Fernandes rakip ceza sahasına taşımaya çalışırken Fenerbahçe'de Alex ve Emre orta sahada yetersiz kaldı.
MAÇTA TEMPO İYİCE ARTTI
Karşılaşmanın son 10 dakikasına girilirken iki takım da karşılıklı ataklarla rakip kalede gol aradı. Özellikle Beşiktaş'ın pozisyonlara girdiği dakikalarda Fenerbahçe son toplarda başarılı olamayınca Beşiktaş kalesinde ciddi bir tehlike yaratamadı.
BEŞİKTAŞ MUTLAK POZİSYONDAN FAYDALANAMADI
Maçın 86. dakikasında Aurelio'nun defansa attığı pasta Holosko kalesini terk eden Volkan'la karşı karşıya kaldı. Volkan'ın müdahalesinde Holosko topu kaybetti, Ekrem ceza sahasında topla buluştu. Volkan'a çalım atarak ceza sahasına giren Ekrem, Yobo'dan topu geçiremeyince Volkan koşarak topu kontrol etti.
Maçın geri kalan dakikalarında da gol olmadı ve Beşiktaş, İnönü'de maçı 1-0 galip tamamlayarak liderlik planları yapan Fenerbahçe'ye büyük bir darbe vurdu.
MAÇTAN NOTLAR
Beşiktaş, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki Fenerbahçe derbisiyle bu sezon 4. kez Fiyapı İnönü Stadı'nda cezası nedeniyle kadın ve çocuk taraftarların karşısına çıktı.
Galatasaray ile oynadığı Şampiyonluk Grubu maçında çıkan olaylar nedeniyle 2 maç seyircisiz oynama cezası alan siyah-beyazlıların, Fenerbahçe ile yaptığı derbi maçı bu nedenle sadece kadın ve çocuk taraftarlar izleyebildi.
Beşiktaş, bu sezon daha önce Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçı ile Spor Toto Süper Lig'deki Mersin İdmanyurdu ve Trabzonspor karşılaşmalarını cezası nedeniyle kadın ve çocuk taraftarlar karşısında oynamıştı. Bu 3 karşılaşmada Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u 2-1 mağlup eden siyah-beyazlılar, ligde Mersin İdmanyurdu ve Trabzonspor karşılaşmalarını ise kaybetmişti.
Lig tarihinde Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki bir derbi maçı ilk kez sadece kadın ve çocuk taraftarlar izledi.
Daha önce iki takım arasında oynanan derbi maçlarda iki takım da birbirleriyle cezaları nedeniyle sadece kadın ve çocuklara karşı oynamamıştı.
Kadın ve çocuklar yalnız bırakmadı
Beşiktaş'ı, Fenerbahçe derbisinde kadın ve çocuk taraftarları yalnız bırakmadı.
Tribünlerde yer alan 20 bini aşkın kadın ve çocuk taraftar, derbi maçta takımlarına destek verdi.
Rüştü'nün yerine Cenk
Fenerbahçe ile Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan maçtan sonra sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 1 maç ceza verilen Rüştü Reçber, Fiyapı İnönü Stadı'ndaki maçta takımdaki yerini alamadı.
Rüştü'nün yerine kaleyi Cenk Gönen korudu. Hafta içinde boyun spazmı geçiren genç kaleci, yoğun bir tedavinin ardından takımdaki yerini aldı.
Almeida'nın cezası bitti
Beşiktaş'ta 3 maçlık cezası biten Hugo Almeida, Fenerbahçe derbisinde takımdaki yerini aldı.
Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Kardemir Karabükspor ile oynanan maçta kırmızı kart gören Almeida, takımının Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki ilk 3 maçında forma giyememişti.
Almeida, Edu'nun yerine forvette görev aldı.
Geçen maçtan 2 değişiklik var
Beşiktaş'ta teknik direktör Tayfur Havutçu, Fenerbahçe ile Kadıköy'de yapılan maçın kadrosundan sadece 2 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.
Cezalı Rüştü'nün yerine Cenk oynarken, Edu'nun yerine de Almeida forma giydi. Diğer 9 futbolcu ise Kadıköy'de ilk 11'de sahaya çıkan isimlerden oluştu.
Siyah-beyazlılarda yedek kulübesinde ise Umut Kaya, Mustafa Pektemek, Mehmet Aurelio, Ekrem Dağ, Ersan Gülüm, Filip Holosko ve Edu yer aldı.
Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye dostluk yemeği
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve yönetim kurulu üyeleri, Fenerbahçe Kulübü yönetim kurulu üyelerine bir dostluk yemeği verdi.
Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi öncesi siyah-beyazlı yöneticiler, sarı-lacivertli yöneticileri Swissotel Bosphorus'taki yemekte ağırladı.
Başkan Fikret Orman, yemekte Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir'e bir plaket verdi.
Başkan Orman ve başkan vekili Özdemir, karşılaşmayı protokol tribününde birlikte izledi.
Tekerlekli sandalye basketbol takımına alkış
Karşılaşma öncesinde Willi Brinckmann Kupası'nı kazanan Tekerlekli Basketbol Takımı oyuncu ve teknik heyeti statta şampiyonluk turu attı.
Kadın ve çocuk taraftarlar, tribünleri kupalarıyla dolaşan oyunculara sevgi gösterilerinde bulundu.
Fenerbahçe cephesi
Fenerbahçe'de kaptan Alex ve kaleci Volkan Demirel, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Beşiktaş ile yapılan derbi maçta ilk 11'de oynadılar.
Sakatlıkları nedeniyle Beşiktaş maçı öncesi hazırlık dönemini tedavi ve takımdan ayrı çalışmalarla geçiren iki futbolcu, sağlık ekibinin raporuyla derbiye çıktılar.
Volkan sakatlığı geçmemesine rağmen sahada
Süper Final'in 3. haftasında Beşiktaş ile Kadıköy'de yapılan maçta sol dizinden sakatlık geçiren kaleci Volkan, sakatlığı geçmemesine rağmen, şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe için önemli olan maçta oynamak isteyince, sağlık ekibinin özel hazırlığıyla derbide forma giydi.
Siyah-beyazlı ekip karşısında rakibinin müdahalesiyle sol dizi delinen ve yarasına 9 dikiş atılan Volkan Demirel, hafta içi antrenmanlarda yer almayarak, tedavi olup kendisi için hazırlanan programla çalıştı.
Alex ligde 1 maç sonra kadroda
Galatasaray derbisinde sol ayağından sakatlanan kaptan Alex, Süper Final'de bir maçlık aradan sonra yeniden kadroda yer aldı.
Sakatlığı nedeniyle Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final'de Kardemir Karabükspor ile yaptığı maçta ve Süper Final'in 3. haftasında Beşiktaş'a karşı forma giyemeyen Brezilyalı futbolcu, tedavi sürecinin ardından siyah-beyazlı ekiple yapılan rövanşa yetiştirildi.
Alex'in takıma dönmesiyle geçen hafta 11'de görev alan Caner Erkin yedek kaldı.
Sarı-lacivertli takımda, Bilica, Özgür Çek, Orhan Şam, sakatlıkları bulunan Sow ve Sezer Öztürk maç kadrosunda bulunmadı.
Emre Belözoğlu yedekte
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu'nun hakkında verdiği idari tedbir kararını kaldırmasının ardından derbide oynaması için engeli kalmayan Emre Belözoğlu, siyah-beyazlı ekibe karşı yedekler arasında yer aldı.
Süper Final'in 3. haftasında Beşiktaş ile Kadıköy'de yapılan maç öncesi tedbir kararı verildiği için bu maçta forma giyemeyen Fenerbahçeli futbolcu, dün tedbirin kaldırılmasıyla 18 kişilik kadroya girdi.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, tedbiri kalkmasına rağmen Emre'yi 11'e almayıp yedekler arasında tuttu.

DİĞER HABERLER

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.