ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
İspanya'yı felç etti

_Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olan Güney Afrika, Konfederasyon Kupası ile ilk sınavını verdi. Dünya Kupası organizasyonunu düzenleyen ülkelerle ilgili turnuva öncesinde sık sık olumsuz haberler çıkardı ama bu defa pek de bir sorun yokmuş gibi görünüyor.
Güney Afrika ile ilgili şüpheler devam ediyor. Asayiş bakımından sıkıntılı bir ülke. Otel odanda bile emniyette değilsin. Benim arkadaşlarım içinde oraya gidenlerin soyulmadan geleni çok az mesela. Ama tabii büyük önlemler alınıyor. Dünya Kupası'nı yapamazlarsa ya da büyük bir olay olursa skandal olur. Ülkede bizim doğu gibi terörün çok yoğun olduğu bölgeler de mevcut. Çok büyük bir sınav verecek Güney Afrika. Bu turnuvada herhangi bir açık yansımadı gerçekten. Bu Dünya Kupası'nın geleceği açısından önemli.

ALEX NİYE YOK?
_İspanya'yı eleyip finale çıkan Amerika, Konfederasyon Kupası'nın sürprizini yaptı. Ancak 2-0 öne geçmelerine karşın Brezilya'yı geçmeyi başaramadılar.
Yıllardan beri söylüyorum, dünyadaki futbol çok geriledi. İşte gördünüz. Amerika gibi dünya futbolunda esamesi okunmayan bir takım İspanya'yı felç etti, Brezilya'yı da az daha benzetiyordu. Bu şu demek; biz 2002'de Dünya Şampiyonu olabilirdik, 2008'de de Avrupa Şampiyonu olabilirdik. Buralarda elde ettiğimiz üçüncülükler bizim için kazanç değil kayıptır. Aşağılık kompleksinden bir türlü kurtulamıyoruz. Wimbledon'da üçüncülük iyi bir şey. Ama üçüncü turdan eleniyorsan bunu zafer gibi gösteremezsin. Elenmenin zaferi olmaz. İpek Şenoğlu elendi, bitti. 'Aferin İpek, üçüncü tura yükseldin, daha da çok çalış, dördüncü tura yüksel. Dördüncü tura yükseldin, şampiyon da ol.' Hedef şampiyonluktur çünkü. Ondan ötesine razı olmamak lazım. Olduğun zaman aşağılık kompleksi içinde olursun, aşağılık kompleksi içinde olduğun zaman da başarılı olamazsın. 1980 Olimpiyatları'nda Steve Ovett'in arkasında ikinci oldu Sebastian Coe. Basın toplantısında "Ne diyorsunuz gümüş madalya için?" diye sorduklarında "Bull shit" dedi. "Bull shit" İngilizcenin en ağır küfrü. Yani 'bilmem neresine soksunlar gümüş madalyayı!' gibi. Esas olan kazanmaktır. Biz bunu bir türlü kafamıza sokamıyoruz. Süreyya Ayhan'ı göklere çıkardık. Çok rahat Dünya Şampiyonu olacakken, ikinci oldu. Dünya futbolu en geri dönemini yaşıyor. Şu Brezilya'nın haline bak!.. Ve şu kötü Brezilya'da 28 kişilik kadroya dahi çağrılmayan Alex, senin futbolunun yıldızı!.. Kompleksin ölçüsünü anlayın. O Brezilya'nın adam yerine koymadığı Aurelio, Türk Milli Takımı'nın starı!.. Aurelio iyi futbolcu olsa bu Brezilya onu kaptırır mıydı?






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kurban oldular   / 24-06-2009
 Polat'ı yaralar   / 23-06-2009
 Fener'e almazdım   / 16-06-2009
 Şener yanlış yaptı   / 10-06-2009
 Fener'i de satar   / 09-06-2009
 Sokaklar boştu   / 03-06-2009
 Kötünün iyisi   / 02-06-2009
 Kötüye gider   / 27-05-2009
 Korkak Denizli   / 26-05-2009
 Ligi Allah korudu   / 20-05-2009
 
 
Polat ders verdi
Nihat doğru seçim
İspanya'yı felç etti
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
34.HAFTA
Hacettepe 0 Kocaeli 4
İ.B.B. Spor 0 Bursa 1
Trabzon 1 Fenerbahçe 2
Konya 3 Ankaraspor 0
Antalya 1 Ankaragücü 0
G.Birliği 0 Kayseri 4
Gaziantep 1 Eskişehir 1
Galatasaray 2 Sivas 1
Denizli 1 Beşiktaş 2
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital