ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Sokaklar boştu

* Beşiktaşlılar çok azalmış. Şampiyon oldukları gece İstanbul sokakları boştu. Gazeteler de ilgi göstermedi
* Fenerbahçe şampiyon olsaydı o gazetelerin 1. sayfaları sarı-lacivert çıkardı. Medya neredeyse üzülmüş!

_Demirören başta olmak üzere Beşiktaşlılar şampiyonlukla birlikte çok duygusal anlar yaşadılar. 6 yıldır şampiyon olamamanın verdiği özlemin getirdiği bir patlama mıydı bu?
Taraftarsan niye ağlamayasın? Hem kupayı, hem şampiyonluğu alıp duble yapan kaç tane takım var? Ama yansımalarına gelince bakıyorum; Beşiktaşlılar çok azalmışlar. İstanbul sokakları boştu. Fenerbahçe ya da Galatasaray şampiyon olsaydı, İstanbul'da bir yerden bir yere gidilemezdi. Beşiktaş'ın şampiyonluğunu ilan ettiği gece İstanbul'da trafik sorunu yoktu. Reina'nn ve Sortie'nin yarattığı trafik sıkışıklığına Beşiktaşlılar fazla bir şey eklemediler. Gazeteler de fazla ilgi göstermedi. Fenerbahçe şampiyon olsaydı o gazetelerin bütün 1. sayfası sarı-lacivert çıkardı. Sabah'ı aldım elime Beşiktaş lafı minnacık, koca bir şampiyon lafı var. Başlık güya "Şampiyon Beşiktaş", şampiyon kocaman, Beşiktaş yazısının büyüklüğü bir santim. "Bu nasıl şampiyonluk?" sayfası derken Hürriyet'i aldım elime onda Beşiktaş da yok. Sadece "Şampiyon" yazıyor, şampiyonun kim olduğu yazmıyor! Ertuğrul Özkök kardeşim, Fenerbahçe şampiyon olsaydı o 1. sayfayı nasıl yapardı tahmin ediyorum. Açın bakın; Sabah'ın da Hürriyet'in de Fenerbahçe'nin şampiyonluğu ilan ettiği maç sayfalarına, bir de bunlara bakın. Beşiktaş sokakta da yok, medyada da yok. Medya neredeyse üzülmüş; 'Beşiktaş şampiyon oldu' diye.

_Trabzon, uzatmalarda Fenerbahçe'ye yenilerek Şampiyonlar Ligi'ni Sivas'a hediye etti. Ligin son büyük ikramı da buydu!..
Yıllar önce yine Trabzon'da yine Fenerbahçe'ye karşı şampiyonluk için sahaya çıktılar. 1-0 da galiptiler, buna rağmen 2-1 yenildiler ve şampiyonluğu kaybettiler. Bu defa da Şampiyonlar Ligi için sahaya çıktılar, 1-0 galiptiler, yine 2-1 yenildiler ve bu kez de Şampiyonlar Ligi'ni kaybettiler. Acı kader. Son maçlarını Fenerbahçe ile sahasında oynamak Trabzon'a yaramıyor.

_Sadece 4 yıldır Süper Lig'de mücadele eden Sivas, geçen sezonki dördüncülüğünün ardından bu sezon da ikinci olmayı başardı.
Başarmadı. Bu terimleri doğru kullanmak lazım. Biz hep ne başarıdır, ne değildir bunu bir türlü ayırt edemiyoruz. Türkiye, Dünya 3.'sü olmadı, Dünya Şampiyonluğu'nu kaybetti. Süreyya Ayhan, Dünya 2.'si olmadı, Süreyya Ayhan, Dünya Şampiyonluğu'nu kaybetti. Sivas, Türkiye Şampiyonluğu'nu kaybetti. Bir daha da bu fırsat eline geçer mi bilmiyorum!.. Olaya yalın bakarsan; bir Anadolu takımının Türkiye ligini ikinci bitirmesi güzel. Ama bu sene şampiyonluk Sivas'ın avucuna kondu. Fark atmalıydı. Fenerbahçe'nin son dakikada attığı golle Şampiyonlar Ligi'ne ancak gidebildi.

UYGUN BAŞARISIZ
_Yıllardır Süper Lig'de mücadele eden Anadolu kulüpleri var ama dereceye girenlerin sayısı çok az. Bu açıdan bakarsak bir başarıdan söz edebilir miyiz?
1- Sivas'ta iyi bir kadro var. 2- Rakipler dökülüyor; bunu hiç unutma. "Türkiye, Dünya Şampiyonluğunu kaçırdı" derken olağanüstü bir takım yoktu ortada. "Galatasaray, UEFA Şampiyonluğu'nu kaçırdı" diyorum. Bu Galatasaray, 2000 yılındaki Galatasaray ile oynasın perişan olur. Ama bu sene UEFA'da oynayan takımlara bak; komik. Bu komik takımlar arasında Galatasaray şampiyon olurdu. Sivaslı olsam ve Sivasspor'un başkanı olsam, Bülent Uygun'u, 'İkinci oldu, Şampiyonlar Ligi'ne götürdü takımı' diye kutlamam. 'Şampiyonluğu nasıl kaçırdı' diye hesap sorarım.

_34 haftayı değerlendirdiğinizde beğendiğiniz isimler var mıydı?
Teknik direktör olarak Ertuğrul Sağlam başarılıydı. Ertuğrul hoca da anlamıştır ki erken geldi Beşiktaş'a. Dikkat et Beşiktaş'tan evvel de çok başarılıydı. Kayseri'de ve Bursa'da kendisine güveniyordu ve rahattı. Ama Beşiktaş'ta rahat olamadı. Beşiktaş'ta rahat olabilmesi için çok sağlam gelmesi lazım. Erken geldi Beşiktaş'a bence. Eninde sonunda Beşiktaş'a yeniden gelecektir. Bu defa sağlam da gelecek.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kötünün iyisi   / 02-06-2009
 Kötüye gider   / 27-05-2009
 Korkak Denizli   / 26-05-2009
 Ligi Allah korudu   / 20-05-2009
 Beşiktaş avantajlı   / 19-05-2009
 Barışmaları zor   / 14-05-2009
 Son sprinti yok   / 13-05-2009
 Tersine dönebilir   / 12-05-2009
 Polat seyretti   / 06-05-2009
 Fener teşvik almış!   / 05-05-2009
 
 
Sokaklar boştu
Ferguson bıkmış
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
34.HAFTA
Hacettepe 0 Kocaeli 4
İ.B.B. Spor 0 Bursa 1
Trabzon 1 Fenerbahçe 2
Konya 3 Ankaraspor 0
Antalya 1 Ankaragücü 0
G.Birliği 0 Kayseri 4
Gaziantep 1 Eskişehir 1
Galatasaray 2 Sivas 1
Denizli 1 Beşiktaş 2
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital