ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Barışmaları zor
Palavralara karnım tok benim. Fenerbahçe-Galatasaray dostluğunu yeniden yaratmak istiyorlarsa futbolu bir kenara bıraksın ve diğer sporlara baksınlar


_Spor Bakanı Faruk Özak'ın önerisiyle Galatasaray ile Fenerbahçe 19 Mayıs'ta bir dostluk maçı oynama kararı aldı. Bu maç son derbi ile tavan yapan gerginliği azaltabilir mi?
Efendim, palavralara karnım tok. Şimdi lig bu kadar kritik. Diyelim ki bu maçın oynanmasına karar verildi. Galatasaray bu maçı ciddi ciddi oynayacak mı? Galatasaray'ın ciddi ciddi oynamayacağı bir maça seyirci gider mi? Bedava yapsan gitmez. Bunları geçiniz. Bunlar sahte. Bir zamanlar çok vardı. Yok polis yararına, spor yazarları derneği yararına, yok bilmem ne yararına maçlar yapılırdı. Bunlar dandik turnuvalar, bunlar dandik maçlar, kimse kimseyi kandırmasın. Fenerbahçe-Galatasaray dostluğunu, kardeşliğini yeniden yaratmak istiyorlarsa, futbolu bir kenara bıraksınlar önce. Futbolda barışmak zor. Futbol dışındaki sporlara baksınlar. Önümüz yaz. Çocukluğumuzdaki, gençliğimizdeki Fenerbahçe-Galatasaray bayramını yeniden yaratsınlar. Bir hafta sonu Fenerbahçe, Galatasaray yelkencileri, kürekçileri, atletleri, bisikletçileri, hangi spor dallarında varsa, kız voleybolcuları, basketbolcuları bir araya gelsin. Bir olimpik program içinde bir hafta, iki hafta buluşsun, yarışsın. Seyirci beraber, bir arada seyretmeye alışsın, keyif alsın. O bayramlar harika oluyordu. İşi yozlaştıran, futboldaki çirkin rekabet oldu. Şimdi onun için bu çirkin rekabeti kenara atıp, yine bu sporlarda Fenerbahçe- Galatasaray bayramını başlatsınlar. Hem yazın aktivite olur, hem heyecan olur, hem güzellik olur. Bir kısmı Fenerbahçe tesislerinde, bir kısmı Galatasaray tesislerinde yapılır bu yarışmalar. Temeller daha sağlam atılır.

TERİM GELMESİN
_Galatasaray'ın eski başkanlardan Faruk Süren, takımın başına Terim'in gelmesi gerektiğini söyledi. Terim geri dönmeli mi?
Son zamanlardaki Fatih Terim'i tanıyamıyorum. Yoksa yüzde 100 desteklerdim Fatih Terim'i. Milli Takım'da yaptığı işlere bakın. Bu yüzden bu görüşü 'destekliyorum' diyemem. Yine gelir, yine başarılı olabilir, bilmem ama Milli Takım'daki Fatih Terim gelecekse, gelmesin. 2000 yılındaki Fatih Terim gelecekse Galatasaray'a başımın üzerinde yeri var.

_Chelsea ve Rusya'yı birlikte götüren Hiddink gibi, Terim, 'Hem Milli Takım'ı, hem de Galatasaray'ı çalıştırsın' diyenler de var!.. Bu tür bir modele nasıl bakıyorsunuz?
Olur, niye olmasın. Tanjeviç hem milli takımı, hem Fenerbahçe'yi yönetiyor. Milli takımda fazla bir işi yok. Keşke bunu Fatih Terim, Galatasaray antrenörüyken yapsaydık. Milli Takım'a 10 futbolcu veriyordu Galatasaray o zaman. Milli Takım, Dünya Şampiyonu olurdu. Şenol Güneş de ısrarımız yüzünden Dünya Şampiyonluğunu kaçırdık. O takımı yaratan, o Galatasaray'ı yaratan Terim, Milli Takım'ı da çalıştırsaydı aynı dönemde Dünya Şampiyonu olurduk.

ALMAN EKOLÜ BİTTİ
_Öte taraftan Galatasaray'ın Schuster ile anlaştığı yolunda haberler çıkmaya başladı. Galatasaray yoluna Alman ekolü ile devam etmeli mi?
'Alman ekolü' diye bir ekol kalmadı artık. O ekol Herberger ile başladı, Schön ile devam etti, Derwall ile bitti. Derwall'den sonra 'Alman ekolü' diye bir ekolden söz etmek mümkün değil. Derwall'den sonra zaten babadan oğula giden yapı da devam etmedi. Schön, Herberger'in asistanıydı, Derwall, Schön'ün asistanıydı. Sıra böyle babadan oğula gibi gidiyordu ama son zamanlarda böyle bir şeyden söz etmek mümkün değil. Almanya'nın en iyi hocalarından biriydi Kalli, Galatasaray'a geldi, ne hallere düştü, gördük. 'Alman' deyince iş bitmiyor artık. Hem iyisini bulacaksın, hem de o Alman sana uyum sağlayacak. Birinci Kalli harikaydı Galatasaray'da, ikinci Kalli felaketti. Dünyadaki futbol tablosuna baktığın zaman futbol oynatmak isteyen, hücuma dönük futbol oynatan teknik direktörler başarısız oluyor, buna karşılık savunma yapan Almanlar da kağıt üzerinde başarılı görülüyorlar. Oynatmamaya yönelik Almanlar, oynatmak isteyen Almanlardan daha iyi. Bu ne demek! Oynatmak zor, oynatmamak kolay. Demek ki Almanya'dan eski usta, dahi hocalar çıkmıyor artık. Bu da demektir ki Alman ekolünde gerileme var. Önemli olan iyi bir hoca bulmak ve bu hocanın uyum sağlaması.

_Tabii teknik direktörün istediği takımı kurabilmek de önemli.
Zaten iyi hoca istedikleri yapılmazsa gelmez. Yani her şeye razı geliyorsa o kişiden fazla bir şey beklememek gerekiyor.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Son sprinti yok   / 13-05-2009
 Tersine dönebilir   / 12-05-2009
 Polat seyretti   / 06-05-2009
 Fener teşvik almış!   / 05-05-2009
 Çok yıprandı   / 29-04-2009
 Uyutma taktiği   / 28-04-2009
 Nasıl savunur!   / 22-04-2009
 İki büyük günah   / 21-04-2009
 Yıldırım'ın vicdanı rahat mı!   / 15-04-2009
 Baş suçlu hakem   / 14-04-2009
 
 
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
31.HAFTA
Eskişehir 2 Antalya 0
Bursa 3 Konya 0
Kocaeli 1 Trabzon 3
Galatasaray 1 Ankaragücü 0
Fenerbahçe 1 Denizli 0
Ankaraspor 1 Beşiktaş 4
Sivas 1 İ.B.B. Spor 2
G.Birliği 3 Hacettepe 1
Kayseri 3 Gaziantep 0
32.HAFTA
Ankaragücü Beşiktaş
İ.B.B. Spor Kayseri
Trabzon Bursa
Konya Eskişehir
Denizli Ankaraspor
Galatasaray G.Birliği
Gaziantep Kocaeli
Antalya Fenerbahçe
Hacettepe Sivas
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital