ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Nasıl savunur!
Beşiktaş taraftarın sevgilisi olmasına karşın Nouma'nın cezasını keserken, Fenerbahçe ölümlere sebep olabilecek bir ahlaksız tahriki savunmayı seçti


_Derbi maçta çıkan olayların ardından Galatasaray'a 1 maç seyircisiz, 1 maç da kapama cezası, Polat'a 45 gün hak mahrumiyeti, Fenerbahçe ve Galatasaraylı futbolculara da 5 ile 2 maç arasında değişen men cezaları verildi. Cezaların az olduğu yorumları yapıldı, siz yeterli buluyor musunuz?
'Cezaların daha ağır olması gerekirdi' diyenlere katılıyorum. Ama 'cezaların eksik olduğu' söylenmiyor mesela!.. Emre Belözoğlu bu hafta sahaya nasıl çıktı? Emre'nin bu hafta sahaya çıkması, geçen haftayı, federasyonun gözlemcileri, temsilcileri tarafından gözlenmediği anlamına gelir.
Kemal Dinçer kardeşime soruyorum ben şimdi: Senin gözlemci ve temsilcilerin Emre'yi nasıl raporlarına yazmadılar? Ayrıca Volkan'ın yaptığı hareket çirkin ve yüzlerce kişinin ölümüne sebep olabilirdi. Tribün çökebilirdi. Şimdi Fenerbahçe usulen cezaya itiraz ediyor. Ama usulen itiraz edenlerin şunu demesini beklerdim ben: 'Federasyonun yasal olarak Volkan'a ceza verme hakkı yok. Veremezler ama bize bıraksalardı biz cezasını verecektik. Çünkü Fenerbahçe böyle bir ayıbı kaldırmaz.' Ama ortaya çıkan manzaraya bakın; yüzlerce kişinin ölümüne sebep olabilecek bir tahriki yapan Volkan'ı Fenerbahçe yönetimi savunuyor. Bu mudur yani?

_Ceza açıklanmadan önce Fenerbahçe, Volkan ile ilgili doktor raporu sundu.
Hayır. İtirazlarında diyorlar ki 'Gözlemcinin raporunda yok, hakemin raporunda da yok. O zaman ceza heyetine sevk edemezsin.' Buna hiç itirazım yok.

DİNÇER'E SORUYORUM
Ne o!.. Kasık masık, komik!.. Ama bunu diyen Fenerbahçe yönetiminin, 'Federasyon merak etmesin. Biz Volkan'ın cezasını verirdik. Fenerbahçe forması giyen bir adam böyle bir terbiyesizlik yapamaz!' demesi gerekirdi. Beşiktaş nasıl verdi Nouma'nın cezasını... Nouma yırtındı, Beşiktaş'a dönmek için!.. Aldılar mı? Hem de ne kadar ihtiyaçları varken, hem de adam, taraftarın sevgilisiyken!.. Nouma'ya yüz vermediler. Şimdi Fenerbahçe, ölümlere sebep olabilecek bir ahlaksız tahriki savunan durumundaki kulüp. 'Hayır, biz esasa katiyen itirazımız yok. O cezayı biz veririz. Bizim itirazımız usuledir. Gözlemci raporunda yoksa, temsilci raporunda yoksa, hakem raporunda yoksa ceza heyetine sevk edemezsin arkadaş! Kural bu!..' Bunu demek başka bir şey, 'Efendim zaten doktor raporu da vardı. Zaten kasığından sakattı' demek ve terbiyesizliği savunmak başka bir şey.

_Emre Belözoğlu'nun da benzer olaylar içinde yer aldığını ama ceza heyetine sevk edilmediğini mi söylüyorsunuz!..
Ben Kemal Dinçer'e soruyorum. Maça tayin ettiğin gözlemciye sordun mu kardeşim!.. 'Emre'yi niye rapor etmedin' diye. Benim istediğim cevap Kemal Dinçer'den!.. Çünkü ben başından beri "Fenerbahçe'nin maaşlı menajerinden Gözlemciler Kurulu Başkanı olmaz" diyorum. Başından beri!.. Kemal Dinçer tayin olduğu günden beri! Bunun için de 'Kemal Dinçer'in gözlemciye baskı yapmasına gerek yok, o gözlemci, Kemal Dinçer'in Fenerbahçeli olduğunu bildiği için, o bilinç içinde raporunu yazacaktır' diyorum. İddiam bu. Şimdi Kemal Dinçer'e soruyorum: Sen bu gözlemci raporunu okudun mu? Adamı çağırıp, 'Emre'yi nasıl görmedin? Niye rapor etmedin?' diye sordun mu? Hadi Volkan'ı görmedin!.. Bir anlık bir hareket o!.. Ama Emre 90 dakika boyu olayların içinde ve tahrik eden durumunda. Sabri gibi!.. Kemal Dinçer, 'Sen bunu nasıl yazmazsın?' diye sordu mu sormadı mı? Benim dediğim bu!.. Sormadıysa Kemal Dinçer'in gözlemciler kurulundan gelecek rapor nasıl güvenilir olacak!..

_Polat'ın 45 gün hak mahrumiyeti almasıyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Doğruluğunu bilemiyorum ama Galatasaray tarihinde ilk kez bir başkanın hak mahrumiyeti cezası aldığı yönünde iddialar var!..
Olabilir. Çünkü Futbol Federasyonu'nun Galatasaray'a karşı kasıtlı hareket ettiğine inanıyorum ben. Aynı hareketleri yapan başka kulüp başkanlarına çok daha müsamahalı bakıyorlar, hatta görmezden geliyorlar. Ama konu Galatasaray olduğunda durum farklı oluyor. Fenerbahçe'nin yayınladığı bildiriye verilen cevabın üslubuna bak, Galatasaray'ın bildirisine verilen cevabın üslubuna bak!.. Futbol Federasyonu resmen Galatasaray'a karşı farklı davranıyor. Ayrıca bu cezaları kimsenin de umursadığı yok. Cezanın bir işe yaradığı da yok. Bilakis ceza alan kahraman oluyor Türkiye'de!..






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 İki büyük günah   / 21-04-2009
 Yıldırım'ın vicdanı rahat mı!   / 15-04-2009
 Baş suçlu hakem   / 14-04-2009
 Terim'i tüketiyor   / 09-04-2009
 Polat geç kaldı   / 08-04-2009
 Burası dağbaşı mı?   / 07-04-2009
 İş işten geçti   / 01-04-2009
 Bu Terim olamaz!   / 31-03-2009
 Tümer niye yok?   / 25-03-2009
 G.Saray'lı değilmiş   / 24-03-2009
 
 
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
28.HAFTA
Trabzon 2 G.Birliği 0
Konya 0 Sivas 0
Ankaraspor 1 Fenerbahçe 0
Antalya 2 Kayseri 1
Denizli 3 Kocaeli 2
Gaziantep 0 Hacettepe 0
Ankaragücü 3 Eskişehir 2
İ.B.B. Spor 0 Galatasaray 1
Beşiktaş 0 Bursa 0
29.HAFTA
Hacettepe İ.B.B. Spor Cumartesi 14:00
Sivas Trabzon Cumartesi 16:15
Fenerbahçe Ankaragücü Cumartesi 20:00
Kayseri Konya Pazar 14:00
Bursa Denizli Pazar 14:00
Kocaeli Antalya Pazar 14:00
G.Birliği Gaziantep Pazar 14:00
Eskişehir Beşiktaş Pazar 16:15
Galatasaray Ankaraspor Pazar 20:00
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital