ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
İş işten geçti

- Artık iş işten geçti. G.Saray'ın Lincoln'den kurtulması lazım. Bundan sonra 'Lincoln'ü kazanacağım' dersen takımı kaybedersin
- Futbol alt seviyede oynandığı zaman her sonuç ortaya çıkabilir. Kalan 5 maçımızdan 15 puan da çıkarabiliriz, 3 puan da alabiliriz

_Galatasaray'ın, Lincoln konusunda nasıl bir yol izlenmesi gerekiyor? 9 hafta kaldı ligin sonuna. Her şeye rağmen Lincoln'ü kazanma yoluna mı gitmeli?
Galatasaray'ın Lincoln'den kurtulması lazım. Galatasaray takımı kalmadı ortada. Artık iş işten geçti, bitti artık. Bundan sonra 'Lincoln'ü kazanmak' diye bir şey yok. 'Lincoln'ü kazanacağım' dersen takımı kaybedersin.
Bu işte belki de en az kusuru olan adam Lincoln. Galatasaray'ın yöneticileri ve teknik direktörleri, Lincoln'ü bu hale getirdiler. Artık bu hale gelmiş Lincoln'ü 'kazanacağım' dersen takımı kaybedersin. Ama Galatasaray'ın asıl sorunu Lincoln değil. Galatasaray'ın asıl sorunu yönetim ve teknik direktör. Bülent Korkmaz bu işten hiç anlamıyormuş.

_Bülent Uygun'un "İstanbul'da Laila, Sivas'ta la ilahe illallah var" şeklindeki açıklamasıyla ilgili neler söyleyeceksiniz? Gece hayatı bir futbolcunun performansında ne kadar etkilidir?
Büyük çapta gerçek. Sivas'ta Laila olsa da fark etmez. Sivas, Trabzon, Eskişehir, buralar küçük kentler. Buralarda futbolcu sokakta yürümeye başladığından itibaren gözetim altında.

SİVAS'TA GİDEMEZLER
İstanbul, 10, 12 milyonluk bir şehir. Gözden kayboluyorsun. Ama Sivas'ta gece saat 10.00'da sokaktaysan, bütün Sivas senin sokakta olduğunu biliyor ve sana da 'Ne arıyorsun burada' der gibi bakmaya başlıyor. O zaman 10.00'dan sonra sokakta kalamıyorsun. Laila olsa bile fark etmez. Sivas'ta gidemezsin. İstanbul öyle değil. İstanbul harala gürele bir şehir. Trabzon'da hadi çık bakalım bir gece kulübüne git. Anında görülür.

_Futbolcular bu noktada özel hayatlarına saygı gösterilmesini istiyorlar. Özellikle de izinli oldukları günlerde.
Gece hayatının sporcuya etkisi kesin, tartışılmaz. Özellikle maç gecesi futbolcunun muhakkak istirahat etmesi gerekiyor. İstanbullu futbolcu maç bittiği anda izinli olduğunu düşünüyor. O yorgun bacaklarla sabahlara kadar Reina'da şurada burada olduğun zaman 3 gün sonra sakatlanıyorsun. Derwall "Maçtan sonra takımı kampa almak lazım" derdi. Çok iyi hatırlıyorum. Maçtan önce değil. Maçtan sonra. Çünkü en kritik gece, yorgun adalelerin dinlenmeye ihtiyacı olduğu gecedir. Ama maçtan sonraki gece, futbolcu kendini izinli kabul ediyor. Çünkü pazartesi günü idman var. Cumartesi maçı oynamış, gece sabaha kadar gezip tozacak, pazartesi idmanı var. Onun için gece hayatının futbolcunun sağlığına, performansına etkisi çok büyük ve küçük kentlerde gece hayatına imkan ihtimal yok.

_Bosna'nın kazanmasıyla grupta 3. sıraya geriledik. 5 maçımız daha var. İspanya maçı başta olmak üzere şansımızı nasıl görüyorsunuz?

PATLAMA YAPMADI
Avrupa'da futbol düşük seviyede oynanıyor. Bosna'nın Belçika'ya deplasmanda 4 gol atması, Bosna Hersek'in bir futbol patlaması yapmasından değil. Avrupa futboluyla beraber, Belçika futbolu da öyle yerlere düştü ki Bosna gibi bir takım bile sahadan farklı galibiyetle ayrılabiliyor. Yarın Faroe Adaları, İsveç'i yenerse şaşmam. O hale geldi!.. Evvelden bazı takımlar vardı Avrupa'da, bunlar averaj takımıydı. Lüksemburg, Liechtenstein, San Marino gibi. Bunlar futbollarını ilerletmediler, diğerleri aşağıya indi. Sen Estonya'yı yenemiyorsun, bu Estonya'da büyük futbol olduğundan değil, sen Estonya'yı yenecek bir futbol sergileyemiyorsun da ondan. Avrupa futbolundaki denge aşağılarda oluştuğu zaman her takım her takımı yenebilir. Geri kalan 5 maçımızdan 15 puan da çıkabiliriz, 3 puan da alabiliriz; ikisi de benim için sürpriz olmaz.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Bu Terim olamaz!   / 31-03-2009
 Tümer niye yok?   / 25-03-2009
 G.Saray'lı değilmiş   / 24-03-2009
 Gol atması şart   / 18-03-2009
 Hiç yakışmıyor   / 17-03-2009
 Niye Fener'e yok!   / 11-03-2009
 Bülent korkak   / 10-03-2009
 Hırkamı koysam 10 puan fark olur   / 04-03-2009
 Bülent'in işi zor   / 03-03-2009
 Efsaneyi yıkıyor   / 25-02-2009
 
 
İş işten geçti
Türkiye'ye yakışmadı
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
25.HAFTA
Bursa 2 Fenerbahçe 1
İ.B.B. Spor 2 Konya 0
Kayseri 2 Ankaragücü 0
Hacettepe 1 Antalya 2
Kocaeli 3 Ankaraspor 1
Gaziantep 3 Trabzon 2
Sivas 1 Beşiktaş 1
G.Birliği 0 Denizli 0
Galatasaray 0 Eskişehir 1
26.HAFTA
Konya Hacettepe Cumartesi 13:30
Ankaraspor Bursa Cumartesi 13:30
Denizli Sivas Cumartesi 16:15
Beşiktaş Kayseri Cumartesi 20:00
Ankaragücü Kocaeli Pazar 13:30
Antalya G.Birliği Pazar 13:30
Trabzon İ.B.B. Spor Pazar 15:15
Fenerbahçe Eskişehir Pazar 19:00
Gaziantep Galatasaray Pazartesi 20:00
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital