ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Gol atması şart

Hamburg tehlikeli bir takım. Korkmaz '0-0'a bağlayalım' derse çok yanılır. Dengeli oynayıp hücumda da bastırmalı

Oyuncusunu yuhalamak için bahane arayan seyirciye 'destek veriyor' denilemez. Trabzon seyircisi Trabzon'dan yana değil

Kocaeli, Fener maçında çok iyi oynadı. Aynı topu Galatasaray karşısında oynasalar 5 değil, 15 tane atarlardı. Taner başarılı değildi

-Galatasaray'ın, Hamburg karşılaşması öncesinde Meira'yı satmasını doğru buluyor musunuz?
Fevkalade doğru. Meira'nın baştan alınması yanlıştı zaten. Avrupa Şampiyonası'nda yarı final oynayan Türkiye'nin, yedeği dahil 3 stoperi Galatasaray'da. Servet, Emre Aşık ve Emre Güngör.
Elenip giden Portekiz'in yedek stoperini transfer etti Galatasaray. Galatasaray'ın bu sene ligde ve Avrupa'da yediği gollere bir bakın. Büyük bir bölümünde Meira'yı ve Sabri'yi göreceksiniz. Bunlar rakibe hediye edilmiş goller. Meira'nın Galatasaray'a hiçbir yararı yoktu. Bir işe yaramadığı için Galatasaray, Meira'yı satmaya uğraşıyordu ve kulübün şiddetle paraya ihtiyacı vardı. Ruslardan teklif gelince Galatasaray kabul etti, Meira etmedi. Meira ve karısı İstanbul'da yaşamaktan, Galatasaray'da bol para almaktan çok mutluydular. Onları razı edebilmek için tahmin ediyorum, sadece Ruslar değil, Galatasaray da Meira'nın cebine bir şeyler koydu ki Meira sonunda "Ben gidiyorum" dedi de Galatasaray ondan gelecek parayla diğer futbolcularının alacaklarını ödeme imkânı buldu. Yani hem Galatasaray savunması kötü bir adamdan kurtuldu hem de Galatasaray çok sıkışık bir döneminde cankurtaran gibi önemli bir paraya sahip oldu. Galatasaray yönetiminin yaptığı en doğru işlerinden biridir Meira'yı göndermek.

-Takımda alternatifi olmamasına rağmen mi!
Meira'nın alternatifi olmasına gerek yok. Galatasaray'a durmadan gol yediren bir adamın alternatifi olmasın daha iyi. Hakan Balta çok daha yararlı oynadı iki maçta. -Perşembe akşamı Galatasaray nasıl oynamalı ve tabii ki nasıl bir sonuç bekliyorsunuz? Çok zor maç. 1-1'le kimse Galatasaray'ın turu geçtiğini sanmasın. Hele de Bülent Korkmaz maçı '0-0'a bağlayayım' derse çok yanılır. Bülent Korkmaz'ın savunma anlayışı da savunma değil. Takımı 4 tane ön libero ile 18'in üzerine yığmak, savunma değildir. Galatasaray'ı Avrupa şampiyonu yapan savunma Hakan Şükür ile Emre ile Suat ile rakip 18'de başlayan bir savunmaydı. Bülent Korkmaz'da böyle bir savunma görmüyoruz. 'Geri çekilin, geri çekilin, geri çekilin.' Bu, Galatasaray'ın felaketi olur. Hamburg'un iki maç üst üste şanssız olacağını düşünmek biraz fazla saflık olur. Çok zor bir maç Galatasaray açısından. Hamburg boş bir takım değil. Tehlikeli bir takım. Galatasaray gol atmak zorunda. Golü düşünmek zorunda. Yani çok dengeli bir futbol oynamak, hücumda da bastırmak zorunda.

FATİH NİYE KAÇTI!
-Sezon başında Trabzonspor taraftarlarının sabırlı olması gerektiğini söylemiştiniz. G.Saray maçında bir iki istenmeyen olay oldu ama takımlarına tam destek veriyorlar. Ancak Trabzon deplasmanda aldığı başarılı sonuçları sahasında elde edemiyor.
Hayır, destek falan yok, oyundan çıkan adam hemen yuhalanıyor. Geçen hafta Alanzinho'yu yuhalıyorlardır, bu hafta Tayfun'u yuhaladılar. Kenarda adam ayakkabısını değiştiriyor onu yuhalıyorlar. Kendi oyuncusunu bu kadar yuhalamak için bahane arayan bir seyirciye 'Destek veriyor' denilemez. Milan Baros'un kafasına atılanlar eğer saha kapattırmıyorsa, saha ne zaman kapatılır bana birisinin anlatması lazım. Her iki devrenin başında sahaya atılan konfetiler maçı durdurdu. 61. dakikada sahaya atılanlar maçı durduruyor. Dünyanın neresinde böyle bir şey var? Ama buna göz yuman bir federasyon var. Trabzon seyircisi, Trabzon'dan yana değil ama bütün seyirciler böyle Türkiye'de!.. Ben takımından yana seyirci görmüyorum. Kendilerini eğlendirmeye gidiyorlar, yenerlerse bağırıyorlar, çağırıyorlar, yenilirlerse sövüyorlar. Takım için yapılmış tezahürat yok. Bir başlıyorlar arabesk şarkıya, maçın sonuna kadar. Böyle bir takım destekleme, coşturma şekli yok!.. Bunların yaptığı gürültü kirliliği!.. Ve takıma da zararlı. Trabzonspor hep Trabzon'da büyük sıkıntıyla oynuyor. Bu kadar iyi futbolcu Trabzon'dan niye kaçtı? Fatihler, Gökdenizler!..

-Eleştirilen, bonservisi pahalı bulunan Alanzinho'yu nasıl buldunuz?
Attığı şut dışında maçta fazla yoktu. O şutu yüz defa atsa öyle gider mi, o da bilinmez!.. 90 dakikada yaptığı katkıya bakmak gerekiyor. Ama daha dün bir, bugün iki. Yepyeni bir kente gelmiş; mucize beklememek gerekiyor. Bir de üstelik yuhalanmış geçen hafta!.. O adamın hangi sıkıntılar içinde oynadığını da düşünmek lazım.

-Galatasaray'a 5 gol atan Kocaeli, Fenerbahçe'den de puan çalmasını bildi. Düşme hattındaki bir takımın aldığı bu sonuçları neye bağlıyorsunuz?
Galatasaray'a 5 atan Kocaeli ile Fenerbahçe ile berabere kalan Kocaeli bir maç yapsalar, Fener'le berabere kalan Kocaeli, Galatasaray'a 5 atan Kocaeli'ne 5 atardı. Galatasaray karşısında, Kocaeli futbol falan oynamadı. Galatasaray maçında dokundukları gol oldu. Gökten bir melek inmiş Taner kardeşimize, her vurduğu gol oldu. Ve de Galatasaray penaltı kaçırdı. Fener maçında çok güzel oynadı Kocaeli. Bu topu Galatasaray maçında oynasalar Galatasaray'a 15 tane atarlardı. O maçın puan kaybeden takımı Kocaelispor, Fenerbahçe değil. Taner birazcık başarılı olsaydı çok rahat kazanırlardı maçı.

LİDERLİK ARMAĞANI
-Sivas kısa süreli bir bocalamanın ardından Ankaragücü'nü mağlup ederek moral buldu ve liderliğini sürdürdü. 10 haftadır zirvede olmak 'bir Anadolu takımı için başarı' diyebilir miyiz?
Ben hâlâ Sivas'ın bu liderliğini sürdürebilecek durumda olduğunu sanmıyorum. Bu başarı Anadolu'nun başarısı değil. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş dökülünce birisi yukarıda olacak. Sivas olmasa, Kayseri olacaktı, Kayseri olmasa Trabzon olacaktı. Anadolu'da dengeli oynayan takım yok. Biraz dengeli oynayan bir takım olsa Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe bu halleriyle altıncı, yedinci durumda olurdu. Kayseri'nin oynadığı topa bak, Bursa'nın oynadığı topa bak, Eskişehir'in oynadığı topa bak. Bir hafta harikalar yaratıyor, öbür hafta ortada yoklar. Son haftaların en iyi futbol oynayan takımı Kocaelispor hâlâ son sıralarda, düşünebiliyor musunuz!.. Ligin durumu, tablosu bu. Bu kadar dengesiz bir ligde biraz derli toplu olduğun zaman lider kalıyorsun. Yani Sivas'a armağan edilmiş bir liderlik.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Hiç yakışmıyor   / 17-03-2009
 Niye Fener'e yok!   / 11-03-2009
 Bülent korkak   / 10-03-2009
 Hırkamı koysam 10 puan fark olur   / 04-03-2009
 Bülent'in işi zor   / 03-03-2009
 Efsaneyi yıkıyor   / 25-02-2009
 Skibbe'nin suçu yok   / 24-02-2009
 Devrim şart   / 18-02-2009
 Yıldırım yapmazdı    / 17-02-2009
 Pes Mustafa Hoca   / 11-02-2009
 
 
Gol atması şart
Yanlış oynatıyor
Volkan'ın cezası ağır
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
24.HAFTA
Fenerbahçe 1 Kocaeli 1
Antalya 1 İ.B.B. Spor 0
Konya 2 Gaziantep 3
Ankaragücü 0 Sivas 2
Beşiktaş 3 G.Birliği 0
Denizli 0 Hacettepe 0
Eskişehir 1 Bursa 2
Ankaraspor 2 Kayseri 2
Trabzon 2 Galatasaray 2
25.HAFTA
Bursa Fenerbahçe Cuma 20:00
Kocaeli Ankaraspor Cumartesi 13:30
İ.B.B. Spor Konya Cumartesi 13:30
Kayseri Ankaragücü Cumartesi 13:30
Hacettepe Antalya Cumartesi 13:30
Gaziantep Trabzon Cumartesi 15:15
Sivas Beşiktaş Cumartesi 19:00
G.Birliği Denizli Pazar 13:30
Galatasaray Eskişehir Pazar 19:00
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital