ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Devrim şart

- F.Bahçe'deki muhalefet hareketi iyi bir gelişme. Demirören, Polat gibi Yıldırım'dan da kurtulmak gerekiyor

- Aziz Yıldırım kalsın ya da gitsin gelecek sene F.Bahçe'nin çok önemli bir kadro devrimi yapması şart...

- Güiza'da ısrar etmesi Aragones'in az doğrularından birisi. Ama onun yanına Semih'i koyma cesaretini de göstermeli

Fenerbahçe'nin Hacettepe karşısında aldığı farklı galibiyet genelde Semih'in oynamasına bağlandı. Luis Aragones'in ısrarla Güiza'yı oynatmasını nasıl karşılıyorsunuz?
O 7-0'ın Fenerbahçe'yle hiç alakası yok. 7 golü Hacettepe yedi. Bugün Fenerbahçe'nin yerinde kim olsa o 7 golü atardı. Fenerliler, 'Biz 7 tane attık. İyi oynuyoruz' demesin. Ben oyununda herhangi bir fark görmüyorum. Hiç. Yani, Güiza olsaydı belki o topları dışarı vururdu da bu kez içeri vurdular. İlla 'Fark' diyorsan belki budur fark. Ben bu kadar kolay gol yiyen bir takım hayatımda görmedim. Hacettepe'yi bitiren, sıfıra indiren ilk 3 golde Fenerbahçe'nin payı yok. Hacettepe yedi o golleri, resmen. Ondan sonrakileri de yedi. 10, 15 de olabilir, basket maçına dönebilirdi maç.

İspanya gol kralı niye Fenerbahçe'de başarılı olamıyor? Güiza, hangi kulüpte gol kralı oldu? Barcelona'da mı, Real Madrid'de mi? Yani bol gol atan kulüplerden birisinde mi?
Yoksa Mallorca'da mı? Türkiye'de bir gol kralı düşün ki kümede kalma mücadelesi yapan bir takımdan çıkıyor!.. Başa oynayan takımlardan birisinde değil. 'Adamda bir şey vardır' dersin ki Güiza, İspanyol Milli Takımı'nın yedek santrforu. Bir de dünyanın bütün golcülerinde vardır bu!.. Atamayınca atamazsın. Psikolojik olarak. Golcülerin rahatlaması lazım, kendine gelmesi lazım. Mesela Galatasaray'da seyirci Hakan Şükür'ü bitirirken, Fatih hoca aldı onu takıma koydu. O da Malta'ya 4 gol atıp, yeniden doğmuşken Fatih hoca 'Yeter bu kadar' dedi Hakan'a tekme vurdu. Kendi geri döndürdüğü Hakan'ı bitirdi. Aragones'in Güiza ısrarına benim hiçbir itirazım yok. Ama Güiza ile Semih'i beraber oynatmamasını anlamıyorum. Nobre ile Bobo'yu bir türlü beraber oynatmayan Mustafa Denizli'yi anlamadığım gibi. Yani Semih oynamalı başka bir şey, Güiza oynamamalı çok başka bir şey. Niye ikisi beraber oynamıyorlar? Sen Güiza'yı kazanmak istiyorsan, Güiza'nın bol gol atmasını istiyorsan, Semih ile beraber oynat. O zaman Güiza bir pozisyon zenginliği yaşayacaktır. Rakibin bütün ön liberoları ve stoperleri bir tek Güiza ile uğraşmayacak. Bir santrfor daha var orada; ikiye bölünecekler. Semih gol attığı kadar çok güzel asist de yapan bir adam. Ne pozisyonlar hazırlar. Tanju, Türkiye'nin en büyük golcülerinden biri. Ama onun yanında Mirsad Kovaçeviç'in rolünü inkar edebilir misin! Onu herkes unuttu. Şimdi adını hatırlayan bile yok. Ama Tanju'nun attığı 2 golden birinde Mirsad'ın adı vardı. Çift santrfor onun için önemli. Ama bizim hocalar ödlek, dışarıdan gelenler de dahil buna. Fenerbahçe tek forvetle oynuyor, Fenerbahçe'ye karşı İstanbul'da oynayan Anadolu takımı çift forvetle sahaya çıkıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bence Aragones'in çok az doğru işlerinden bir tanesi Güiza'yı oynatmak ve ısrar etmek. Ama onun yanına Semih'i koyma cesareti yok Aragones'in. Onun ötesinde benim Aragones hakkındaki görüşlerimi zaten biliyorsun.

SİVAS'IN HALİ ORTADA
Bana sorarsan derhal gönderilmesi gereken adamlardan bir tanesi. Bana sorarsan Fenerbahçe'nin baştan aşağıya yenilenmesi gerekir. Aziz Yıldırım kalsın ya da gitsin gelecek sene Fenerbahçe'nin çok önemli bir kadro devrimi yapması lazım. Bu sene ligde takım yok. Puan cetveline bakıyor musun? Potada iki takım var. Fenerbahçe, Galatasaray bu iki takımın 5'er puan gerisinde. Sivas'ın oynadığı top meydanda, Trabzon'un oynadığı top meydanda. Bunlar muhteşem top oynarlar, böyle ağzın bir karış açık seyredersin de o zaman bu 5 puanı anlarsın. Hayır. Trabzon'un oynadığı top da meydanda, Sivas'ın oynadığı top da meydanda. Fenerbahçe onların 5 puan gerisinde. Anla Fener ne kadar kötü. Hacettepe'ye 7 gol attığı halde gol sayısı Galatasaray'dan az. Onun için bana kimse Fenerbahçe'nin iyi takım olduğunu söylemesin.

Mayıs ayı içindeki kongre için geri sayım sürerken Yıldırım ile muhalifleri Saran, Kutlualp arasında büyük bir psikolojik savaş yaşanıyor.
Aziz Yıldırım'dan görevi devralmak için başlatılan muhalefet hareketi Fenerbahçe açısından iyi bir gelişme. Çünkü Aziz Yıldırım her şeyi ben bilirim, ben yaparım kafasıyla, kendi yaptıklarını da yıkan bir adam olduğunu ortaya koydu. Bu devre arasında beni büyük yanılgıya uğrattı. Sana söylüyordum. "Benim bildiğim Aziz Yıldırım ara transferde Fenerbahçe'nin eksiklerini farkındadır. En azından 2 çok önemli transfer yapacak. Bir oyun kurucu, bir de golcü" diye. Aldığı adam Josico. Geçen sene de devre arasında Maldonado'yu almıştı. Fenerbahçe'nin en ihtiyacı olmayan adamları alıyor. Josico olsa ne olur olmasa ne olur!.. Deniz gibi Milli Takım'ın gözbebeği durumundaki bir adamı unutmuşsun, kadroya dahi almıyorsun, Josico'yu transfer ediyorsun. Kemal gibi bir adamı ziyan edip Kocaeli'ne veriyorsun. Selçuk gibi bir adamı hatırlamıyorsun. Ondan sonra Josico ile Maldonado ile başarı arıyorsun. Onun için Fenerbahçe'nin yaptıkları inanılır gibi değil. Beşiktaş'ın Demirören'den, Galatasaray'ın Polat'tan nasıl bir evvel kurtulması gerekiyorsa Fenerbahçe'nin de Aziz Yıldırım'dan kurtulması lazım. Bu kurtulma için böyle bir takım haberler yaymak doğru mu; hayır. Aziz Yıldırım için yayılan habere kıyameti koparan medyanın Arda'ya fotoğrafları için yaptıklarını da anlamam mümkün değil. Fenerli olursa yıpratılan, kıyamet, Galatasaraylı olunca düğün bayram, 'Bir tokat da ben atayım.' Bitirdiler Arda'yı bak. Ne zaman kendisine gelecek çocuk bilmiyorum. Galatasaray'ı bırak, Milli Takım'ın en çok ihtiyaç duyduğu adam. İspanya maçında bu kadar bozuk bir Arda düşünebiliyor musun? Arda'nın fotoğraflarını yayınlamayan gazete, yayınlamayan televizyon kalmadı. 'Bu ne ayıptır' diyen yok. Aziz ile ilgili haberi ben Hıncal Uluç olarak görmedim hiçbir yerde. 'Bu ne ayıptır' diye 20 makale okudum. Oradan öğreniyorum. Aziz Yıldırım ile ilgili bir takım haberlerin olduğunu. Bu nasıl tarafsız medyadır!..






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Yıldırım yapmazdı    / 17-02-2009
 Pes Mustafa Hoca   / 11-02-2009
 Altaylı değilmiş   / 10-02-2009
 Polat daha ne bekliyor   / 03-12-2008
 Vize Denizli'den   / 02-12-2008
 G.Saray'ı bırakırım   / 26-11-2008
 Özgener'i bitirecek   / 25-11-2008
 Tüccar hocalar   / 20-11-2008
 Yenmeme taktiği!   / 19-11-2008
 Emin ellerde değil   / 18-11-2008
 
 
Devrim şart
Futbolcular isterse
Aragones'e benziyor
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
20.HAFTA
Ankaragücü 3 Gaziantep 1
Eskişehir 0 G.Birliği 0
Antalya 1 Galatasaray 0
Fenerbahçe 7 Hacettepe 0
Kocaeli 1 Kayseri 2
Denizli 2 Konya 1
Ankaraspor 1 İ.B.B. Spor 2
Bursa 1 Sivas 1
Beşiktaş 1 Trabzon 1
21.HAFTA
Trabzon Denizli
Gaziantep Beşiktaş
Galatasaray Kocaeli
Kayseri Bursa
G.Birliği Fenerbahçe
İ.B.B. Spor Ankaragücü
Konya Antalya
Sivas Eskişehir
Hacettepe Ankaraspor
 
Şans OyunlarıTurkuvaz Yayın SabahForbes ATVŞamdan FotomaçTransport Dergi Takvim GazetesiAuto Moto Sport Yeni AsırCosmopolitanPara DergiGlobal EnerjiHouse BeautifulBazaar EsquireYeni AktüelBebeğim ve BizOto Haber Sinema Dergisi Sofra İşte İnsanCosmo Girl Cosmopolitan Bride Sabah EmlakATV Avrupa Sabah Avrupa

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital