ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Polat daha ne bekliyor
Tribünler bomboş, Skibbe ile olmadığı belli ama Skibbe hâlâ niye orada duruyor anlamıyorum... Arıca baştan beri bir takım şeylere kızmış, Lincoln'ün hareketine patladı. 'Dalga geçilmesi' diye bir şey yok... Kalli, Galatasaray'dan kovulmadı mı? Kaçarak Türkiye'den ayrılmadı mı? Ne faydası olacak?


Sibbe'nin gönderilmesi beklenirken Polat yönetimi herkesi şaşırtan bir manevra yapıp Skibbe'yi yine korudu ama bu defa da üzerine Kalli'yi getirdi. Kalli'nin teknik danışman olarak gelişi Galatasaray'ı nasıl etkiler?
Kalli, Galatasaray'dan kovulmadı mı? Kaçar gibi Türkiye'den gitmedi mi? Kalli'nin Galatasaray'a ne faydası olacak. Al birini vur ötekine!.. Kalli, Adnan Polat'ın dediği gibi altyapıyı düzenleyecek bir danışman olarak fevkalade işe yarar. Kalli'nin kariyerini, bilgisini katiyen inkâr etmiyorum. Bilfiil işin başına geçemeyeceğini, bu yapıya, bu güce sahip olmadığını gösterdi geçen sene... Alt yapının danışmanı; tamam.


_Sonradan getirilmiş bir teknik danışman, teknik direktör ve takım üzerinde bir baskı yaratmaz mı?
Geçmişte biz bunu Mustafa Denizli ve Derwall olarak yaşadık. Derwall'ın herhangi bir baskısını görmedim hiç. Mustafa Denizli de görüşlerini istediği gibi söylüyordu.

_Metalist'e yenilen Galatasaray, kazandı ama Hacettepe karşısında da sıkıntılı anlar yaşadı.
Olmadığını herkes görüyor, biliyor. Çocuklar bile biliyor ama 'Skibbe niye orada duruyor' bilemiyorum. Bu sırada tren de kaçıyor. Şu Hacettepe, İstanbul'da Galatasaray'ı yeniyordu. Hacettepe'nin yenmesini de bırak tribünler bomboş. Taraftarı Galatasaray'a küsmüş. Galatasaray yönetiminin niyeti nedir, bilmiyorum. İlle tren kaçsın ondan sonra mı değiştirecekler?

ZOKO KAYBOLDU
_Süleyman Abay verdiği kararlarla maçın önüne geçti. Özellikle penaltıyı vermesine karşılık, kimin elle dokunduğunu görmemesi ve yanlış kişiye sarı kart göstermesi ilginçti!..
Televizyonun başında eli göremedik. Sonra televizyonun yavaş çekimlerinde gördük ki Zoko topu elle kesmiş. O anda kafaya çıkan Servet görmemiş, yerine dönüyor. Servet'i de biliyoruz; elle aldığını görse dağıtır orayı, yıkar. İki tane sarı kart görecek kadar isyan eder. Galatasaraylı hiçbir futbolcu görmemiş. Ümit Karan sarı kartın kendisine çıktığını zannediyor, 'Ben dokunmadım' diye yemin ediyor hakeme. Bir tane Galatasaraylı farkında değil. Seyirci farkında değil, tribünler farkında değil, televizyon başındakiler farkında değil. Farkında olan bir tek hakem. Nasıl gördü, nasıl süzdü bilemiyorum!.. Ama kabak gibi bir penaltı. Peki penaltıyı süzüyor hakem de Zoko'yu nasıl süzemiyor? Adamın eli siyah!.. Nasıl oluyor da bir beyaz adama sarı kart çıkarıyor! Bunu anlamanın imkânı yok. Hakem diyemez 'Ben Teli'ye itiraz ettiği için sarı kart verdim.' Penaltıyı işaret etmeden kartı çıkarıyor, sarı kartı çıkarıyor, sonra 'penaltı' diyerek yürümeye başlıyor. O sırada itiraz falan yok. O yüzden Ümit kendisine çıktığını zannedip korkuyor. Yani o sarı kartın topu elle kesene çıkarıldığı kesin. Ama Zoko'ya değil, Teli'ye çıkarıyor. Bunu anlamanın imkânı yok. Yan hakem mi penaltıyı söyledi ama Zoko'nun yaptığını söyleyemedi bilemiyorum. Dikkat edin o civarda Teli var. Uyanık Zoko anında kayboldu ortadan. Topu elle kesip anında kayboldu ortadan. Teli kala kaldı ortada. Kulağına 'el var hakem bey' diye yandan fısıltı gelince, en yakınındaki Teli'ye kartı çıkardı. Ben penaltıyı yan hakemin verdiğini tahmin ediyorum.

KURALLARI BİLMİYOR
_Toroğlu'nun kural hatası olduğu yönünde bir iddiası vardı.
Erman Toroğlu her bir şeye kural hatası diyor. Kendisi kuralları bilmediği için. 'Kural hatası nedir' bilemiyor. Biz onu Kale Arkası'nda da çok tartıştık, atv'de beraberken. Hakem hatası başka bir şey, kural hatası başka bir şey.

_Lincoln maç sonunda topu fazladan sektirince Arıca'nın büyük tepkisini çekti. Yanlış bir hareket miydi?
Bana öyle gelmedi maçta. Erdoğan Arıca niye kızdı anlamadım sonra tekrarında gösterildiği zaman fark ettim. Erdoğan Arıca baştan beri bir takım şeylere kızmış, o harekete patladı. Hacettepe ile dalga geçilmesi diye bir şey yok. Vakit geçirmeyle alakalı bir şey.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Vize Denizli'den   / 02-12-2008
 G.Saray'ı bırakırım   / 26-11-2008
 Özgener'i bitirecek   / 25-11-2008
 Tüccar hocalar   / 20-11-2008
 Yenmeme taktiği!   / 19-11-2008
 Emin ellerde değil   / 18-11-2008
 G.Saray'a yaradı   / 12-11-2008
 Kongre göreve   / 11-11-2008
 Tarihi fark atar   / 05-11-2008
 Kadrosu kötü   / 04-11-2008
 
 
Polat daha ne bekliyor
İyi yedek olurlar
Formadan çekilmez
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
13.HAFTA
Kayseri 1 Trabzon 1
Ankaraspor 0 Ankaragücü 1
Eskişehir 4 Denizli 3
Sivas 3 Gaziantep 0
Fenerbahçe 2 Beşiktaş 1
Bursa 1 Antalya 1
Kocaeli 3 Konya 0
G.Birliği 0 İ.B.B. Spor 0
Galatasaray 3 Hacettepe 1
14.HAFTA
Denizli Fenerbahçe Cuma 20:00
Hacettepe G.Birliği Cumartesi 14:00
Gaziantep Kayseri Cumartesi 14:00
Antalya Eskişehir Cumartesi 14:00
Beşiktaş Ankaraspor Cumartesi 19:00
Konya Bursa Pazar 14:00
İ.B.B. Spor Sivas Pazar 14:00
Trabzon Kocaeli Pazar 15:00
Ankaragücü Galatasaray Pazar 19:00
 
Turkuvaz Yayın ATV Sabah Takvim Gazetesi Yeni Asır Para Dergi Sinema Dergisi Şamdan Yeni Aktüel Cosmopolitan Cosmo Girl Home Sofra Bebeğim ve Biz Global Enerji Transport Dergi Auto Motor Sport Bazaar Esquire Forbes House Beautiful Turkuvaz Kitap Oto Haber

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye / İletişim | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital