ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Kötüye gider

* F.Bahçe'de değişen bir şey olmaz. Yıldırım daha önce yaptıklarını az bulmuş, bire bir futbolun başına geçecekmiş
* Brezilyalılar, 'Bizim ölümüz burada oynar' havalarıyla paraları alıp gidiyorlar. En son transfer yapacağım ülke Brezilya
* Lucescu ve Daum'un Türkiye'de maaşlı adamları var herhalde. Ne zaman hoca lazım olsa adları geçiyor

_Fenerbahçe'de gözler genel kuruldaydı ve "Aday olmamalı, yıprandı" dediğiniz Yıldırım başkanlık yarışını büyük bir farkla kazandı.
Eksik söyledin. Ben ne dedim?

_Son görüşmemizde "İki aday arasında tercih yapmak gerekirse Aziz Yıldırım'a oy atardım" dediniz.

"Fenerbahçe Kongre Üyesi olsaydım, oyumu Aziz Yıldırım'a verirdim" dedim. Aziz Yıldırım'ın benim gibi bir muhalifi bile bu seçimde Aziz Yıldırım'a veriyorsa eğer 4 bin oy fark normal.

_ Bu fark, Yıldırım'a halen duyulan bir güvenin karşılığı mı aynı zamanda!
11 bin üyesi olan bir kulüpte 6 bin kişi gelip oy kullanıyorsa bu 'yarıya yarıya' demektir.

_Fenerbahçe'de gelecek yılın bütçesi 310 milyon lira olarak belirlendi. Yıldırım'ın ciddi vaatleri var. Ne kadarını gerçekleştirebilir?
Hiçbir şey olmaz. Fenerbahçe'de değişen bir şey olmaz. Daha da kötüye gider. Çünkü geçen hafta 90 Dakika'da Aziz Yıldırım'ı konuşurken, 'futbol dışındaki başarılarında' hepimiz ittifak ettik. Finansal başarılarda, futbol dışındaki sporlarda başarı elde etti. Çünkü bütün buralarda işi ehline bıraktı. Futbolu bilmediği halde kendi elinde tuttu. Onun için "Futbol bu durumda" dedik. Rıdvan Dilmen, Fuat Akdağ ve Haşmet Babaoğlu, Yıldırım'ın 'hafta içinde yaptığı konuşmalardan futbol konusunda artık geçmişte düştüğü hataya düşmeyeceği' anlamını çıkardıklarını söyledi. Ben sordum, altını çizerek. "Kazanırsa yine böyle mi yapacak" diye. "Hayır" dediler. "Söylediklerinden anladığımız kadarıyla, futbolda da artık İngiliz sistemini uygulayacak." Halbuki kongrede ne dedi: "Futbolu ben yöneteceğim, soyunma odasına bile gireceğim, bu işi en iyi ben biliyorum." Yani daha önceki yaptıklarını az bulmuş şimdi bire bir futbolun başına geçecekmiş. İşte o zaman bir Galatasaraylı olarak çok sevinirim ama bir futbolsever olarak fevkalade üzülürüm. Bu demektir ki 'Fenerbahçe seneye de düzelmeyecek.' Aragones'i 'hoca', Maldonado'yu, Josico'yu 'futbolcu' diye transfer eden, Deivid'le, Alex'le onunla bununla sözleşme uzatmayı marifet zanneden bir başkanla devam ediyorsan Fenerbahçe'nin futbolu ileri gitmeyecektir.

_Aslında Yıldırım'ın 'Brezilyalı oyuncuları oyuncuları gözden çıkardığı' şeklinde haberler çıkıyor. Alex, Deivid ve Carlos gönderilmeli mi?
Kaça mal olacak, sözleşmelerini iptal etmek. Babasından cebinden mi verecek bu paraları? İptal edecekse sözleşme imzalamak için niye uğraştı! Sözleşme haberlerini müjde gibi duyurdu Fenerbahçe camiasına. İmzalamayanları neredeyse hain ilan ettiler, aforoz ettirdiler, ıslıklattılar. Bu mudur Fenerbahçe? Kafadaki dağınıklığa bakar masın? 3 ay sözleşmeyi uzatmak için adamın peşinde koşacaksın sonra da iptal edeceksin. Ondan sonra da diyeceksin ki "Ben futboldan çok iyi anlarım". Anladığı buysa eğer Allah anlamayandan korusun Fenerbahçe'yi.

YANAL'I İSTEMEDİLER
_Brezilyalı futbolcularla ilgili düşünceniz nedir? Umursamaz bir yapıları varmış gibi görünüyor, hırslı oynadıkları maçlar çok az!..
Amerikalıların basketboldaki gayrı ciddiliği ve sömürü düzeni neyse Brezilyalıların futboldaki durumu da o. Avrupa'daki Brezilyalılara da bak, şikayetçi olunmayan oyuncu çok az. Amerikalı basketbolcular geliyorlar 10, 15 ayrı kulüpte oynuyor, Avrupa'yı soyuyorlar. Brezilyalılar da 'Bizim ölümüz buralarda oynar' havalarında paraları alıp gidiyorlar. Ben olsam en son transfer yapacağım ülke Brezilya'dır.

_Trabzonspor, Ersun Yanal'ın ayrılmasının ardından 4'te 4 yaptı. Sorun Yanal'da mıydı?
Olabilecek en kötü ihtimalden başlayalım; Ersun Yanal varken demek ki oynamayan futbolcular vardı. Bu kadar fark etmez. Demek ki Yanal gitsin istiyordu bazı futbolcular.

_Lucescu'nun UEFA Kupası'nı kazanmasının ardından Türkiye'deki popülaritesi biraz daha arttı. Galatasaray, Rumen hocaya teklifte bulundu. Ben bunu değil de Canaydın'ın tercihini sormak istiyorum. 2001-02 sezonundaki şampiyonluğun ardından Lucescu gönderilmese Galatasaray bugün farklı bir noktada olabilir miydi?
Hiçbir şey olmazdı. Lucescu iyi hoca değil. İyi hoca olsa zaten yıllar yılı Ukrayna'da oturmaz. İtalya'da olur, İngiltere'de olur, Almanya'da olur, İspanya'da olur. Her tarafta hoca kıtlığı var. İspanya Milli Takımı, Beşiktaş'ın kovduğu Del Bosque'yi getiriyor. İspanya Milli Takımı'nın hocası Aragones, Fenerbahçe'de kovulmaktan beter olmuş. Yani Avrupa'daki hocaların durumları meydanda hâlâ 'Lucescu'ya gel' diyen bizden başka kimse yok. Bu Lucescu ile Daum'un, Türkiye'de maaşlı adamları var herhalde! Kokainci Daum ile Türkiye'ye hakaret eden Lucescu, Türkiye'de hangi takımın antrenöre ihtiyacı olsa adları geçiyor. 'Ya Daum gelecek ya Lucescu gelecek.' Başka hoca yok dünyada. Böyle bir şey olur mu? Bu kadar spor servisi müdürü var, 'Yetti bu Daum, Lucescu haberleri' demiyor mu? Burada bir menajer tezgahı açık. Arkadaşlarım alınmasınlar. Bu menajerler ya kıyak olarak yazdırıyorlar bu haberleri ya da bir karşılık veriyorlar. Fenerbahçe'ye hoca lazım; Lucescu-Daum, Beşiktaş'a hoca lazım; Lucescu-Daum. Çatladıkapıspor'a hoca lazım; Lucescu-Daum. Milli Takım'a hoca lazım; Lucescu-Daum. Zannedersin bulunmaz Hint kumaşı bunlar. İkisi de sabıkalı bu ülkede üstelik. Türkiye'ye hakaret etmiş bir adamı savunuyor arkadaşım, utanmadan. Burası 'Hitler'in, Almanya'sına döndü' deseydi bir Alman onu savunacak adam olur muydu dünyada! Aforoz ederlerdi, hocalık yaptırmazlardı. Ben Türkiye'yi Çavuşesku'nun Romanya'sına benzeten adamı baş tacı yapıyorum. Bir takım insanlar hiç sıkılmadan ondan, "Dostum, arkadaşım" diye bahsediyorlar. Yemek yemek için peşinde koşuyorlar, çırpınıyorlar. O da hava atıyor 'Bütün Galatasaray benim peşimde' diye.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Korkak Denizli   / 26-05-2009
 Ligi Allah korudu   / 20-05-2009
 Beşiktaş avantajlı   / 19-05-2009
 Barışmaları zor   / 14-05-2009
 Son sprinti yok   / 13-05-2009
 Tersine dönebilir   / 12-05-2009
 Polat seyretti   / 06-05-2009
 Fener teşvik almış!   / 05-05-2009
 Çok yıprandı   / 29-04-2009
 Uyutma taktiği   / 28-04-2009
 
 
Kötüye gider
Tugay'ın sırrı
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
33.HAFTA
Ankaraspor 0 Antalya 0
Eskişehir 2 Trabzon 5
Bursa 2 Gaziantep 2
Kayseri 0 Hacettepe 0
Sivas 3 G.Birliği 2
Ankaragücü 3 Denizli 0
Beşiktaş 2 Galatasaray 1
Fenerbahçe 4 Konya 2
Kocaeli 2 İ.B.B. Spor 3
34.HAFTA
Hacettepe Kocaeli
İ.B.B. Spor Bursa
Trabzon Fenerbahçe
Konya Ankaraspor
Antalya Ankaragücü
G.Birliği Kayseri
Gaziantep Eskişehir
Galatasaray Sivas
Denizli Beşiktaş
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital