ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Fener'e almazdım

- F.Bahçe'nin önce kulübü, ardından Topuz ile anlaşması doğru. Ama ben olsaydım bu tür lafları eden bir adamı F.Bahçe'ye almazdım
- İki cambazdan birisi ipten düşecekti, Demirören düştü. Ancak diğerinin de ipin üstünde kaldığı pek fazla söylenemez
- İki başkan, F.Bahçe'nin tarihsel saygınlığını ve büyüklüğünü küçülttü. Ne yazık ki F.Bahçe camiası bu ikisine de tapıyor

_Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın Mehmet Topuz savaşından Fenerbahçe galip ayrıldı. Yaşanan süreç ile ilgili neler söyleyeceksiniz?
Ortada bir sürü yanlış var.
Beşiktaş'ın yanlışı sözleşmesi devam etmekte olan bir futbolcunun kulübü ile hiç görüşmeden, adamı bu veya şu şekilde ikna ederek forma giydirmesi, 'Beşiktaşlı ve Beşiktaşlı kalacaktır' diyerek kıyametleri koparması. Şimdi buyurun... Yıldırım Demirören ve Beşiktaş'ın düştüğü duruma bakın. Fenerbahçe'nin yaptığı doğru, kulübüyle temasa geçmesi, kulübüyle anlaşması, kulübüyle anlaştıktan sonra Mehmet Topuz'a dönmesi. Ama ben Fenerbahçe başkanı olsaydım, bu tür laflar eden bir adamı Fenerbahçe'ye almazdım. Fenerbahçe formasının bir ağırlığı var, bir saygınlığı var. Bu formayı giymek için sadece topa iyi vurmak yetmez. Bunun dışında başka şeyler de lazım. Mehmet Topuz davranışlarıyla bu 'başka şeyleri' hak etmediğini gösterdi. Ben böyle bir Mehmet Topuz'a Fenerbahçe forması vermezdim.

_Federasyon Topuz'un transferi konusunda yönetmeliklere aykırı bir durum olmadığını açıkladı ama ortada büyük bir karmaşa var. Transfer ve menajerlik sistemi konusunda hukuksal eksiklerimiz var mı?
Bu menajerlik sistemi Türkiye'de kötüye kullanılıyor. Mehmet Topuz'un bir de değil iki menajeri var. Biri Fenerbahçe ile anlaşıyor, anlaşıyor, biri Beşiktaş ile anlaşıyor. Fiyatı yükseltmek midir, müşteri kızıştırmak mıdır onu bilmiyorum!.. Fenerbahçe başkanının özel uçaklarla Kayseri'ye kadar gitmesi, haklarında çeşitli şeyler söylenen adamlarla adeta baskın yapması, Kayseri'de Vali ve Emniyet Müdürü tarafından karşılanması, bu arada Mehmet Topuz'un ne olduğu belli olmayan bir takım adamlar tarafından tutulması... Bu yaşananlar 'Cemil'in Sultan Demircan tarafından kaçırıldığı günlere geri mi dönüyoruz?' havası veriyor. A'dan, Z'ye ben bir Türk gazetecisi olarak böyle bir transfer dönemi yaşamış olmayı istemezdim.

EMRE NE İŞE YARADI!
_Yıldırım'ın aracıyla Kayseri'ye kadar gidip oyuncuyu alması eleştiriliyor. 'Şoförlüğünü yaptığı' yolunda yorumlar bile yapıldı.
İşte Fenerbahçe'nin nerelere geldiğinin, nerelere düşürüldüğünün bir işaretidir bunlar. Ben Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe başkanlığına layık olduğunu düşünmüyorum. Hiç düşünmedim zaten. Fenerbahçe'nin tarihsel saygınlığını, tarihsel büyüklüğünü iki başkan küçülttüler. Biri Ali Şen, birisi Aziz Yıldırım'dır. Ne yazık ki Fenerbahçe camiası da bu ikisine tapıyor. İlginç bir şekilde!.. Ben bir de şunu anlamıyorum; İspanya'da Rijkaard ile konuştuğu için Adnan Polat'ı eleştiren medya Mehmet Topuz'un peşinden Kayserilere gidip adeta adam kaçıran, dediğin gibi neredeyse 'şoförlüğünü yaptı' görüntüleri veren Aziz Yıldırım için hiçbir şey söylemiyor. Bu nasıl bir Aziz Yıldırım mahkumiyetidir!.. Bu da ayrı bir ayıp. Yani 'Fenerbahçe ne yaparsa mubah, Galatasaray ne yaparsa kötü anlayışında' bir spor medyası da yüz karası. Ama böyle medya, böyle başkanlar yetiştiriyor.

_34 milyon liraya yakın bir maliyetten bahsediliyor. Bu miktar Mehmet Topuz için normal bir rakam mı? Topuz bu paranın karşılığını verebilir mi?
Fenerbahçe'nin geçen yıllarda buna benzer hatta fazlasını verdiği futbolculardan hangi yararı elde ettiğini bana bir söyle!.. Mesela 20 milyon euro'ya mal olan Emre Belözoğlu 'ne işe yaradı' bana biri anlatsın! Bu Aziz Yıldırım'ın şovu. İki cambaz bir ipte oynamaz. İki Yıldırım'dan biri düşecekti, Yıldırım Demirören düştü. Ama öbürünün de ipin üstünde kaldığı pek fazla söylenemez. Fenerbahçe'yi düşürdüğü duruma bakılırsa!.. Ne işe yarar bilmiyorum; Aziz Yıldırım'ın yaptığı hangi transfer, hangi işe yaradı onu da bilmiyorum. Bekleyip göreceğiz. Kayseri'nin aldığı para hakkıdır. Keşke daha fazlasını alsa... Anadolu takımlarının maddi sıkıntılarını biliyoruz. Bu sıkıntılar içinde ellerindeki yegane malzeme futbolcu satışı.

CEBİNDEN ÖDESİN
_Galatasaray, Rijkaard'ın ardından yardımcı hoca olarak Neeskens ve ünlü kondisyoner Albert Roca'yı getirdi. Geçen sezon kenar yönetimi sıkıntısı çeken sarı-kırmızılı ekibin en büyük sorununun çözüldüğünü söyleyebilir miyiz?
Fazlasıyla. Galatasaray gelecek sene hem Avrupa'da, hem Türkiye'de geçen yıla göre çok daha başarılı bir noktaya gidebilir. Burada kafamı meşgul eden soru Adnan Sezgin'in ne olacağı!.. Adnan Sezgin'e olan kimsenin bilmediği ama artık herkesin tahmin ettiği bir takım borçlarını, Galatasaray'ın kasasından ödemekten vazgeçmezse bu ekip kısa zamanda darmadağın olur. Adnan Sezgin'in Florya'ya ayak basmaması lazım.

_Yetkileri bir miktar kısıtlanmış görünüyor.
Bir miktarı falan yok. Adnan Sezgin'in Galatasaray'daki amatör, profesyonel bütün ilişkileri kesilecek. Polat'ın Adnan Sezgin'e bir gebeliği varsa bu borcunu Polat Holding'de ödesin, Galatasaray'da değil.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Şener yanlış yaptı   / 10-06-2009
 Fener'i de satar   / 09-06-2009
 Sokaklar boştu   / 03-06-2009
 Kötünün iyisi   / 02-06-2009
 Kötüye gider   / 27-05-2009
 Korkak Denizli   / 26-05-2009
 Ligi Allah korudu   / 20-05-2009
 Beşiktaş avantajlı   / 19-05-2009
 Barışmaları zor   / 14-05-2009
 Son sprinti yok   / 13-05-2009
 
 
Fener'e almazdım
Karanlık işler oluyor
Dört Ronaldo bir Hagi etmez
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
34.HAFTA
Hacettepe 0 Kocaeli 4
İ.B.B. Spor 0 Bursa 1
Trabzon 1 Fenerbahçe 2
Konya 3 Ankaraspor 0
Antalya 1 Ankaragücü 0
G.Birliği 0 Kayseri 4
Gaziantep 1 Eskişehir 1
Galatasaray 2 Sivas 1
Denizli 1 Beşiktaş 2
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital