ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Fener'i de satar

* Daum'un uşak tavrını, 'Emredersin Aziz bey' diyeceğini gayet iyi biliyor. Bu yüzden takımın başına Daum'u getirdi
* Şu dönemlerde F.Bahçeli olmadığım için çok mutluyum. Gerçek Fenerli arkadaşlarım nasıl utanç içinde olduklarını bana söyledi
* Yıldırım, Topuz konusunda şampiyon olmak uğruna her şeyi yapabileceğini gösterdi. Bu seneki lig maçları acı olaylara gebe

_Geçen haftaki konuşmamızda antrenörleri eleştirmiş, 'Başarısızlığın büyük bölümünün antrenör seçimlerinden kaynaklandığını' söylemiştiniz.
Antrenörleri eleştirmedim, antrenörleri seçenleri eleştirdim. Türkiye'de esas sorumlular antrenörleri seçenler.
Çünkü antrenörlerin gelmelerinden 3-4 hafta sonra ne olduğu ortaya çıkıyor. Ondan sonra antrenörü suçlamanın mantığı yok.

_Kulüpler bir bir hocalarını değiştiriyor. İlk sürpriz Fenerbahçe'den geldi. Aragones'i gönderen sarı-lacivertli ekip hoca arandığında medyada ismi sık sık geçen Daum'u ikinci kez takımın başına getirdi.
Medya, Daum ile Lucescu konusunda beyin yıkıyor. Bu beyni yıkananlardan bir tanesinin Aziz Yıldırım olduğu ortaya çıktı. Sadece beyni yıkanmakla kalmamış, vizyonunu da kaybetmiş Aziz Yıldırım. Daum'u takımın başına getirerek artık Fenerbahçe'yi büyük takım yapmak, Fenerbahçe'ye Avrupa'da büyük maçlar oynatmak gibi bir niyetinin olmadığı ortaya koyuyor. Diyor ki 'Ben Türkiye şampiyonu olayım da nasıl olursa olsun.' Bunun için de aklına gelen en kısa yol Daum. Daum'u tercih etmesinin ikinci sebebi; hatırlayacaksınız, kongrede "Ben futbolu tek başına yöneteceğim. Soyunma odasına da gireceğim" demişti. Daum ile daha evvel çalıştı. Daum'un bu konudaki uşak tavrını gayet iyi biliyor. 'Emredersin Aziz bey' diyeceğini gayet iyi biliyor. Bu yüzden Daum'u getirdi. 'Fenerbahçe, Türkiye'de şampiyon olsun, ne olursa olsun' diye. Buradaki 'ne olursa olsun'un altını iki kere çiziyorum. Çünkü özellikle Fenerbahçe geleneğinde şampiyonluğun ötesinde çok önemli değerler var. Fenerbahçe'yi Türkiye'nin büyük kulüplerinde biri yapan bu değerler, kazandığı şampiyonluklar değil. Özellikle Ali Şen'e gelinceye kadar Fenerbahçe başkanları bu değerlere çok sahip çıktılar. Ama Ali Şen'den sonra bir ucuzlama başladı. Şimdi görüyoruz ki Aziz Yıldırım ile beraber doruk noktaya ulaşmış.

KÖLN KUCAK AÇMIŞTI
Şu sıralar Daum konusunda Alman medyasında çıkan yazılara bakın. Nasıl nankör, nasıl vefasız bir adam olduğunu anlatıyorlar. Çünkü Almanya'da kendisini sıfırlamıştı Daum. Köln ona yeniden el uzatarak kuyudan çıkardı. İade-i itibar ettirdi ve bu Köln'ü Fenerbahçe'den 3 kuruş fazla alınca teklif alır almaz sattı. Bu demek oluyor ki '5 kuruş fazla teklif alınca Fener'i de satar.' Böyle bir adamı getirip Fenerbahçe'nin başına koydu! Şimdi bir gazeteci olarak değil bir futbolsever olarak konuşuyorum: Şu dönemlerde Fenerbahçeli olmadığım için çok mutluyum. Gerçek Fenerli arkadaşlarım var nasıl utanç içinde olduklarını bana ifade ettiler. Ben de bu utancı onlarla paylaşıyor olacaktım olacaktım Fenerbahçeli olsaydım. Sadece Daum olayı da değil. Aziz Yıldırım'ın kongrede söz verdiği 3 sene şampiyonluk uğruna yapmayacağı şey olmadığını gösteren ikinci hareket de Mehmet Topuz olayı. Adam "Ben Beşiktaşlıyım" demiş, Beşiktaş forması giymiş, fotoğraf çektirmiş, sen gidip Kayseri ile anlaşıyorsun. Fenerbahçe'nin böyle bir şeye tenezzül etmesi çok yanlış, Hele de Beşiktaş ile '100 yıllık ezeli rekabet, ezeli dostluk' dediğimiz birlikteliğin böyle ayaklar altına alınması çok yanlış. Centilmenlik anlaşmayla olmaz. Centilmenlik insanın ruhunda vardır. Bulunmaz Bursa kumaşı mı ki! Böyle bile olsa Beşiktaş anlaşmayı yapmışsa senin gidip yangından mal kaçırmaya çalışman 'bana yaramazsa Beşiktaş'a da yaramasın. Hiç olmazsa engel olayım' diye düşünmen bir Fenerbahçe başkanına yakışan bir davranış değil.

_Bu noktada oyuncuya sormayan Kayseri'nin de suçu var gibi görünüyor.
Kayseri'nin suçu olduğuna inanmıyorum. Kayseri bu işten kârlı çıkmanın yollarını arıyor. Bunun yolu da piyasayı kızıştırmak. Fener'le Beşiktaş'ı birbirine vurdurup, en yüksek parayı kazanmak. Kayseri'nin maddi imkanları düşünülürse, elinde satabileceği oyuncunun da ne kadar az olduğu düşünülürse malını iyi fiyata satmayı düşünmesi akıllıca. Kayseri zaten ticaretteki aklıyla ünlü. Ben Kayseri'yi suçlamıyorum.

KAYSERİ'Yİ SUÇLAMAM
Onlar da centilmence davranabilirlerdi. Kendilerine bunca zaman hizmet etmiş, kaptanlık yapmış bir adama 'Hangi takımı tercih ediyorsun' diye sorabilirlerdi. 'Fenerbahçe bize şu kadar fazla para veriyor. Anlaştığın kulüple konuş' diyebilirlerdi. Hayır, onlar da böyle bir centilmenlik yerine piyasayı kızıştırma yolunu seçtiler. Ama tekrar söylüyorum ben Kayseri'yi suçlamam. Benim burada suçladığım tek kişi, şampiyon olabilmek uğruna bundan böyle her şeyi yapabileceğini daha sezonun kapanmasının ertesi gününden itibaren ortaya koymaya başlayan Aziz Yıldırım. Bu seneki lig maçları acı olaylara gebe. Çünkü görülüyor ki Aziz Yıldırım'ın yapmayacağı şey yok!

_Topuz'un ortaya koyduğu futbolu değerlendirecek olursak 'paylaşılamayan adam' olmasını nasıl karşılıyorsunuz?
Mehmet iyi bir futbolcu. Fener'e de gitse yararlı olabilir, Beşiktaş'a da gitse yararlı olabilir. Benim buna hiçbir itirazım yok. Ama bulunmaz Bursa kumaşı da değil.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Sokaklar boştu   / 03-06-2009
 Kötünün iyisi   / 02-06-2009
 Kötüye gider   / 27-05-2009
 Korkak Denizli   / 26-05-2009
 Ligi Allah korudu   / 20-05-2009
 Beşiktaş avantajlı   / 19-05-2009
 Barışmaları zor   / 14-05-2009
 Son sprinti yok   / 13-05-2009
 Tersine dönebilir   / 12-05-2009
 Polat seyretti   / 06-05-2009
 
 
Fener'i de satar
Yıldırım'ı ezdi geçti
Denizli, Terim'i bekledi
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
34.HAFTA
Hacettepe 0 Kocaeli 4
İ.B.B. Spor 0 Bursa 1
Trabzon 1 Fenerbahçe 2
Konya 3 Ankaraspor 0
Antalya 1 Ankaragücü 0
G.Birliği 0 Kayseri 4
Gaziantep 1 Eskişehir 1
Galatasaray 2 Sivas 1
Denizli 1 Beşiktaş 2
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital