Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Balık hafızalar

Görünen o ki, Aragones futbolcularını yeni yeni tanımaya başlıyor. Ama henüz yarı yolda. Dört-beş aylık süre istemişti, aslında önerilerimize kulak verse bu süre bir haftaya kadar inecek. "Önder, Edu'nun yokluğunda oynaması gereken ilk adam" diye defalarca yazdık, konuştuk ama dinlemedi, Porto maçı gitti. Hadi onu geçelim, Edu ile Lugano'nun yokluğunda bile onu düşünmedi. Böylece 50 kere oynasan kazanacağın Hacettepe maçı da gitti. Takım "Rakip kaleyi hiç düşünmeyen adamlardan oluşan çift ön liberoyla pozisyon fukarası olur" diye diye dilimizde tüy bitti. Ama anlatamadık. Sonuçlar ortada. Neyse ki son hafta Emre Belözoğlu o bölgeye çekildi de bir şeyler olmaya başladı. "Göbekte dört stoper görüntüsü veren bir takım ofansta ne yapabilir"in yanıtını Aragones kendi kendine çoktan vermeliydi. Ama görüyorum ki kafası hep orada. Öyle olmasa skor 2-0'ken 10 kişi kalmış rakibi karşısında neden iyi oynayan Uğur Boral'ı çıkartıp da Selçuk'u Maldonado'nun yanına alsın ki.

***

Güiza ne kadar faydalı transfer olduğunu sürekli gösteriyor. Bakıyorum da "Ona bu kadar para verilir mi. Çok hatalı transfer" diyenler iki gün önce yazdıklarını unutmuşlar, şimdi methiyeler düzüyorlar. Balık hafızalı olmak buna denir herhalde. Hatırlayın, Alex'e de daha gelir gelmez, "Yarım adam, takımı on kişi oynatıyor" damgasını vuranlar da değiştiler. Geldiği günden beri büyük maçların büyük adamına bu satırlarda güvenimi belirtmiş ve "Ülkemize gelmiş en iyi yabancı futbolcu Alex'tir" iddiasında bulunmuştum (İstatistikler ortada, isteyen Hagi ile kıyaslayabilir). Ama Alex yalnız. Yanında adam yok. Geçen sene hani "futbolcu değil" diyenlerin şu aralar mumla aradıkları Deivid ve Aurelio ile iyi işler yapıyordu. Bu sene ise ne top verecek ne de alacak kimse yok. İş başa düşüyor; oyunu kuruyor, pasını veriyor, gidiyor gelen ortaya kafa atıyor, şut atıyor, gol yapıyor.

***

Şimdi bir tartışma konusu açalım; "Onsuz asla olmaz, dünyanın en iyi futbolcularındandır" dediğim ve asla toz kondurmadığım Alex acaba takıma zarar mı veriyor? F.Bahçe'de ofansta kalabalıklaşma prensibi tamamen geçersiz. Oynayan futbolcularla ve sistemle bu olanaksız. Çünkü yıllardır Alex var diye transferlerde sürekli defansif orta saha futbolcuları alınıyor, daha doğrusu resmen yığılıyor. Haliyle adamlar kaleye yaklaşmıyorlar. Bu sene tamam da önümüzdeki sene için konu masaya yatırılmalı, yeni bir transfer politikası saptanmalı. Eğer giderse, en çok üzülenin ben olacağını bilmeme rağmen futbolun gereği yapılmalı. Şu an için tek paragrafla bir açılış yaptım ama mantık bu. İleride daha da açarız. Aslında tartışalım, benim için sizlerin fikirleri önemli. Bana bu konu hakkında ne düşündüğünüzü yazarsanız sevinirim.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Daha güzel olmalı   / 21-09-2008
 Acı ama gerçek   / 20-09-2008
 Korkmakla olmuyor   / 18-09-2008
 Ümitleniyorum   / 17-09-2008
 F.Bahçe hak etti   / 14-09-2008
 Denizli'ye yanıt   / 13-09-2008
 Sakatlığa davet   / 12-09-2008
 Değerlerimizi bilelim   / 11-09-2008
 Kulluk etmek   / 10-09-2008
 Güzel başlangıç   / 07-09-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
10 gole bedeldi
"Üzerindeki baskı artık geride...
İyi oynuyoruz
"Bana yapılan eleştirileri...
Bobo' dan şipşak
Sambacı, zorlu geçmesi beklenen...
Korku saldık
"Her hafta daha iyiye gidiyoruz.