Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Sakatlığa davet

Şekerspor'dan Fenerbahçe'ye geldiğimde sene 1979'du. Yani Ankara kökenliyim. Tekniği yüksek, süratli ve gol vuruşları yapabilen bir futbolcuydum. İnanınki benim bu özelliklerimi sahaya yansıtmamı ve genç yaşta parlamamı sağlayan 19 Mayıs Stadı'nın harika çimleri ve zeminiydi. Türkiye'nin göbeğinde başkentimizde o güzelim zemini rezil hale nasıl getirdiler, bu işi nasıl başardılar inanmakta zorlanıyorum. Şimdi de işin kolayına kaçmışlar, plastik çimle kaplamışlar. Nasıl olsa bakımı kolay. (Zaten neyine bakacaksın ki salla gitsin.) İyi de şu ülkede sporcunun sağlığını düşünecek bir makam yok ki. Kulüpler zaten şu zor şartlarda milyonlarca dolar harcayarak takımlar kuruyorlar. Sonra da sakatlığa davetiye çıkaracak (diz dönmesi, bilek dönmesi) böyle sahalarda oynamaya mahkûm ediliyorlar. İşte daha ilk maçta Yattara gitti. Yarın da Hacettepe-Fenerbahçe maçı var. Yazık değil mi o futbolculara. Çarşamba günü bütün ülkemizi ilgilendiren bir Porto maçı var. Zaten sakatlardan doğru dürüst bir onbir çıkaramayan takımın beli umarım ki bir kez daha kırılmaz. Ankara'da dört takım var. O futbolcuların da ne günahı var? Her hafta aynı derdi çekecekler. Ayrıca ülkemizde hangi kulüp, nerede antrenman yapacak da Ankara'daki maçlara hazırlanacak. Federasyon bu konuya acil çözüm getirmeli ve maçları yeni çimler gelene kadar 19 Mayıs'tan başka statlara taşımalıdır.

Adnan Polat'ın yolu uzun!
Adnan Polat, geçen gün divanda (Fenerium'u içime sindiremiyorum) demiş. Bence Sayın Polat'ın bundan önce düşünmesi gereken başka önemli noktalar da var. Mesela Fenerbahçe'nin kombine sayısı 30 bini geçmişken, G.Saray'ın kombine sayısı kaçlarda? Saracoğlu'na en boş dediğimiz günlerde bile en az 30 bin taraftar gelirken, ligi şampiyon kapatmasına rağmen daha ilk lig maçında Ali Sami Yen'de neden 10 bin kişinin bile toplanamadığı? FB Sportif A.Ş. kârını 57 milyon YTL olarak açıklarken, G.Saray'ın kaç YTL'lerde kaldığı? FBTV'nin elde ettiği reklam geliriyle GSTV'nin elde ettiği gelir arasındaki fark? Ürün satışlarında neden Fenerbahçe, G.Saray ile Beşiktaş'ın toplamının üç katı fazla gelir elde ediyor? Bence bu soruların yanıtları doğrultusunda öz eleştiri yapacak Adnan Polat ve yönetimi gidecekleri yolu daha doğru saptayacaklardır.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Değerlerimizi bilelim   / 11-09-2008
 Kulluk etmek   / 10-09-2008
 Güzel başlangıç   / 07-09-2008
 Bugün ve yarın   / 06-09-2008
 Bardak boş mu?   / 03-09-2008
 Böyle gitmez...   / 31-08-2008
 Gelecek Fener'in   / 28-08-2008
 Nerede kalmıştık   / 27-08-2008
 Böyle olmaz   / 24-08-2008
 4 büyük tehlike   / 20-08-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Milli darbe
Hacettepe maçıyla birlikte lig...
UEFA sözü
Galatasaray' ın büyük eleştiri...
Hayat Busesi
Güngören saldırısında yaralanan...
Geri dönüş yok
Camiaya şampiyonluk sevinci...