Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Acı ama gerçek

Maç öncesi Porto'da arkadaşlarla tartışıyoruz. Edu'nun yokluğunda Önder'in sahada olması konusunda hemfikiriz. Ne yazık ki haklı çıktık. Ankara ve Portekiz'deki maçlarda futbol ne kadar kötü olursa olsun, göbek sağlama alınsaydı böyle üzüntüler yaşanmazdı. Önder'in gerçek yeri stoper. Yahu bu çocuk için 1.5 yıl önce Türkiye ve Belçika federasyonları bizde oynayacak diye birbirine girmemiş miydi? Bunlar Aragones'e anlatılmalı.

***

Aragones ön liberoda iki futbolcu oynatma konusunu iyi düşünmeli. Maldonado, Deniz, Josico, Selçuk oyuna katkıda bulunmayan futbolcular. Orta saha yuvarlağından dışarı çıkmıyorlar, pasları sürekli yana ve geriye kullanıyorlar. Ofansa yardımları sıfır. Ne asist, ne şut, ne driplin, ne adam eksiltme... Hiçbir şey yok. İleriyi düşünen bir tek Alex. O da olmasa kaleye gidilemeyecek. Sonra da rakip kaleyi hiç düşünmeyen orta sahayla bütün bunlar nasıl olacak diye kafa yormuyoruz. Sadece "Güiza yalnızları oynuyor, hücumda kalabalık olma prensibi unutuluyor'' diye eleştiriyoruz. Aragones artık cesaretli olmalı. Çalıştırdığı takımın adı F.Bahçe ve F.Bahçeliler korkak futbolu sevmezler. Semih'in yokluğunda hiç olmazsa İlhan Parlak, Güiza'nın yanında düşünülmeli. 4 stoper görüntüsü veren çift ön liberonun birisinden vazgeçilmeli. Zaten ne ofansta ne defansta faydaları yok. Bu ısrar niye?

***

Ülkemiz medyası genelde skorla ilgilenir. Yenildiğin zaman yerin dibindesin ama aynı futbolla kazanırsan mükemmelsin. Beşiktaş'ın maçını seyrettim. Rakibin iki topu direkten döndü, fark atılacak diye çıkılan maç çok açık ofsayttan golle 1-0 bitiyor, zafer manşetleri atılıyor. F.Bahçe'nin de Porto'da Güiza'nın gollük atağı haksız bayrakla kesiliyor. Beraberlik güme gidiyor. Son dakikada Lugano'ya yapılan yüzde 100'lük penaltı çalınsa 2-2 olacak. Bir düşünün bakalım. Porto'da 2-0'dan 2-2'ye gelecek maç için nasıl destanlar yazılacaktı? Ama futbol gene aynı futbol. İşte anlatmak istediğim bu... Antep'te verilmeyen penaltı ve kırmızı kart, Ankara'da Güiza'ya kalkan yanlış bayrakla 2-0'ın önlenmesi, çalınan haksız penaltı... Sonuca etki eden hakem kararları doğru verilse F.Bahçe şu anda ligde lider, Porto'dan da zaferle dönmüş olacaktı. Övgüler düzelecek, futbol tartışılmayacaktı. Ama biz gene tartışıp Aragones'in yaptığı hatalardan geri dönmesini isteyecektik. Çekirge 3 kere zıplamaz diyecektik. Neticede; dost acı ama gerçek söyler.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Korkmakla olmuyor   / 18-09-2008
 Ümitleniyorum   / 17-09-2008
 F.Bahçe hak etti   / 14-09-2008
 Denizli'ye yanıt   / 13-09-2008
 Sakatlığa davet   / 12-09-2008
 Değerlerimizi bilelim   / 11-09-2008
 Kulluk etmek   / 10-09-2008
 Güzel başlangıç   / 07-09-2008
 Bugün ve yarın   / 06-09-2008
 Bardak boş mu?   / 03-09-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Çok abarttık
3 haftada 2 yenilginin çok...
İsviçre üzgün
"G.Saray karşısında çok iyi...
Önümüz açık
"Kaliteli bir kadro ve ne...
Büyük yürüyüş
Denizlispor engelini 49' da Gökhan...