Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Canlı Bomba

Mahallede kahvedeyim. Cihangir'in bu kadim mekanında kalorifere geçiş yapılmadığından orta yerdeki kallavi kuzineli soba civarında toplaşmışız hepimiz. Balıkesir kestaneleri de manda gözü kadar kocaman kocaman kıvama geliyor yiyoruz bi güzel.

ÇUKURA DOĞRU
Maç ilerleyip de atmosfer mandolin teli gibi gerginleşiverince de Nakip Abi dayanamayıp Rizeli kayınçosu İhsan'a laf atıyor; - Gördün mü çukur İhsan - Neyi gördüm mü kayınço? - Sahaya oturak atıyor seninkiler - Onlara oturak değil koltuk - Cumhur'da gerdan kırıp göbek atmaya başladı - O onu sahadaki bazı dansözlere yapıyor - Eeee ben sana dedim. Bu hakem canlı bomba dedim de inanmadın.
Bak içine sardığı emanetler kambur yapıyo koşarkene -Saçmalama gördüğün telsiz mikrofonun zımbırtıları - Ossun, onlarsız da canlı bomba bu adam. Ofsaytı görmüyo, faulü kesmiyo, otorite koyamıyo - Eeee! - Ne olsun ki senin hemşeriler centilmen pankartıyla çıkıp hakem yüzünden Zaloğlu Rüstem'e döndüler bak.

UMUMİ EFKÂR
Kendi payıma efkarı umumiyenin böyle hoş yorumlar yapmasına keyifleniyorum. Keşke Fotomaç yazarları tekmil tarassuta çıkslar benim gibi. Ahalinin yaratıcılığını, halk zekasını, meddahlığını gözleyip kam alsalar. Bende acuk yetenek olsa bu kadar izlenim, gözlem sonucu harika şeyler yazabilirim ama Mabut vermemiş neyleyim. Maça ilişkin yorumlarıma gelince merak ettiğinizi sanmıyorum doğrusu. Rıdvan Dilmen bir keresinde çok güzel ifade etmişti durumu; "Savaş abi saçmalıyorsun ama öyle bi güzel saçmalıyorsun ki bir şey de diyemiyorum" demişti.

SEMİH DE GELSE
Yine de görev bilinci içinde sıralıyorum düşüncelerimi: Aziz Yıldırım'ın başkanlıkta 10.yıldönümünü kutluyor olması takıma ilaveten motivasyon getirmişti. İlk yarıda yenen kaza golünden sonra art arda gelen 4 gol bunun sonucuydu. Aziz Başkan 2. Yarıda tribüne dönmeyince motivasyon rafa kalktı tabii ki. Kezman'ı çok hırslı ve atak görüp yine sevindim. Semih iyileşse de kolayına takımdan kesmez bu Kezman'ı Zico.

ALTAN ŞAŞIRTTI
Lugano'nun agresifliği haklı nedenlere dayansa da sarı kartı gördükten sonra bile itirazlarına devam etmesi eşeğin kulağına kaçan su gibi geldi bana. Volkan'ın oyun konsantrasyonu zig zag çizdi. Bazı çıkışlarda zamanlama mükemmel bazen de feciydi. Rizesporlu Altan'ın neden büyük takımlardan birinde forma giymediğine şaşarak. Tribünden ortaya atlayan oradan sahanın ta içine kadar girip koşturan bir veledin önünü ilk anda kesemeyen güvenliğe kızarak maçı tamamladım.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Yendik yuğrum!..   / 11-02-2008
 Tırnakla söktük   / 04-02-2008
 Dualar kabul oldu   / 28-01-2008
 İnanamadık gollere   / 23-12-2007
 Kibar hırsız   / 17-12-2007
 Uğurlar ola   / 13-12-2007
 Rio çiftetellisi   / 09-12-2007
 Mahalle maçı   / 24-10-2007
 Teşekkürler sana   / 27-05-2007
 Su misali   / 20-05-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Zico' dan tam not
"İstediğimiz oyunu kurup 4 gol...
Barusso fırtınası
"Büyük bir kulüp olduğu için...
Seri başlıyor
6 maçlık yenilmezliği Kayseri' de...
Sayed rüzgarı
Trabzonspor' un ara transferde...