Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Dualar kabul oldu

Ben bu Sivas maçına Fenerbahçe'den de önce hazırlanmaya başladım. Onlar Gaziantep'te, Alanya'da maç ederken ben Sivas'a çoktan gelip yerleşip, faaliyetlere giriştim. Sivasspor tesisleri gezisi, antrenman izlemesi, kamp söyleşileri, takım yemekleri filan diyerek çalışıp durdum. En büyük hatam gelirken anneannemi de yanıma almak oldu. Kadıncağız 25 yıldır dirseklerinde oluşan mayasıl ve sedefler için Kangal'ın doktor balıklarına görünmek istedi kıramadım.

EZİLİRSİN ANNEANNE
Geldiğim gün Çermik Kaplıcası'na götürüp bıraktım. 3 günde pes etti Sivas'a döndü. Neymiş balıklar didikledikçe gıdıklanıyormuş. Otele getirdim çaresiz.
Camileri, türbeleri gezsin diye de bir mihmandar buldum ona. "Gelmişken maça da götür" diye tutturdu. Karşı çıktım. - Anneanne bu maç kalaba olacak, ezilirsin alimallah. - Ekmeğin karneyle verildiği dönemde fırın kuyruklarında büyüdüm ben oğlum. Kimselere ezilmem. - !!!! - Gazi Kemal 19 Mayıs törenine geldiydi de insan yığınlarının arasından sıyrılıp ellerinden öptümdü heyhaaat. Baktım laf söz geçiremeyeceğim Mecnun başkana ricacı oldum. O da çok sevindi. "Benim anam, eşim, çocuklarım da maça geliyor Savaş Abi. Anneannemiz baş tacıdır" dedi.

BAŞKAN KENNEDY
Müjdeli haberi ilettim - Hadi yine şanslısın anneanne. VIP'te oturacaksın - Yok evladım yok. Ben bi kötü sandalye bulur otururum - Anneanne VIP en önemli insanların oturduğu yer. - Öyle mi reis-i cumhurla başvekil de mi geliyor? - Yok onlar gelmiyor. - Kim peki? Müddeiumumiyle, şehir emini mi avdet edecek? - Hayır güzelim. Başkan bey ailece orada ağırlayacak seni. - Başkan mı? Ben yenisinin adını bilmiyorum. En sevdiğim Kenedi'ydi. - Hııı?.. - Amerikan başkanı Kenedi. Jonson vurdurdu yavrucağı. Karısı genç yaşta dul kaldı da o yunanlı gemi tüccarı aldıydı onu. - Anneanne tarih kitabı gibisin ama bu başkan, Sivasspor başkanı. Ev sahibi takımın başı yani - Haaa öyle mi. Olur. Bi köşeye oturur seyrederim. Bir iki minder olsun, cezve kaynasın. Örgümü de aldım mıydı oooh!..

HAYDİ AMİN DEYİN
Sonunda maç geldi çattı. Anneannemi iyi ağırladıklarını görüp basın tribününe döndüm. Soğuğa karşı kanarya, gayetle güzel intibak etti. Hakem ve Sivaslılar, biteviye kayıp düştü sahada. Art arda 2 gol geldi ve suskunluk bürüdü stadyumu. Devre arasına doğru tek hareket ve gürültü VIP tribününden taraf geldi. Sebep anneannemmiş. Fener galibiyeti için dualar okuyup "2 tane de 2. devre atalım" diye niyazlarda bulunmuş. "Yaşlıdır, misafirdir" diye önce bir şey dememişler. Sivas başkanı ve yöneticilerin eşleriyle çocuklarına çıkışıp "Siz niye amin demiyorsunuz? Hadi amin deyin bakayım" diye bağırınca karışmış ortalık.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 İnanamadık gollere   / 23-12-2007
 Kibar hırsız   / 17-12-2007
 Uğurlar ola   / 13-12-2007
 Rio çiftetellisi   / 09-12-2007
 Mahalle maçı   / 24-10-2007
 Teşekkürler sana   / 27-05-2007
 Su misali   / 20-05-2007
 Taç başımda   / 14-05-2007
 Nefesi çok derin tuttum   / 06-05-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Batman döndü
Alanya' ya dört tane atan Sırp...
İşte Galatasaray
Uzun zaman sonra ilk kez böyle...
Hata korkusu
Stoper arayışlarını sürdüren...
Zidan' a kanca
Bordo-mavililer, Mısır' ın Sudan'...