Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Su misali

Her defasında bir başka Anadolu kentinde seyredip yazıyorum ya. Bu kez de Gaziantep'te ve yine bir otel salonunda izleme-satıra dökme pozisyonundayım. Maç, küresel ısınma, kurak yaz, su sıkıntısı ve de kısıntısını gündeme getiren belediye kararını protesto eden görüntülerle başladı. Cimbom seyircisi "İstanbul suyunu lüzumsuz harcayanı asarım, savurganlık edeni keserim, araba yıkayanı, bağ bahçe sulayanı hacamat eder, ümüğüne çöker, milyar ceza veririm" raconu kesen belediyeye inat gitti. Fenerlilerin üzerine kentin en az 4-5 günlük suyunu bardak bardak boca etti. Ama olsun. Şampiyonluğumuz ve Galatasaray'a karşı üstünlüğümüz nasılsa su götürmez bir realite di mi, ha ha haaa.

Adnan Polat posteri
Böyle gevrek gevrek gülüşüme bakıp hallerimi rahat sanmayın. Aksine davulu derisi misali gergin durumdayım. Çünkü bu maç için bahse tutuşup, "fena halde ezeriz, evire devire yeneriz" diyerekten iddialaştım birçok ahbapla. Kazanamazsak Adnan Polat'ın büyük boy portresini gazetedeki odamın duvarına asacağım, kazanırsak Aziz başkanın dev bir resmini onların panolarına çakacağım.

Su bittiii!
Maça gelince. Daha derbinin kıvamı oturmadan Fener golü oturtuyor. Aslında Song tarafından atılsa daha da bir estetik değer taşıyacak golü defans adamımız Lugano gerçekleştiriyor. İkinci golümüz de yine müdafi olan Edu'dan gelince, Zico'nun taktik verirken; "bu defa tüm gizli santrforlarımız savunma oyuncularımızdır" dediği anlaşılıyor. Derken beklenen su sıkıntısı kendini gösteriyor. Elde avuçta atacak suyu kalmayan Galatasaray seyircisi çareyi zulaladıkları meşaleleri yakıp yakıp çimlere fırlatmakta buluyor. Bazı densizler işi daha da ileri götürüyor. Tribün kenarlıklarından taş, beton parçaları söküp mühimmat yapıyor. Lakin ne gam? Zaten yıkım kararı alınan Ali Sami Yen Stadı'nın söküm işlemi acuk erken başladı sayarız di mi?..

Güvenlik arası
Hakemin maçın maçlıktan çıkıp Ridaniye muharebesine dönmesi üzerine verdiği zorunlu aradan sonra "kapışma" yeniden başlıyor. Kalite, oyun, sportmenlik adına hiçbir şey yapılmayan bu dakikalarda da sadece bir Galatasaray golü geliyor ve dağların doğurduğu fare derbisi sona eriyor.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Taç başımda   / 14-05-2007
 Nefesi çok derin tuttum   / 06-05-2007
 Benimle evlenir misin?   / 30-04-2007
 Gözlerime kan oturdu!   / 27-04-2007
 Alex çok hareketliydi   / 12-04-2007
 Futbol kafayla oynanır   / 08-04-2007
 Dömüşüm Muhteşem oldu   / 18-03-2007
 Bir maç yokmuş!   / 19-02-2007
 Pilav üstü Az Alkmaar   / 15-02-2007
 Bu nasıl maç   / 31-01-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Önce babayım
Gol krallığı için G.Saray maçında...
Statta arbede
Derbi öncesi tribünlerde kavga...
Sabotajcı!
"Kupa şampiyonluğunu yeterli görüp...
Rövanş yemini
Bursa' ya ilk maçta yenilen bordo...