Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Mahalle maçı
PSV Eindhoven karşılaşması ile anneannemin doğum günü aynı geceye denk gelince, beklediğim felaket de aynen gerçekleşti


Anneannemin doğum günüyle maç gecesi çakışınca beklediğim felaket aynen gerçekleşti. Bir yandan yaş günü kutlanacak bir yandan maçı izleyip yazacağım ki amanın aman. "Birinden birini seç o zaman kardeşim" diyebilirsiniz ama nerede o imkan? Kutlamadan vazgeçemem: Sebebi ailevi. Maçtan vazgeçemem: Sebebi ekonomi. Zeki Müdür'le parça başı (maç başı) anlaştığımız için yazmasam binlerce dolar zararım olacak.

YAŞA ANNEANNE
Aslında içerideki küçük odada da bir televizyon var. Aile efradı pasta kesimi, hediye merasimi etkinliğini gerçekleştirirken, ben ara sıra aralarına katılıp; "Yaşa anneanne, canım anneanne" efektleriyle gereken yalakalığı yapar, göze batmam.
Kalan zaman içinde de maçımı izler satırlarımı art arda dizerim. Fakat bu da mümkün değil. Çünkünü anneannem ilerlemiş yaşına rağmen (86 oldu) pire gibi kadın. Zırt salonda, fırt küçük odada.

LAZ MI ÇERKEŞ Mİ
Her geliş gidişinde güya işime saygı gösterir numaraları yaparken bir yandan da lafını çakıyor. - Aferin benim torunuma iki eli darda olsa yine görevinin peşinde. - Sağol meleğim, senin terbiyenle büyüdük ne de olsa - Bilmez miyim evladım, efendi oğlum benim. - Canım anneannem. - Hani senin takımın da çok efendiydi? - Neyini gördün ki? - Adamın burnundan kan geliyor oğlum - Lazoviç'in mi? - Laz mı Çerkeş mi bilmem. Burnundan fitil fitil kan getirdiler çocuğun. - Eee, futbol bu sert oyun. Bak Alex bile sakatlanıp çıktı bu çok mühim maçta. - Demek çok mühim maç bu maç ha? - Evet anneanne hayat memat maçı. - Niye kaybedenler ölüyor mu? - Ağzından yel alsın anneanne yani önemine binaen öyle dedim.

SAĞIR DEĞİLİM YA
- Mahalle maçları ne zamandan beri önemli oldu. - Ne mahalle maçı be güzelim, elin Hollandalı gavuruyla oynuyor sarı kanaryalar - Sen beni yaşlı gördün geç bakalım dalganı. - !!!!!!! - Mahalle maçı olmasa bakkalın çakalın ne işi var sahada. - Ne bakkalı bi tanem, ne diyorsun sen? - Osman bakkal bile oynuyormuş bak. - Hay Allah onu mu duydun? - Yaşlıyız diye sağır değilim ya oğlum. Elbette duydum. - O adamın adı Odman anneanne, Osman değil. - Ne fark eder, ha Osman Bakkal, ha Odman Bakkal. İkisi de esnaf değil mi?.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Teşekkürler sana   / 27-05-2007
 Su misali   / 20-05-2007
 Taç başımda   / 14-05-2007
 Nefesi çok derin tuttum   / 06-05-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Eyvah Alex!
35' te oyundan çıkan sambacı,...
Zaferle döneriz
Hakan Şükür sakat olunca ilk 11'...
Büyük müjde
Sakatlığı nükseden İspanyol...
Liste kalabalık
Sayitoğlu, "Gündemimiz-de Ersun...