Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Lincoln yetersiz
Sakatların dönmesi özellikle Ayhan, G.Saray'da kaliteyi yükseltir Ama Lincoln ihtiyaç mı derseniz, bana göre değil. Yenisi alınmalı


Daha önce "4 transfer yapılmazsa istifa ederim" diyen Kalli, Emre ve Barusso için "iyi" dedi, istifayı hiç anmadı!.. Kalli istifa edemezdi, etmedi de. Çünkü takımının potansiyelini ve yapabileceklerini o daha iyi biliyor. Tabi burukluğu vardır, kırgınlığı da doğaldır. Çünkü verilen sözler yerine getirilemedi. Sebep belli, G.Saray'da maddi olanak bu kadar. Kalli on eksikle bu kadar iyi iş yaptığına göre yedeklerin iyileşmesi ile çok daha farklı bir G.Saray'ın olacağını benden daha iyi biliyor. Umudu olmasa hiç durmaz, transferin bittiği gün istifa ederdi. Demek ki takımına güveniyor. Bence de bu takıma güvenmek zorunda.

Affedecekse niye cezalandırdı?
F.Bahçe maçında 10 eksikle sergilenen güzel futbol ve Kadıköy'deki beraberlik camiaya umut verdi. Bu skor tur için yeter mi? Tur atlamaya yetmez. Ama G.Saraylı futbolcular rövanşta da ilk maçtaki motivasyonla oynarsa turu geçer. Çünkü maç sahada kazanılır. "Made in Turkey"den oluşan bir takım, Brezilyalılar karmasından kurulu F.Bahçe karşısında savaştığı, mücadele ettiği, koştuğu, agresif oynadığı zaman Kadıköy'den puan almanın imkânsız olmadığını gösterdi. G.Saray o gün rahatlıkla galip gelebilirdi ama girilen gol pozisyonlarını gole çeviremedi. Bahisçileri hayal kırıklığına uğrattı. Ben maçtan bir gün önceki yazımda G.Saray'ın kazanabileceğini, futbolcuların bu maça kendilerini farklı hazırladıklarını söylemiştim. Demek ki istenince her şey olabiliyormuş. Feldkamp, iki hafta önce birçok eksik varken kadro dışı bıraktığı Sabri'yi dün affetti? Affedecekti madem niçin cezalandırdı? Feldkamp'ın karmaşa yaşadığı bir gerçek. Çevresinden etkilendiğini düşünüyorum. Özellikle futbolcuların baskısı onu etkilemiş. Sabri iyi futbolcu, takımda ihtiyaç da var. Ancak herhangi bir disiplinsizlik yaptıysa affetmemeliydi diye düşünüyorum. Çok küçük kaprislere bakılıp da kadro dışı bırakmak da doğru bir düşünce değil. Sabri herhalde bu yaşanan olaylardan bir ders çıkarmış olsa gerek. Tekrarı halinde ömrü billah G.Saray kadrosu içine giremeyeceğini bilsin. Artık futbolcu arkadaşları da onu kurtaramaz. Yönetim ipini çeker. Ona hem G.Saray'ın hem Milli Takım'ın ihtiyacı var. Ama Sabri eski Sabri olursa.

Rekabet kaliteyi artıracak
Sakatlar düzeliyor. Ayhan takıma katıldı, Lincoln'ün de bu hafta 18'e girmesi bekleniyor. Ama takım da formda. Kalli ne yapmalı? Ayhan'ın oynaması gerektiği bir gerçek. Ama Mehmet Topal da müthiş formda. Görevini eksiksiz yapıyor. Ancak Ayhan da bir ihtiyaç. Haa, Lincoln bir ihtiyaç mı tartışılır. Bana gore değil! Çünkü koşmuyor. G.Saray'a kendini verdiği de tartışılır. Kalli oynatırsa Lincoln önemli bir yıldız, maç kazandırabilir, ama isterse! İstediğini biz çok görmedik. Ben her zaman söylüyorum Lincoln'ün yerine çok acil başka bir yabancı bulunsun diye. Ama bulunmadığına göre Lincoln'le idare edecekler. Sakatların iyileşmesi G.Saray'da forma giymeyi zor hale getirecek. Rekabet artacak. Kalite de yukarıya çıkacaktır.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 G.Saray istedi   / 16-01-2008
 Her Takım Rizespor Gibi Değil   / 13-01-2008
 Bu neyin hazırlık karşılaşması?   / 10-01-2008
 Aynı tas aynı hamam   / 06-01-2008
 Hatalar dizisi   / 05-01-2008
 Galatasaray istedi ve kazandı   / 15-12-2007
 Kalli halı saha idmanı yaptırıyor   / 14-12-2007
 Derbi iyi futbolcuyla kazanılır   / 06-12-2007
 Denizli'ye mektup   / 02-12-2007
 'Şükür'ler olsun   / 30-11-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Şovu sonra yapacağım
Şilili oyuncu: F.Bahçe' de ilk...
İdare eder
"Belki sayı değil ama iki defansif...
Seri istiyorum
"Kayseri' yi kayıpsız geçmeliyiz.
Geri sayım
Trabzonspor' un yeni başkanının...