Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
'Şükür'ler olsun

İki hafta önce tüm spor kamuoyunun golşov naraları attığı Helsingborg maçındaki şok yenilgi Kalli'yi o kadar etkilemiş ki, Yunanistan'ın vasat takımlarından Panianios karşısına bile defansif ve orta saha ağrılıklı bir kadro ile çıktı. Ve sadece beni değil herkesi şok etti. Trabzon maçından sadece Linderoth-Barış yer değişimi ile ki bu da değişiklik sayılmaz aynı kadro ile çıkması demek ki işi bir şans golüne bıraktığını açıkça gösteriyordu. İşin en tuhaf tarafı da mutlak galibiyet alması gereken bir maçta Nonda, Hakan Şükür, Ümit Karan gibi Türkiye'nin en klas ve en etkili forvetlerini kulübede oturttu. Böyle bir kadroyu niye çıkardığını, nasıl bir mantık içinde açıklayacak merak ediyorum doğrusu.

KALLİ SAÇMALIYOR!
Olaya bir de farklı pencereden bakalım. Panianos'un ileri ucunda Ümit, Nonda, Hakan üçlüsünden biri ya da ikisi oynasa hepimiz "Aman! Bu oyunculara dikkat!" diye bağırmaz mıydık? Öyle tahmin ediyorum ki bu kadroya en çok Panianios'un hocası Lienen sevinmiştir. Nitekim de öyle oldu. Oyuna iki takımda ağır aksak başladı. Fakat bu Panianos'un da işine geliyordu. Tabi ki eldeki 1 puan ve kalan 2 maç hesabı yapıldığı zaman G.Saray'a göre kuşkusuz daha avantajlıydı. İlk 15 dakika her iki takım açısından pozisyonsuz geçilirken, G.Saray'ın orta sahada yediği pres, oyunu kanatlara açamaması, tek çare olarak arkadan uzun topları bıraktı. Ancak tek forvet oynayan Serkan'ın hava hakimiyetinin olmaması ve orta sahadan yeterli destek gelmeyince, gol ümitlerini Lincol'ün kullanacağı duran toplara kaldı. İlk 20 dakika da tatsız tuzsuz, pozisyonsuz en önemlisi de Avrupa kupalarında alıştığımız Galatasaray'sız geçti. Oyunun üçte birlik bölümüne gelene kadar da bu tablo değişmedi. G.Saray sanki buradan 1 puan alırsam kendi sahamda oynayacağım A.Wien maçındaki 3 puan bana yeter, hesapları yapar gibiydi. Yalnız tavsiyem G.Saray teknik veya idari ekibine. Keşke bir de matematikçi alsalardı. Hesabı yanlış yaptıklarından eminim. Devrenin sonlarına doğru karşıda beklediğinden daha etkisiz bir UEFA şampiyonu apoletli G.Saray bulan Panianios cesaretle Orkun'un koruduğu kalede cılız da olsa uzaktan şutlarla etkili olmaya çalıştı ve nihayet devre golsüz sona erdi.

HAKAN MAÇI ÇÖZDÜ
2. devreye Linderoth'un yerine Hakan Şükür'ü oyuna alan G.Saray çift forvete dönerek oynaması gerektiği gibi başladı. Hakan'ın girmesi ile Panianios defansı adam paylaşımındaki hatalarıyla, Serkan'ın daha rahat ceza sahası çevresinde dolaşmasını sağladı. Ve yan hakemlerin de ofsayt kokan pozisyonu devam ettirmesiyle Serkan'ın beklenen golü geldi. Gol atıldığı zaman akla gelen ilk şey neden G.Saray'ın maça çift forvetle başlamadığıydı. Pozisyon dahi bulamadığımız ilk yarının ardından Hakan Şükür tam anlamıyla oyuna girerek deyim yerindeyse Galatsaray'ın maçı koparmasında büyük rol oynadı. Serkan'a yaptığı asistle hem penaltı kazanmasına hem de skor 2-0 iken rakibin 10 kişi kalmasına neden oldu. Tabiki bu arada hakem kadrosuna da gerçekten teşekkür etmek gerekir. İkinci yarıda Hakan ve Mehmet Güven değişiklikleri cuk oturdu. Nitekim 83 dakikada Mehmet ortaladı Hakan Şükür'le güzel bir kafa golü buldular. Sonuç olarak; Kalli daha önceki roportajlarında da belirttiği gibi hep tek yarılı iyi oyunlarını bu maçta da tekrarladı. Kazanılan bir maçın arkasından konuşulmaz ama papaz her zaman pilav yer mi, seyredip göreceğiz.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 G.Saray ofansif oynarsa kazanır   / 29-11-2007
 Galibiyet Feldkamp'a Tanrı'nın bir lütfudur   / 26-11-2007
 G.Saray'ın namağlup unvanı bitebilir   / 25-11-2007
 Gönlümüze göre   / 22-11-2007
 Bugün gerekeni yapın   / 21-11-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Yıldırım: Her şey ülke...
F.Bahçe kulübünün 100. kuruluş...
Yaşasın yeni kral
Bir gol atan, bir penaltı yaptıran...
Yeminimiz var
Delgado, "Bu takımın güçlü bir...
Bomba düştü
Basın sözcüsü Kafkas: Doğan ' Ben...