Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Aynı tas aynı hamam

Top kontrolünün zor olduğu buz tutmuş zeminde oldukça çekişmeli bir oyun izledik. Eğer kadronda Ümit Karan, Hakan Şükür ve Hasan Şaş gibi futbolcuların varsa onları oynatmak zorunda olduğunuzu anlıyorsunuz. Fizik gücünü ve tekniğini üst düzeyde taşımış olan bu oyuncuların Galatasaray'a katkıları yadsınamaz. Bursasporlu kaleci Vega'nın, mega hatası ile öne geçen Galatasaray, topu ayakta tutmak suretiyle oyunu kendi alanında kabul etmeye başlayınca Bursaspor daha baskılı gözükmeye başladı. Timsahlar baskılı oynamaya başlayınca Mehmet Topal'ın katkısının en az Linderoth kadar olduğu görüldü. Mutlaka Mehmet Topal'da ısrar edilmeli.

AYBABA'YA SAHİP ÇIKIN
Bursaspor'da topu kullanma ve oyuna sokma yönünden göze batan oyuncular Volkan Şen ve Sercan olmakla beraber Samet Aybaba'yı Türk futboluna iki pırıl pırıl yıldız adayı sunmasını takdirle karşılıyoruz. Bursaspor'un, Antalya'daki tüm hazırlık karşılaşmalarını izlemiş biri olarak Bursaspor taraftarlarına mesajım şu: Lütfen Samet Aybaba ile takıma sahip çıkınız ve lütfen sabırlı olunuz. Biraz sabredildiği taktirde geleceğin takımının temellerinin atıldığı rahatlıkla görülebilir. Biraz sabır, bu ekibe başarıyı getirecek ve Türk futboluna yeni yıldızlar sunmasını da sağlayacaktır. Galatasaray'a gelince. "Her zamanki gibi dün de atmak ve üstüne yatmak" felsefesiyle hareket etti. Arda'ya yıldız olduğunu değil, yıldız adayı olduğunu iyice anlatmak gerekir. Arda, fazlaca tatil yapmış. Beli neredeyse benim kadar kalınlaşmış. Topun ekseni etrafında katettiği zaman, rakibinin topa basması için yeterli oluyor. Futbolcular şunu unutmamalıdır. 1 kilo fazlalık müsabaka sonuna kadar 3 kilo ek yük getirir ki, rüzgârda dal mı yaprak mı daha avantajlıdır! Bursaspor 2. yarıda Galatasaray'a oranla daha agresif ve atak oynadı. Sonucunda da Volkan Şen çok güzel çalımla golü attı ve eşitliği getirdi. Ama Bursa'da kaleci Vega ikinci hatasını yapmaktan geri kalmadı.

DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK
Dün Mehmetlerin günüydü. Bu kez Mehmet Güven, Galatasaray'ı öne geçiren golü attı. Son dakikada ise Harve Tum kafa ile Bursaspor'u 2-2'lik beraberliğe taşıdı. Bu golde Galatasaray defansı tam anlamıyla uyudu. Sonuç olarak batı cephesinde değişen hiç bir şey yok. Aynı tas, aynı hamam!



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Hatalar dizisi   / 05-01-2008
 Galatasaray istedi ve kazandı   / 15-12-2007
 Kalli halı saha idmanı yaptırıyor   / 14-12-2007
 Derbi iyi futbolcuyla kazanılır   / 06-12-2007
 Denizli'ye mektup   / 02-12-2007
 'Şükür'ler olsun   / 30-11-2007
 G.Saray ofansif oynarsa kazanır   / 29-11-2007
 Galibiyet Feldkamp'a Tanrı'nın bir lütfudur   / 26-11-2007
 G.Saray'ın namağlup unvanı bitebilir   / 25-11-2007
 Gönlümüze göre   / 22-11-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Kupada soğuk randevu
Fortis Türkiye Kupası' nda 2.
Fark etmedi
Sarı-kırmızılı ekip, Bursa...
Bitti bitiyor
Coloccini, Ze Castro ve Meite ile...
Barış darbesi
Golcü futbolcu Kırıkkale maçı...