Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Galatasaray istedi ve kazandı

Birkaç haftadır eleştirdiğim Galatasaray'ın, dün Turkcell Süper Lig'in lideri Sivasspor karşısında nasıl bir oyun ortaya koyacağını merakla bekliyordum. Şunu gördük ki birçok eksiğine rağmen eleştirilerden ders almış ki hem takım sahaya 4-4-2 düzeninde ve çift forvetle çıktı, hem de futbolcular maçın öneminin ve değerinin bilinciyle oyuna tempolu, istekli ve agresif başladılar. Hatta ilk 20 dakikaya kadar kaleci Orkun'a neredeyse hiç top gitmedi. Bir an kendi kendime sormadan geçemedim.
"3-4 haftadır niçin böyle top oynamadınız? Neden Hakan ve Nonda ile oyuna başladınız veya Ümit'siz? Niçin bu üçlüden herhangi iki kişiyi oyuna sürerek başlamadınız sayın Kalli?'' Demek ki oluyormuş, hem de gördük ki güzel oluyormuş. Yalnız sahada Galatasaray'ın yıldız oyuncu eksikliği açıkça dünkü maçta bir kez daha ortaya çıkmıştır. Koşan, mücadele eden, orta sahada sürekli gol arayan forvet, kenarlardan zaman zaman gelen toplar... Hepsi mevcuttu. Fakat bitirici noktalarda forvet oyuncularını gol pozisyonuna sokacak, bireysel yeteneklerini takımı adına sergileyecek yıldız oyuncu eksikliği belgelenmişti. Tekrar Lincoln konusuna değinmek istiyorum. Bunu "yıldız oyuncu'' diye transfer edenlere teşekkürlerimi sunuyorum! Geçmişi problemlerle dolu oyuncuya, hiç araştırmadan hangi akla hizmet milyonlarca euro verdiniz? Bu kadar önemli bir yıldızdı da Schalke niye bıraktı! Hiç düşünmediniz mi? Anlaşıldığı gibi Galatasaray'ın devre arasında, saha içinde kendini ve takımı sırtlayacak 10 numaraya ihtiyacı vardır.

TEBRİKLER ÇOCUKLAR
Maça gelince... Sivasspor'un amacı 1 puan almak ve liderliğini şimdilik korumaktı. Galatasaray'ın istekli oyunu karşısında açıkçası bulduğu birkaç kontratak pozisyon haricinde geçen oynadığı Beşiktaş maçındaki gibi Galatasaray karşısında varlık gösteremedi. Tabii ki bunda Balili'nin de sakatlanıp erken oyundan çıkmasının rolü var. Ama bu taktik 80 dakika iş gördü. Nitekim istekli, pozisyon bulan, pozisyon kaçıran Galatasaray, Uğur'un muhteşem asisti ve ilk 11'de yer bulamayan Nonda'nın şık golü ile rahatlıyordu. Ve Sivasspor'un oyundan düşmesine neden oluyordu. Bu düşme neticesinde Sivas defansta açık verince ikinci gol çabuk geldi. Liderle ikinci arasındaki maç Galatasaray'ın galibiyetiyle sonuçlandı. Çünkü Galatasaraylı futbolcular gerçekten bu maçı çok istediler ve kazanmayı başardılar. Tebrikler Galatasaray. Tebrikler çocuklar... Hakeme gelince... Faulleri ve çok düdük çalmasıyla oyunu çok kesti. Sivas'ın lehine çok faul verdi. Ancak Bülent Yıldırım sonuca etki etmedi.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kalli halı saha idmanı yaptırıyor   / 14-12-2007
 Derbi iyi futbolcuyla kazanılır   / 06-12-2007
 Denizli'ye mektup   / 02-12-2007
 'Şükür'ler olsun   / 30-11-2007
 G.Saray ofansif oynarsa kazanır   / 29-11-2007
 Galibiyet Feldkamp'a Tanrı'nın bir lütfudur   / 26-11-2007
 G.Saray'ın namağlup unvanı bitebilir   / 25-11-2007
 Gönlümüze göre   / 22-11-2007
 Bugün gerekeni yapın   / 21-11-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

4 yıl daha
"Başkan, sözleşmemi dört yıl daha...
5 oyuncu isterim
Sivasspor karşısında iyi...
Rota Meite
27 yaşındaki tecrübeli yıldız son...
Kaos bitmiyor
Yönetimin genel kurulu...