Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Kalli halı saha idmanı yaptırıyor

Galatasaray'ın futbolu her geçen gün geriye doğru gidiyor. Bu noktadan sonra neler yapmak gerekiyor? Eksik oyuncuların katılması Galatasaray'daki sorunları çözer mi?
Galatasaray'ın futbolunun geriye gitmesi normal değil mi? İlk yarı bitiyor, sayın Feldkamp hâlâ 11 arayışı içinde. Takım üzerinde ya tutarsa diye kumar oynamaya devam ediyor. Barış mesela. Bir bakıyorsunuz haftanın adamı, bir bakıyorsunuz sonraki maç yedek. Bunu başka örneklerle çoğaltabiliriz. Bu kadar kaliteli oyuncular varken iskeleti oluşturmayı başaramazsan, başarısız olmaya mahkum olursun. Ayrıca yanlış davranışlar ve yanlış kadro arayışları içinde bulunur ve futbolcuları küstürürsen nasıl başarılı olur bir teknik adam. Nasıl kendisine güvenilmesini bekler? Bizler futbolun içinden geliyoruz, inancını kaybetmiş futbolcu teknik direktörünün etkisine ne kadar inanır? Bunların hepsi Galatasaray'daki başarısızlığın etken göstergesi değil midir sorarım?
Kalli diğer alanlarda olduğu gibi forvette çok etkili silahlarını bulunmasına karşın bir türlü istikrarı yakalayamadı. Hakan Şükür, Nonda, Serkan Serkan ve Ümit Karan arasında siz olsanız nasıl bir tercih yapardınız?

SERKAN HAZIR DEĞİL
Galatasaray, Avrupa kulüplerinin bir arada bulmak için servet dökmeye hazır olduğu oyunculara sahip. Hadi Hakan Şükür sezon sonu futbolu bırakacak. Ya Nonda, Ümit Karan? İdeal santrforu değil mi Galatasaray'ın? Tamam Serkan Çalık Galasaray'ın geleceği için düşünülebilir ama şu an Galatasaray'ı taşıyacak, kurtaracak bir santrfor değil. Nonda ve Ümit, Galatasaray'ın ideal forvetidir. Bu 3 futbolcuyu, suratları sirke satan değil bal satan birer golcüye dönüştürmek yakışır sayın Feldkamp'a.
Kalli, son haflarda genellikle savunma ağırlıklı bir futbol oynuyor. Sivas karşısında nasıl bir kadro sahaya sürmeli?
Ali Sami Yen arenasında, seyircisi ile barışacak Galatasaray'ın savunma ağırlıklı oynaması düşünülmez. Sivasspor yarı alanına yıkacağı baskıcı ve bunaltıcı oyunuyla ileride basan bir Galatasaray olmalı sahada. Tabii her hafta başka 11'le sahaya çıkan bir takımın bunu başarması zor. Hele hele yapılan laylaylom idmanlarıyla imkansız. 'Gol yersek çıkaramayız' zihniyeti ne taraftarın, ne futbolcunun, ne de idarecilerin düşüncesi hiç olmamıştır büyük Galatasaray'da. Sarı-kırmızılı ekip agresif, saldıran ve kazanan takım gücüne sahiptir. Yeter ki bu gücü kullanacak takımı ve dengeyi bulabilsin Kalli.
Galatasaray'da sık sık sakatlıklar yaşanıyor. Bunu neye bağlıyorsunuz?
Galatasaray'da sık yaşanan sakatlıklar, Kalli'nin yaptırdığı idman programından kaynaklanmaktadır. Kondisyon geliştirecek yüklemeler yapmak yerine sürekli halı saha idmanı yaptırır gibi 10 metre karede maç oynatıp keyif yapıyor. Sezon başından beri ne sistemli bir yüklenme programı ne de kuvvete dayalı bir teknik taktik çalışması var. Bunun sonucunda da Galatasaray'ın 'revirsaray' diye anılması normaldir.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Derbi iyi futbolcuyla kazanılır   / 06-12-2007
 Denizli'ye mektup   / 02-12-2007
 'Şükür'ler olsun   / 30-11-2007
 G.Saray ofansif oynarsa kazanır   / 29-11-2007
 Galibiyet Feldkamp'a Tanrı'nın bir lütfudur   / 26-11-2007
 G.Saray'ın namağlup unvanı bitebilir   / 25-11-2007
 Gönlümüze göre   / 22-11-2007
 Bugün gerekeni yapın   / 21-11-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Şampiyon olacağız
"F.Bahçe, Şampiyonlar Ligi...
Seksapeli kalmadı
"Bir takımın tabeladaki yerinden...
Gücümüz buna yetti
"Şampiyonlar Ligi' nde şansımızı...
Kongre krizi
Kongrenin belirsizliği sürerken,...