20 Şubat 2015 | Cuma

Olmadı Ba

Beşiktaş'ın bu sezon şu ana kadar Avrupa'da bir tek kötü maçı yok, kazandı, kaybetti, berabere kaldı ama hep iyi oynadı, iyi mücadele etti. Liverpool karşısında da farklı bir manzara beklemiyorduk; iyi motive olan bir Beşiktaş'ın iyi zeminde rakibinden aşağı kalmayacağını düşünüyorduk öyle de oldu.
Sturridge ve Ibe bildiğin baş belası… Töre ve Olcay arkalarına bakmaktan öne gidemedi. Oysa Liverpool tam da bu kanat oyuncularının sevdiği türden üçlü savunmayla oynuyordu.
Enerjilerinin çoğunu zorunlu olarak geri koşmakta kullanan Töre ve Şahan ön tarafta bekleneni veremedi. Böyle olunca Demba Ba da ilk yarıdaki bir istisna hariç beklediği topları alamadı… İki kez kaleciye oynanan paslar ayağına geldi ama beklemediği için gereğini yapamadı.

Gecenin Sergen'i yoktu
Gecenin en iyi Kartal'ı Ersan'dı, havadan-yerden hatasız oynadı. Kaledeki Cenk başta Sosa dışındaki diğer oyuncular da görevlerini yaptılar diyebiliriz. Sosa top ayağına geldiğinde şöyle bir kıpırdadı hepsi bu… Erken pes etti. Oysa Beşiktaş yine böyle güçlü bir rakibe (Chelsea) karşı deplasmanda destan yazarken o günün Sosa'sı Sergen sahanın en çok mücadele eden oyuncularının başında geliyordu. Dün gece niye destan yazılmadı anlayın işte.
Biliç'in Sosa'yı çıkarması doğruydu ancak yerine Pektemek girse ve üçlü savunmaya karşı çift santrfora dönülse nasıl olurdu?
Böyle zorlu bir rakip karşısında tek farklı bir mağlubiyet özellikle de penaltıyla gelmişse diyecek bir şey yok.
Beşiktaş iyi oynadı, kaybetti ama tur umutlarını bir şekilde İstanbul'a taşımayı başardı… Olunca nasıl ki "oldu BA!" diyorsak şimdi de tersini söyleyelim: Olmadı BA!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor