17 Şubat 2015 | Salı

Tarafsızlara bak hele!

Aleni şikeye karşı gıkları çıkmadı; sike var bile diyemediler… Sezon basından bu yana Fenerbahçe'nin Gaziantep, Erciyes, G.Birligi ve Eskisehir maçlarında aldıgı komik penaltılara tek laf etmediler… Derbide Demba Ba'ya verilmeyen penaltıyı, oyundan atılmayan Emre'yi de söyle bir geçistirdiler.
Aynı maçta ilk fırsatta atılan Olcay'ın hakkını korumak da akıllarının ucundan geçmedi.
Fenerbahçe kazanmıstı, onlar da keyfini sürdüler… Fenerbahçe maçları sonrası, "Bu penaltılar rakibe asla verilmezdi" demek de akıllarının ucundan bile geçmedi nedense… Sımdı bakıyorum Besiktas lehine tartısmalı bir penaltı verilince hepsinin adalet damarları kabarmıs… Canlarım ya…
Tavuk su içer Allah'a bakar, yorumcunun görevi de vicdanıyla maçın tamamına bakıp hakemi elestirmektir, bir pozisyonla algı operasyonu yapmak degil.
ADIL bir hakemle Bursa maçın son yarım saatini 10 kisi oynar, attıgı ikinci gol de ofsayt gerekçesiyle iptal olur ve maç o dakikada biterdi. Net!
TÜM bunları atla ve Besiktas, hakem hatasıyla kazanmıs algısı yarat… Yersen.
BESIKTAS güçlü rakibi Bursaspor'dan çok daha iyi oynadı, yerden göge kadar hak etti.
YIGIT hakkını yigitçe almıstır, eyyamcılar, sözde adalet savasçıları Fenerbahçe'ye sezon basından bu yana yapılan kıyaklara seyirci kalanlar ne kadar konussalar bos… BU satırların yazarı futbolun arsada oynandıgı dönemlerdeki degerlere göre yorum yapanlardandır, o nedenle; "hak eden kazandı" diyorum… Futbolun borsada oynandıgı bugünkü degerlerle yorum yapanlarla farkımız olacak elbet. Olmasaydı, Allah korusun, utanmamız gerekirdi.

DELİKANLI BİLİC!
Kim ne derse desin Süleyman Seba sezonuna yakışan teknik adamların başında Bilic geliyor. Bursa maçı sonrası yine mertçe konuştu… "Penaltı aleyhimize verilse hoşuma gitmezdi" dedi. Yine netti. Bazıları gibi, uydurma penaltıyı aldıktan sonra "Daha verilmeyen penaltılarımız var!" demek gafletine düşmedi. Tebrikler Bilic...

BA'NIN PENALTILARI!
İkidir Mustafa Denizli hocaya denk geliyorum; "Ba'nın penaltısında kaleci yatmazsa işi zor!" diyor… Mustafa hoca duran top ustasıydı böyle bir şeyi onun söylemesi önemli… Yalnız hocanın Ba'nın penaltılarını çok dikkatli izlemediği kanaatindeyim. Dikkatli izlese, kalecinin yatmaması durumunda bile uzak köşeye atabileceği ihtimalini görecektir. Biz gördük, sezon başı kampında da, oynadığı maçlarda da.
Ba'nın penaltısını kurtarmak hiç kolay değil.
Gözleri sürekli kalecide, yatırmadan asla vurmuyor.
Ayrıca topa gelirken o kısa mesafede 2-3 kez farklı köşeleri gösteriyor, kalecinin algısını tetikliyor, kaleci de önce dirense bile sonunda bir köşeye atlıyor. 'Atlamasa ne olur?' derseniz yine gol olur, kalecinin sağına direğin dibine topu gönderir. Oraya uzanabilen bir kaleci olursa belki Ba da penaltı kaçırır,
ama bu da çok zor.

CENK: TOPU GÖREMEDiM
Bursa maçı sonrası Cenk Gönen kardesim aradı… Bursa'nın ikinci golünde topu göremedigini Fernandao'nun önünü kapattıgını söyledi… "Iyi de dogru köseye atladın, az kalsın kurtarıyordun" dedim… "Ozan'ın vurusuna göre atladım abi ama tam olarak topu kesinlikle takip etme sansım olmadı!" cevabını verdi.
Tanıyanlar iyi bilir Cenk adam kere adamdır. Böyle diyorsa dogrudur.
O nedenle bu açıklamanın ardından artık daha bir rahatlıkla söylüyorum; Bursa'nın ikinci golü net ofsayttır.

SOSA BiR BAŞ BELASI
Etrafında dört yapraklı yonca misali dizilmis Bursaspor'lu oyuncular arasında önce topu havaya kaldırıp dikkat dagıttı, ardından topukla arkaya çekip rakiplerinin felegini sasırttı… Sosa baska bir alem. Büyük yetenek. Bundesliga'da belki istedigi ortamı bulamadı, belki baska bir sorun yasadı ve basarılı olamadı bunu bilemeyiz ancak Besiktas'ta kendini buldugunu net olarak söyleyebiliriz. Biraz tempo kazandıgı taktirde efsane olur, Bayern basta bütün Bundesliga da pesine düser benden söylemesi.

KÜFÜRE KARŞI OLANLARIN KÜFÜRLERİ!
AZİZ Yıldırım her fırsatta, "Küfürle mücadele ediyorum" der... Bildiğim kadarıyla en son küfürden ceza almıştı… Yine bildiğim kadarıyla, soyunma odası koridorlarında rakip kulüp başkanına küfür eden Volkan Demirel hakkında tek kelime etmedi.
Volkan demişken, milli maçta kendisine edilen küfür nedeniyle maçı terk edince bir çok eyyamcı tarafından "Adam haklı!" kardeşim muhabbetiyle göklere çıkarılmıştı.
Aynı Volkan'ın Trabzon maçı sonrası nasıl küfürler ettiği malum.
Bir insan ya küfüre karşıdır, ya değildir.
Sadece kendisine edilen küfürlere karşı olanlar futbolcu olsalar bile asla centilmen olamazlar. Net!

GÜNEŞ'E HAKSIZLIK!
Şenol Günes'in centilmenligini bilmeyen yoktur, o nedenle Fernandao pozisyonunda söyledigi bir cümle için asmadan önce herkes elini vicdanına koymalı. Senol hoca böyle bir tekmeyi savunacak adam degil. Ya pozisyonu iyi görmedi ya da oyuncusunun topa bakısından hareketle böyle konusuyor. Yanılsın ya da yanılmasın, Senol hocanın Türk futbolundaki degeri, futbolun genelini ilgilendiren konulardaki durusu bellidir. Kimse kusura bakmasın bu tür degerleri kolay yetistiremedigimiz için kimsenin harcamasına da kolay kolay izin vermeyiz. Nokta.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor