06 Kasım 2015 | Cuma

Olmadı be Kartal

Maça başlayan kadroya bakıyorum, sezon başından bu yana ezberlenmiş kadro. Herkes yerinde. Şenol hoca için ideal kadro. Ancak benim için ideal değil. Sezon başından bu yana ben yazmaktan yorulmadım.
Necip bu oyun sisteminin olmaz ise olmazı. Beni bu tespite iten şey Necip'in çok iyi futbolcu olmasından çok bu oyun sisteminde, Necip'in sahada olduğu anlarda Beşiktaş'ın sonucu alması. Beşiktaş'ın ilk yarıda her atağı Gökhan'ın olduğu kanattan geliştirmeye çalışması, beraberlik için İstanbul'a gelen Rus ekibinin işini kolaylaştırdı.
Üstelik Lokomotiv takımı Gökhan'ı Maicon gibi tecrübeli bir isimle kilitlemeyi planlamışken.

Şenol hoca faktörü
Ancak ikinci yarıda Quaresma'nın da oyuna girmesiyle sahanın iki kanadını da kullanmayı deneyen Şenol hoca, yaptığı bu önemli ve taktiksel değişiklikle maça damgasını vurdu. Golün asistinin, Maicon'dan fırsat bulan Gökhan'dan gelmesinin ayrıca bir önemi var. Gökhan ile Quaresma arasında sözüm ona olduğu söylenen gerginliğe en güzel cevap oldu bu gol.
Gol sevincinin dışında da oyun anlayışı olarak Beşiktaş fazlaca takım olduğunu gösterdi. Golcüsü Gomez sussa Quaresma, o sussa Gökhan, Gökhan sussa Rhodolfo... Elbet birileri takım için ön plana çıkıyor. Bu da Beşiktaş'ın en önemli artısı.

Yaslanırsan yersin
İşte o takımın önemli parçası Necip, Sosa'nın yerine oyuna girince her şey tamam dedim. Ancak Necip'in girmesinden sonra Beşiktaş geriye yaslanınca işler tersine döndü. Rakip sahada daha fazla topa sahip olmak gerekirken, Lokomotiv'in oyun temposunu izlemeye koyulmak ağlarımızda golü görmemize neden oldu.
Bu anlayış yakışmadı.
Eski günleri hatırlattı.
Aman dikkat!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor