23 Ekim 2015 | Cuma

Lokomotif Gomez

Beşiktaş'ın ligde ortaya koyduğu futbol için "Bu ligin en güzel şeyi" derken Avrupa sahnesinde de aynı futbolu ortaya koyacağını düşünmek biraz bana Pollyanna'yı hatırlatıyordu. Maçtan önce Şenol hoca, "Büyük takımlar her yerde herkese karşı aynı futbolu oynar" demiş ve beni biraz daha ümitlendirmişti. Öyle de başladılar... Büyük takım gibi. Ancak defanstaki iki isim, Ersan ve İsmail nerede olduklarını ve hangi takım için mücadele ettiklerinin farkına varmalı. İlk 45 dakikada her şey Beşiktaş'ın istediği gibi oldu. İlerleyen her dakikada Quaresma'nın oyuna biraz daha ağırlığını koyması, ilk devrenin ikinci yarısında hareketlenen Gökhan Töre'nin denemeleri... Tüm bunlara Sosa da eşlik edebilseydi sonuç ilk yarıda alınabilirdi. Olmadı. Olmayacaktı da. Bu sütunlardan hep yazdım, Atiba-Oğuzhan- Sosa olmuyor diye. Olmuyor hocam olmuyor işte. Atiba'nın yanına mecbur Necip olacak. Atiba-Necip yanyana önlerinde Sosa veya Oğuzhan yaptığın her maçını kazandın, hem de iyi oynayarak, rakibi boğarak kazandın. Golü yedikten sonra da Sosa dışarı Necip içeri!

Büyük topçusun
Beşiktaş'a gelmesini kim sağladıysa, emeği geçen herkese Türk futbolu adına teşekkür etmek gerek. Hatta milli takıma çağırmayan Löw'e de teşekkür. İzlemek, konuşmak, yaptıklarını yazmak gerçekten büyük keyif. Mario Gomez'in milli takım kadrosuna girmek adına ortaya koyduğu harika performans için yazılacak çok şey var. Onu da yazarız ilerleyen günlerde. Nasıl olsa Gomez yazmaya devam edecek. Rakip 10 kişi kaldı, bu avantajla kazanmak lazımdı. Ama Beşiktaş iyi yolda... İçeride Lokomotif'i itersen lider olursun bu grupta, üzülme Kara Kartal.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor