Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

15 Ocak 2017 | Pazar

Sabri’den utansınlar!

Sabri'yi bazen ağır eleştirdim, bazen de alkışladım. Ama Sabri'nin yetiştiği G.Saray'a karşı yüklendiği aidiyet duygusundan saptığını hiç görmedim. Sabri iyi de, kötü de oynasa sahada hep yüreğini ortaya koyar. İklim koşulları ve zorlu deplasman oluşu nedeni ile Konyaspor maçı Galatasaray adına 'Kırılma Noktası' olacaktı.. Bruma ve Yasin'in olmayışı G.Saray'ı kanatsız bırakırken tüm oyuncuların 'iki kişilik' koşması gereken bir mücadeleydi. Kırık parmakla ve özel bir eldivenle oynayan Muslera'nın yaptığı 'fedakarlık' ile Sabri'nin 'yürekli' duruşu ve De Jong'un 'Cesur Yürek' tarzı oyunu ne yazık ki; bazı oyuncular da yoktu..
Özellikle; Eren ile Josue G.Saray'ı hep eksik oynattı. Doğum tarihlerine baktım;
Eren; 1988, Josue; 1990 doğumlu. 1984 doğumlu Sabri ileri geri çalıştı, sürekli kanat değiştirdi, savunmaya yardıma geldi. Sabri'den utanmaları gereken Josue-Eren ikilisi koşmadıkları ve mücadele etmedikleri gibi takım savunmasına katkı bile yapmadılar.
Konyaspor'un ciddi pozisyonlar bulduğu maçta Rodrigues girene ve Ali Çamdalı atılana kadar G.Saray'ın tek olumlu atağı yoktu. Başta Muslera olmak üzere Sabri, De Jong, Hakan Balta gibi oyuncuların büyük ciddiyet içinde ve "Biz bu maçı kazanmalıyız" anlayışla oynamaları Galatasaray'ı 3 puana taşıdı.

Selçuk çok hata yaptı
Selçuk çok koştu ama kalitesine yakışmayan top kayıpları ile pas hataları yaptı.
Sneijder maç içinde kopuk kopuktu sadece rakibe isminin verdiği etkiyle sahada kaldı. Ama gördüğü sarı kart kendisine yakışmadı.
Gitmek mi istemedi bilemiyorum ama Karabük'te Sneijder aranacak. Rikerink'i uyarıyorum; Josue bu dökülen haliyle Sndeijder'e asla alternatif olamaz. Eğer G.Saray yönetimi iyi bir golcü alamayacaksa Podolski'nin kalmasını sağlamalı. Eren güçsüz olduğu için önde tutamadı, rakibi kovalamadı. Poldi girer girmez Eren'e, "Bak gör top nasıl tutulur" şeklinde ders verdi. Poldi'nin kalitesi Sneijder'in top kullanmasını ve etkili pas vermesini sağlar, Bruma ve Rodrigues'in verimi çoğaltır.
Golün hazırlanışında payı olan Rodrigues'in hızını, toplu dikine gitmesini ve hareket halinde topa vurmasını beğendim.
Rodrigues de Bruma ve Yasin gibi solda oynamak istiyor.
Bence Bruma ile Rodrigues iki kanadı değişerek kullanmalı ve kanat bindirmelerinin pratiğini Florya'da yapmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor