Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Arda'ya psikolog lazım

Kadro seçiminden, gönderilen 3 oyuncuya, Portekiz maçındaki ilk 11 ve sistem tercihine kadar Terim'in 'hatalı kararlar' verdiğini söylesek, yanlış olmaz herhalde!..
Bu sonuç tamamen Terim'in eseri. Yüzde yüz. 26 kişinin seçimi yanlış. Gönderilen 3 kişi yanlış. O 23'ten seçilen 11 yanlış, o 11'e verilen taktik ve düşünce yanlış. 90 dakika boyunca takımın kenardan izlenmesi yanlış. Yani doğrunun D'si yok. Fatih hoca bu kadar yanlış yapacak bir adam değil ama konsantrasyonunu yitirmiş. Aklı hâlâ İtalya'da. Onun için de Galatasaray'ı da Milli Takımı da ucundan tuttu.
Milli oyuncuların ismi transfer piyasasında çok geçiyor.
Mesela Emre, Milli Takım'dayken Fenerbahçe'ye transfer oldu. Yine Terim'in ismi Fenerbahçe başta olmak üzere birçok kulüp ile anılıyor. Bu, Milli Takım'ı olumsuz etkilemiş olabilir mi?

Portekiz'de transfer söylentisi yok mu? İspanya'da, Almanya'da transfer söylentisi yok mu? Hele şu haziran ayında bir Avrupa Şampiyonası oynanıyorsa, Avrupa'da orada sahaya çıkan her futbolcunun hakkında transfer söylentisi vardır. Açın kendi ülke basınlarına bakın. O, lafügüzaf. Bu kötü futbolun Fatih Terim dışında hiçbir mazereti yok.

SCOLARİ SEVİNMİŞTİR
Türk futbolundaki gerilemeden ve istikrarsızlıktan siz de sık sık bahsediyorsunuz. Portekiz ile Türkiye arasındaki fark bu gerilemenin bir sonucu mudur?
Portekiz'de kim var! Ronaldo, Deco... Arda'nın Deco'dan aşağı kalır tarafı var mı? O Arda oyunda yok. Scolari 'Ben bu Arda'yı nasıl durdururum' diye düşünüp plan yaparken kafasında, aynen Fatih Terim'in Ronaldo ve Deco için plan yaptığı gibi, Terim hiç Arda'yı kullanmayı düşünmedi. Scolari, Ronaldo veya Deco'yu oynatmasa biz burada bayram yapmaz mıydık? Ya da bunlardan bir tanesi sakat veya cezalı olsa. Aslan gibi Arda, bilenmiş, hırslanmış, bütün Avrupa'nın gözü üzerinde, adam orada şov yapmaya, vitrine çıkmaya hazırlanıyor; adamı oynatmayarak bitirdi Arda'yı.
Şimdi Arda takıma konulsa bile başarılı olur mu, olmaz mı şüpheliyim. Sen o açılış maçını 90 dakika kenarda oturtulan adamın psikolojisini bir düşünün bakalım. Türkiye'nin bütün ruh doktorlarının Arda'nın başında olması lazım şimdi. Düzeltmek için kafasını çocuğun. Arda şimdi ya moralman yıkıldı ya da 'Hoca bak sen 90 dakika kimi tuttun kenarda, ben sana göstereyim' diyecek ve bu defa da ters bir motivasyonla sahaya fırlayacak. Daha da kötü olacak. Arda'yı toparlayıp sahaya normal çıkartma şansı da azaldı. Çünkü Arda 30-35 yaşında deneyimli futbolcu değil. Arda gencecik bir oğlan. Sen bu çocuğun psikolojisiyle oynarsan istediğin verimi alamazsın. Bu şampiyonanın sonuna kadar Arda'nın doğru dürüst top oynaması mucize olur.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 İstifa etmeli   / 04-06-2008
 G.Saray'ı kurtardı   / 03-06-2008
 İşlerine gelmez   / 28-05-2008
 İnanılır gibi değil   / 27-05-2008
 Az daha beni döveceklerdi   / 21-05-2008
 Hakan en iyisi   / 20-05-2008
 Formül belli   / 15-05-2008
 Vatan haini mi!   / 14-05-2008
 Futbolu bilmiyor   / 13-05-2008
 Raporlar değişti   / 07-05-2008


 
Bu işi bırak Fatih Hoca
Emre'yi çokaramadı
Arda'ya psikolog lazım
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
' Varım' diyooor
Muhabirimiz sordu: "Fenerbahçe' ye...
Simic çark etti
DAHA önce G.Saray yerine Celtic'...
Kanatların yeni hakimi
"Hem sağ, hem sol ayağımı...
Sylva tamam
Shovkovsky' den vazgeçen Trabzon...