Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
İşlerine gelmez
Zico, Aziz Yıldırım için cazip. İyi bir hoca geldiği zaman soyunma odasının önünden geçemez. Adnan'lar da Yıldırım gibi atları kendileri koşturmak istiyor


Fenerbahçe'de en çok konuşulan konuların başında Zico geliyor. Yönetim henüz Brezilyalı hocanın kalması konusunda karar verebilmiş değil. Fenerbahçe, Zico ile devam etmeli mi?
Fenerbahçe yönetimiyle alakası yok işin; Aziz Yıldırım... Bana 'yönetim falan' diye palavra atmasın kimse!.. Aziz Yıldırım, Zico ile bu işin olmadığını gördü, olmayacağını da biliyor. Ancak Zico'nun çok büyük bir özelliği var. Dünyanın en iyi futbolcularından birisi olması nedeniyle bir adı var mesela. Zico'yu her zaman 'İyi hoca' diye yutturabilirsin camiaya. Bu Zico'nun en önemli özelliği Aziz Yıldırım'ın lafından çıkmamasıdır. Aziz Yıldırım iyi bir hoca getirdiği zaman; diyelim Otto Rehhagel, diyelim Arsene Wenger, diyelim Alex Ferguson; bunlardan birisini getirirsen soyunma odasının kapısının önünden geçemezsin. Oysa Zico, şunu oynat 'Baş üstüne', 'Bunu oynatma', 'Baş üstüne.' Devre arasında, soyunma odasında, Zico yok, Aziz Yıldırım konuşuyor. Bu Aziz Yıldırım'ın kendini tatmin etmesi için büyük bir imkân. Onun için Zico, Aziz Yıldırım için en cazip adam. Ama öte yandan da Fenerbahçe başkanlığı sırasında 'en çok Galatasaray şampiyonluğu gören başkan' olma unvanını da sürdürüyor. Bu unvanı da sürdürmek istemiyor. Çıkmaz Aziz Yıldırım'da. Bu kararı veremiyor. 'Zico'yu göndereyim, buraya da iyi bir teknik direktör getireyim, elimi ayağımı da çekeyim, tribünde oturup seyredeyim sadece' de diyemiyor. Bunu da kabullenemiyor. Yani Fenerbahçe, Aziz Yıldırım'ın oyuncağı durumunda.

PARA ARIYORLAR
Galatasaray cephesinde ise hoca arayışları devam ediyor. Laudrup ve Sammer isimleri ön plana çıktı. Bu isimler sarı-kırmızılı ekibi taşıyabilir mi?
Galatasaray aslında para arıyor. Bütün hocalar Galatasaray'a gelmeye hazırlar ama sadece kendilerine önerilen parayı değil, bütçeyi de beğenmiyorlar. Hangi bütçe ile hangi transferleri yapacaklarını merak ediyorlar. Bana şimdi bir gazetenin genel yayın müdürlüğü teklif edilse, ben giderken kafamda bir takım soru işaretleriyle gideceğim. Yeni bir gazete parayla yapılır. 'Ne bütçeniz var?' 'Yoo... Sen gel, mevcutla bu işi götürürüz!..' O zaman Zico olur. Fenerbahçe'nin bir santrfora, bir oyun kurucuya, bir stopere ihtiyacı varken Aziz Yıldırım, Maldonado'yu alır, getirir; Zico da 'Tamam' der. Galatasaray'ın ne antrenöre yetecek iyi parası var, ne de o antrenöre, geldiği zaman 'Ben sana şöyle bir bütçe vereceğim. Bu bütçe ile kolları sıvayıp, 2009'un Galatasaray'ına başlayacaksın' diyecek parası. Para olmayınca da adam gelir mi? Galatasaray antrenör aramıyor, Galatasaray para arıyor. Galatasaray'ın aklı varsa, hâlâ iş işten geçmedi. Bir takım kişisel kaprislerden, komplekslerden vazgeçsinler; Mustafa Denizli'yi getirsinler. Bugünkü koşullarında Galatasaray'a 'Evet' diyecek ve Galatasaray'ı iyiye götürecek başka bir hoca yok. Galatasaray'ı hiç tanımayan, kariyeri karmakarışık bir takım adamları getirip, buraya koymanın alemi yok.

TEKLİF DAHİ GİTMEZ
Kalli gibi hoca ne hale geldi, gördük!.. Gerets gibi bir hoca ne hale geldi, gördük! Bunların düzeyinde olmayanlar 3 günde perişan olur. Mustafa Denizli-Can Çobanoğlu, Galatasaray'ın kurtuluşu amma velakin Adnan'lar, çifte Adnan'lar, aynen Aziz Yıldırım gibi atları kendileri koşturmak istiyorlar. Adnan Polat, Adnan Sezgin. Mustafa Denizli-Can Çobanoğlu yönetimle, teknik yönetimin ilişkisini keser. Adnan Polat çekilmez, Adnan Sezgin çekilmez; bunun için de Mustafa Denizli'ye teklif dahi gitmez. Bu Galatasaray'ın haline kim razı olacaksa; 3. sınıf, 5. sınıf bir hoca gelir.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 İnanılır gibi değil   / 27-05-2008
 Az daha beni döveceklerdi   / 21-05-2008
 Hakan en iyisi   / 20-05-2008
 Formül belli   / 15-05-2008
 Vatan haini mi!   / 14-05-2008
 Futbolu bilmiyor   / 13-05-2008
 Raporlar değişti   / 07-05-2008
 İki korkak hoca   / 06-05-2008
 Paylaşmalıydı   / 01-05-2008
 İkisi de sıfır   / 30-04-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Baptista pazarlığı
Yıldırım istiyor ...
Elveda G.Saray
Feldkamp ile de konuştum ...
Hürriyet atağı
Orta sahayı güçlendirmek isteyen...
Mutlu son
Bordo-mavililer, Selçuk için...