Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Formül belli

Artık G.Saray'ın hedefi Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu olmalı. Süren ve Terim bunun nasıl olacağının örneğini verdiler
G.Saray'ı bundan sonra ileriye götürecek isimler Denizli ve Çobanoğlu. Yönetim bu kararı çıkarırsa 2. Avrupa zaferi gelir

Galatasaray bir sezon aradan sonra şampiyonluğa yeniden ulaştı ama Avrupa'da eski başarılı günlerinden çok uzakta. Bundan sonra neler yapılmalı? En önemlisi hoca kim olmalı?
Galatasaray'ın hedefi Türkiye şampiyonluğu olmamalı. Bu şampiyonluk ne kazandırdı Galatasaray'a? İki sene evvel ne kazandırdı? O zaman ben diyordum, "Galatasaray şampiyon olursa geriye gider. Olmazsa ancak önlem alma gereği duyar.
" Şimdi Fenerbahçe'nin önünde o şans var. Fenerbahçe şampiyon olsaydı bu köhne yönetim anlayışıyla devam ederdi. Şimdi mecburen silkinecekler. Galatasaray'ın hedefi ne; bunu koyacaksın evvela. Adnan Polat'a soruyorum ben şimdi: Bu şampiyonluk seni tatmin etti mi? Her sene böyle bir şampiyon olsan ne olacak? 17. şampiyon, 27. şampiyon olsan ne olacak? Galatasaray'ın tarihinde bir tane şampiyonluk var: 2000 yılı UEFA şampiyonluğu ve arkadan gelen Süper Kupa şampiyonluğu. Onların dışındakiler ayrıntı. Bunları aşacak bir tane hedef var: Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu. Fenerbahçe daha önce anlattığım o 3 transferi yapsaydı, bugün finaldeydi ve final oynayacaktı Chelsea'nin yerine. Avrupa futbolu da kötü durumda çünkü. O Chelsea finale çıktıysa iyi Fenerbahçe hayli hayli çıkardı. Kötü İngiliz futbolu 4 tane yarı finalist çıkarttı. Böyle şey olur mu? Avrupa futbolunun kötülüğü burada işte. Ortada İspanyol yok, ortada İtalyan yok, ortada Alman yok, ortada Hollanda yok. İki İngiliz final oynuyor. Vay anasını sayın seyirciler. İki İngiliz'in oynadığı yerde biz haydi haydi oynardık.

UTAN FENERBAHÇE
Adam gibi takım yapıp, adam gibi yönetilse Beşiktaş da Fenerbahçe de demek ki final oynardı bu sene. Öyle uygundu. Nasıl ki Türkiye'deki zemin Sivas'ı şampiyon olmasına uygundu, Avrupa'daki zemin de bizim şampiyon olmamıza uygundu. Ama kötü takımlar yaptık biz. O kötü takımları da efsane gibi sunduk. Birinci sayfalarda tam sayfa yaparak. "Muhteşem Fenerbahçe, Avrupa'nın imparatoru Fenerbahçe." Ondan sonra elenince de züğürt tesellisi "Üzülme Fenerim" Niye üzülmeyeyim? Şöyle bir ortamda sen finale gidememişsen niye üzülmeyeyim! Bu ne aşağılık kompleksidir. 'Utan Fenerbahçe şu turnuvadan elendin' diyeceklerine "Üzülme Fenerim." Yok ya!.. Şimdi Galatasaray'ın hedefi Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu. Şampiyonlar Ligi'nin nasıl kazanılacağının örneğini Fatih Terim ve Faruk Süren verdiler: 'İstikrar ve devamlılık.' Fatih Terim geldiği sene Ali Sami Yen Stadı'nda Fenerbahçe'ye 4-0 yenildi. Türkiye'nin her takımında gönderilir o hoca. Ali Sami Yen'de Fenerbahçe'ye 4-0 yenildiği sene Galatasaray şampiyon oldu.

HAGİ'YLE YÜRÜMEZ
Fatih Terim ile 4. sene üst üste şampiyon oldu ve 4. senenin sonunda da Avrupa şampiyonu oldu. Galatasaray ruhuna sahip, Türkiye'yi bilen, futbolu bilen, sımsıkı sarılan bir adam ve onun arkasında kapı gibi duracak bir yönetim. Galatasaray'ı bundan sonra ileriye götürecek, yani bu hedefe götürecek formül Mustafa Denizli ve Can Çobanoğlu. Biri teknik direktör, öbürü menajer olarak. Galatasaray yönetimi bu kararı çıkarırsa ve bu kararın arkasında durursa 2. Avrupa zaferini yaşar Galatasaray. Hagi'lerle, Souness'larla falan olacak iş değil bu iş. Hagi'nin antrenörlük hayatında başarısı yok. Hagi fevkalade iyi bir futbolcu, fevkalade iyi bir insan ama antrenörlük hayatında bir başarısı yok. Yıllardan beri de Türkiye'de yok zaten.

Ligin genelini göz önüne aldığınızda ön plana çıkan isimler kimler?
Bu senenin akılda kalacak adamları Hakan Şükür ile Hasan Şaş'tır. Galatasaray'ı ayağa kaldırdıkları için. Ölüyü dirilttikleri için. Bitmiş, tükenmiş, darmadağın olmuş Galatasaray'ın şampiyon olmasını sağlayan bu ikisidir. İki sene evvel olduğu gibi. Hiçbir yönetici, hiçbir öteki beriki 'Galatasaray'ı biz şampiyon yaptık' demesin. Bu şampiyonluğun arkasındaki ruhu yaratan iki adam Hakan Şükür ve Hasan Şaş'tır. Bu senenin akılda kalacak iki adamı onlardır.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Vatan haini mi!   / 14-05-2008
 Futbolu bilmiyor   / 13-05-2008
 Raporlar değişti   / 07-05-2008
 İki korkak hoca   / 06-05-2008
 Paylaşmalıydı   / 01-05-2008
 İkisi de sıfır   / 30-04-2008
 Hayaleti görmedi   / 29-04-2008
 İki tehlike var   / 23-04-2008
 Ters tepti   / 22-04-2008
 Sezgin devam etsin!   / 16-04-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Müthiş teklif
Yok böyle rakam ...
Kılıçlar çekildi
"Kalli' nin kararına saygı...
Üçlü kıskaç
Yarın son gün
Sezon ...
Rota Yapi Yapo
Colman' ın transferini bitiremeyen...