Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
İki tehlike var
Galatasaraylı oyuncular yerli yersiz, santradan Aykut'a geri pas atıyor... Topun auta gitmesi için uğraşıyorlar ancak bu sırada rakibe kaptırıyorlar


Belediye karşısında tek forvet olarak Ümit Karan tercih edildi. Fenerbahçe'ye karşı ileride kim oynamalı?
Duruma göre... Galatasaray o bakımdan çok zengin. Skora göre, duruma göre, Fenerbahçe maçının gelişmesine göre... Ama ben oyuna Hakan'la başlarım. Hakan çünkü yönetici bir santrfor. Hem takımı yönetiyor, hem orta sahayı yönetiyor, hem forveti, hücumu yönetiyor. Ümit ve Nonda'da böyle bir özellik yok. Ümit, Türkiye'nin tek top vuran, gelişine vuran en iyi adamı. Beklenmedik anda goller çıkarabiliyor. Nonda'nın ne olduğu anlaşılamadı ama koşuyor, vuruyor. Normali Hakan'la başlayıp gelişmelere göre takip etmek.
Ama bana sorarsan Arda ile Lincoln'ü birlikte oynatmak doğru değil. Fenerbahçe karşısında bunlardan birinden vazgeçip, Kalli'nin sistemine, çift forvete dönmekte yarar var. Bir de Song iyileşir maça yetişirse Emre'yi sağ bek oynatırım. Çünkü sağ kanatta büyük açıklar veriyor Galatasaray. Sabri orayı tutamadı, denenen Barış fiyasko oldu. Emre iyi bir savunma adamı, iyi bir bek. Aynı zamanda da kaç maçtır izliyorum, sağ açıktan hücuma çıktığı zaman çok güzel toplar atıyor. Yani sağ açıktan hücum ettiği zaman çok güzel top kesecek, orta yapacak, pas verecek özellikleri de var. Uğur iyileşene kadar Emre'yi sağ bekte düşünebilir Galatasaray... Fenerbahçe maçında iki tehlike var Galatasaray'ı bekleyen: 1- Aykut geri pasları dengeli kullanan bir kaleci değil. Aykut'a verdikleri pasların hepsi riskli. Buna rağmen ısrarla geri pas yapıyorlar. Aykut topu ayakla oyuna soktuğu anda rakip hemen bir kontratak başlatabilir. Çünkü top çoğu zaman rakibe gidiyor. Bu rakibin şimdiye kadar alakasız takımlar olması ders alınmasını engelledi ama Galatasaray savunması ileriye çıkmışken, hücuma kalkmışken yerli yersiz top atarsan Fenerbahçe'ye kontratak şansı verirsen bunu pahalıya ödersin. Santradan Aykut'a top atıyorlar. O da üstüne birini görünce heyecanlanıp vuruyor topa.

KİMSE UYARMIYOR
2- Savunmanın bir numaralı, şaşmaz kuralı, ister adı Real Madrid olsun, istersen Brezilya olsun, topu tehlike alanından dışarı çıkartmaktır. Ondan sonra ancak oyuna sokmayı düşüneceksin. Galatasaray'ın stoperleri ve bekleri garip bir şekilde auta giden topları izliyorlar, güya kendileri de kontrol ediyor. Topu taca vurmamak için kendi kontrollerinde auta gitmesine uğraşıyorlar. Bu sırada çok top kaptırıyorlar. Bugüne kadar kullanılamadı bu toplar ama Fenerbahçe kullanır. O Servet, o Emre, o Volkan, 'Aman topu taca atmayım, auta gitsin' derse kendi ağlarında görürler. Bunların ikisi Galatasaray'ın son maçlarında defalarca ortaya çıkan tehlikeler ama Galatasaray'ı kenardan yöneten olmadığı için kimse de uyarmıyor!..



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ters tepti   / 22-04-2008
 Sezgin devam etsin!   / 16-04-2008
 Zico aldandı   / 15-04-2008
 Kimin başkanı!   / 10-04-2008
 Aynaya baksınlar   / 09-04-2008
 Cesaretli olmalı   / 08-04-2008
 Lüzumsuz bir hazırlık maçıydı   / 02-04-2008
 Şampiyon belli   / 01-04-2008
 Bir kişi çıkmaz   / 26-03-2008
 Süreç başladı   / 25-03-2008


 
İki tehlike var
Galatasaray favori
Bildiri yayınlardım
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Favori biziz
"Ali Sami Yen Stadı' nı fethederek...
Hedef Advocaat
Sarı-kırmızılıların, Zenit' te...
Bu kurum batar
"Beşiktaş' ın değerlerine ve...
Bebbe tamam
A.Gücü' yle sözleşmesi bu yıl...