Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Ters tepti
Medya 1 hafta önceden başlayarak Belediye'ye çalıştı, Avcı'ya çalıştı, Necati'ye çalıştı ama bu ters tepti. Belediye'yi yersiz bir strese soktular Buna karşılık Fenerbahçe tam bir antrenman maçı yaptı. Yorulmadılar, koşmadılar bile. Ali İpek'in artık savunma yapmasına gerek kalmamıştır


Zirveye oynayan 4 takım da maçlarını kazandı ancak en çok konuşulan Galatasaray'ın Belediye'yi yenmesiydi. Belediye'nin futbolunda bir gariplik var mıydı?
Belediye maçında hissetmedim ama Denizli maçında fena halde hissettim. Medyanın o maçı normal karşılayıp, bu maçın altını çizeceği 1 hafta önceden belliydi. Belediye'ye çalıştılar, Abdullah Avcı'ya çalıştılar, Necati'ye çalıştılar ama ters tepti. Belediye'yi yersiz bir strese soktular. Buna karşılık Fenerbahçe tam bir antrenman maçı yaptı. Yorulmadılar bile, koşmadılar bile. Denizli maçı, Fenerbahçe'nin en rahat pozisyon bulduğu, en rahat kazandığı maçlarından birisiydi.
İstatistiklere bakın 30'a yakın şut attılar, 8' kaleyi tuttu, 4'ü içeri girdi. İçeri girenlere de bakın. Kaleciye bakın, savunmaya bakın. Fevkalade ilginç bir maçtır. Denizli'nin Fenerbahçe Kongre Üyesi bir başkanı var: Ali İpek. Ve de maçtan bir gün evvel Ali İpek, ihraç isteğiyle Fenerbahçe Disiplin Kurulu'na gidip sözlü savunma yapacakken, iptal ediliyor o savunma. "Gelme" diyorlar. Önce bir maçı görelim!.. Şimdi tahmin ediyorum, savunmaya gerek kalmamıştır!!! Ali İpek'in kongre üyeliği devam edecektir!..

NİYE KIZDIĞI ANLAŞILDI
Bunlar Türkiye'deki spor medyasının kiri. Bu havayı yaratan onlar. Galatasaray, Belediye maçının öncesinde ve sonrasında bu çirkin imaları yapmasalar ben Fenerbahçe- Denizli maçını başka gözle izleyip, başka gözle yorumlayacaktım. Ama herkesi nasıl bilirsin; kendin gibi... Kutsal ittifak medyası Galatasaray'ın maçlarını böylesine mercek altına alıp, bu kafayla yorumlayınca, aynı kafa ile aynı yorumu birilerinin de Fenerbahçe- Denizli maçı için yapması gerekiyordu. Böylece Denizli'deki son 16 dakikada Aziz Yıldırım'ın Ali İpek'e niçin kızdığı, köpürdüğü ortaya çıktı. Tribünden gitmesinin nedeni ortaya çıktı. Benim için tablo aydınlanmıştır. Niçin? Bu kadar yeter... Arif olan anlar ne demek istediğimi...

KORKAKLAR ETKİLİYOR
_Galatasaray çekinerek çıktığı Belediye karşısında rahat bir galibiyet aldı. Tek forvetli sisteme geçmesinin bu galibiyetle bağlantısı var mı?
Galatasaray, Belediye'ye karşı tahmin ediyorum Fenerbahçe maçının provasını yaptı. Çift liberolu, tek forvet, korkak Türk medyasının aşıladığı bir sistem. Ben tek liberoya bile itiraz ediyorum. 'Tek libero' denilen sistem 5-3-2'den bozma. Savunma 4 iken bir de 5 yapacaksın, yetmedi 6 yapacaksın. Neye karşı yapacaksın bunu; tek forvetle oynayan rakibe karşı. Kezman ya da Semih'le mücadele eden Fenerbahçe'yi 6 kişi ile durduracak. Kalli gerçekten bir futbol dehası, gerçekten yürekli bir adamdı ve bütün ısrarlara rağmen Galatasaray'ı çift forvetle, oynaması gerektiği şekilde oynatmak için diretti. Kişisel yanlışları ve kendisini yönlendirenlerin etkisinde kalması, Adnan Polat, Adnan Sezgin ve Ahmet Akcan'ın etkisinde kalması itibarını bitirdi, Galatasaray'ı da bitirdi o ayrı ama temelde Kalli'nin Galatasaray'a getirdiği oyun doğruydu. Birisinin bana izah etmesi lazım: Niye Kezman'ı 6 kişi ile bekleyecek Galatasaray? Bunun Fenerbahçe maçının bir ön hazırlığı olduğu anlaşılıyor. Zaten o gün 'Galatasaray çift ön libero ile oynamalı' falan diye yazılar çıktı... Bir takım korkaklar, kendi korkaklıklarını bütün takımlara empoze etmeye uğraşıyorlar, ne yazık ki başarılı da oluyorlar. Ne var ki bir başka sebepten; orta sahayı güçlendirmek için, orta sahada ayakta durmak için Galatasaray'ın tek forvete inme zorunluluğu var. Arda ve Lincoln yüzünden. Lincoln maç boyu kötü bir Alex olarak oynuyor. Oyunda hiç yok. Top ayağına gelirse 1- 2 hareket yapıyor. Onun dışında hiç yok. Arda hele bu son maçta hiç yoktu. Sabah gazetesi Arda ile Lincoln'ü yıldıza boğmuş, anlata anlata bitirememiş. Bana kalırsa maçtan ilk alınacak adamlardı ikisi de. Arda son zamanlarda hiç mücadele etmeyen, sadece ileriyi düşünen bir adam görünümünde. Böyle olduğu zaman Galatasaray bir tek Ümit ile bir tek Hakan'la oynuyor görünmesine rağmen aslında geriye gelmeyen 3 adamla oynuyor. Geriye hiç gelmeyen 3 adamla oynadığın zaman o orta sahada 2 kişi kalıyor. Ayhan ile Mehmet Topal. O zaman bunların arasına birini daha koymak lazım ki hele de Fenerbahçe ile oynarken o orta sahaya hakim olasın. Mesela oraya Barış'ı koyacaksın. Barış'ı koymak için savunmadan bir adam çıkaramazsın, alacağın tek yer forvet. Çünkü forvetten bir adam alıyorsun ama yerine de 2 adamı, Lincoln ile Arda'yı sürüyorsun zaten. Böylesine bir mantıklı bir görünüm var. Çift ön libero için değil, Arda ve Lincoln'ün laubaliliği alakasızlığı yüzünden boşalan orta sahayı tutabilmek için. Yani olağanüstü yetenekleri yüzünden Arda ve Lincoln'den vazgeçemeyince onların bıraktığı boşluğa bir adam lazım, bu adamı da forvetten eksilterek oraya koyuyorlar.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Sezgin devam etsin!   / 16-04-2008
 Zico aldandı   / 15-04-2008
 Kimin başkanı!   / 10-04-2008
 Aynaya baksınlar   / 09-04-2008
 Cesaretli olmalı   / 08-04-2008
 Lüzumsuz bir hazırlık maçıydı   / 02-04-2008
 Şampiyon belli   / 01-04-2008
 Bir kişi çıkmaz   / 26-03-2008
 Süreç başladı   / 25-03-2008
 Tüzük değişmeli   / 19-03-2008


 
Ters tepti
Kendini yere atıyor
Zico dama oynamadı
Yarın
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Love' de Rus ruleti
Vagner Love ile yapılan danışıklı...
Fener yemini
Belediye maçından sonra evleri...
Transfer harekatı
Beşiktaş; Frankfurt' tan...
Rota Sylva
Senegalli futbolcudan olumlu yanıt...