Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Vatan haini mi!
Hakan Şükür Türkiye'nin gelmiş geçmiş bir numaralı futbolcusudur. Avrupa Şampiyonası'na götürülmesi gerekirdi... Nedir bu Hakan Şükür, kimse bir şey açıklamıyor. Vatan haini mi? Kimse bir şey konuşmuyor ama sırtını dönüyor


Terim, EURO 2008 öncesi 26 kişilik kadrosunu açıkladı. Hakan Şükür kadroda yok. Kadroda bir santrfor eksikliğinden bahsediliyor. Terim'in, Hakan Şükür'ü tercih etmemesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Fatih Terim çok ayıp etti. "Ayıp etti" diyorum bak "Yanlış yaptı" demiyorum. Fatih Terim bu lafımdaki anlamı bilecek kadar zeki birisi. Milli Takım'a şu alınmalıydı, bu alınmalıydı... Bu, sabaha kadar tartışılır. Herkesin kendi görüşü var. Benim kafama göre Mehmet Yıldız, 4 tane Semih eder. Mehmet Yıldız'ı çağırmayıp, Semih'i çağırıyorsan bence eyyamcı bir karar. Fenerbahçeli medyaya teslim olmuş Fatih Terim. Fenerbahçe'yle ilişkilerini de iyi tutuyor.
'Acaba gelecekte Fenerbahçe'yi de düşünüyor mu?' diyorum kafamdan. Çünkü ben Fatih Terim'in ne futbolu oynattığını gayet iyi biliyorum. O futbolda Semih'in yeri yok. Fatih Terim'in futbolunda Semih'in yeri yok. Ama ortada bir Fatih Terim takımı da yok.

HAKAN'LA KONUŞMAM
2000 yılındaki Milli Takım'ın hocası Fatih Terim değil; Şenol Güneş'ti ama sahaya çıkan takım Fatih Terim'in takımıydı. 10 tane Galatasaraylı vardı orada. Onların hepsinin altında Fatih Terim'in imzası vardı. Şu Milli Takım'da Fatih Terim'in bulduğu, keşfettiği, aradığı, yerleştirdiği biri var mı, yok mu? Çünkü her maç zaten başka adamla oynadı. Yahu artık 2008 gelmiş ne denemesi! Artık bundan sonra oynayacağın oyuncuyu deneyeceksin. Yeni oyuncu değil. Ben hâlâ Milli Takım'ın sahaya hangi 11'le çıkacağını bilmiyorum. Hangi oyunu oynayacağını bilmiyorum. Bunu bilmediğim içindir ki de 2000 yılındaki Fatih Terim'in zafere ulaştığı oyun düzenini düşünüyorum, Fiorentina'ya, Milan'a götürdüğü oyun düzenini düşünüyorum; 'gene onu oynayacak' diyorum. O zaman Semih'in ne işi var takımda!.. Ama tabii Fenerbahçe medyasının gözdesi ya Semih!.. Fenerbahçe medyasının en nefret ettiği adam da Hakan Şükür; Semih'i alır, Hakan Şükür'ü almazsın biter, gider. Bu bir mesele. Öteki taraftan Hakan'ı çağırmaması ayıptır. Bülent'e yapılan ayıbı düzelten adam Fatih Terim. Fatih böyle jestleri bilir. Hakan Şükür'ün Avrupa Şampiyonası'na bir veda turnuvası olarak götürülmesi gerekirdi. Kaldı ki futbolcu olarak da Milli Takım'a çok katkısı olacak bir adam. Ersun Yanal kişisel kaprisleriyle, hâlâ Hakan'ı niye çağırmadığının sebebini açıklamadı, kişisel kaprisleriyle Hakan'ı şutlamışken, Fatih geldi o sırada; Galatasaray'da da oynatılmayan Hakan Şükür'ü Milli Takım'a koydu, Hakan 4 gol attı o maçta. Sonra ne oldu da Hakan'a sırtını çevirdi. Niye Ersun Yanal'ın dümen suyuna girdi Fatih Terim; yakıştı mı? Ama bir şey var. Kimse açıklamıyor ama bir şey var. Nedir bu Hakan Şükür? Vatan haini mi, düşman mı, fitne mi çeviriyor? Kimse bir şey konuşmuyor ama herkes sırtını dönüyor Hakan'a! Bugünkü Galatasaray yönetiminin de sırtını döndüğü söyleniyor. Uzatmayacaklarmış sözleşmesini. Şampiyonluk kutlamalarının yapıldığı o gece Adnan Polat'ın açıklaması lazımdı. 'Hakan'la devam edeceğiz' diye. Eğer ortada Hakan nefretini gerektiren bir sebep yoksa. Varsa açıklasınlar bilelim. Ben açıklıyorum: Benim için adam değil. Sokakta bana selam verir, büyüğüm diye selamını alırım. O kadar. Vermezse vermem. Bir kelime de konuşmam. Benim için adam değil. Bana yaptıklarını biliyorum çünkü. Ama o başka, futbolculuğu başka.

SERGEN'İ ARADI MI HİÇ
İlk karısı öldü, cenazesine çiçek göndermedi. Gitmek değil. Benim için insancıl değerleri düşük Hakan Şükür'ün. Futbolcu Hakan Şükür'ü kaldır ortadan geri kalan ile benim uzaktan yakından alakam yok. Ama adamın futbolculuk değerleri tartışılmaz. Türkiye'nin gelmiş geçmiş bir numaralı futbolcusudur. Bir numaralı futbolcusudur. Hiç kimse bunu tartışmasın. Bütün dünyadaki futbol uzmanlarına sorun; 'Türkiye' deyince 'Hakan Şükür' diyeceklerdir. Eskisi yenisi, hepsi. 'Ben Hakan'ı sevmiyorum, o da beni sevmiyor' diye bu gerçeği inkâr mı edeyim şimdi! Yakışır mı Hıncal Uluç'a bu!.. Ama Fatih Terim'in seçimlerinde duyguları çok önemli rol oynuyor. Volkan'ı niye boşladı? 2. Lig'de oynarken buldu getirdi Volkan'ı; şimdi 'Volkan' diye bir adam yok. Niye? Mehmet Topuz'u niye boşladı. Yakışır mı? Bunlar genç adamlar hata yapacaklar. Sen imparatorsun, hepsinin babasısın, ağabeyisin, hocasısın; hoşgörüyle yanına alacaksın, nasihat edeceksin, adam edeceksin. Ben bütün sene bekledim ki Fatih Terim, Sergen'i sahiplensin. Bütün sene bekledim. Eskişehirspor'daki Sergen'i sahiplenmesini bekledim. 'Gel kardeşim; İsviçre'de senin gibi bir oyun kurucuya ihtiyacım var. Başarırsan Avrupa'da oynarsın. Başaramazsak zaten kaybedecek bir şey yok. Eskişehir'de ya da başka bir takımda oynamaya devam edersin. Fatih Terim, aradı mı acaba Sergen'i!.. İmparatoru, imparator yapan özellikler bunlar. Gündüz Kılıç'ın mezardan aldığı adamları hatırlayın. Yarattığı adamları hatırlayın. Beşiktaş'tan Kasımpaşa'ya gitmiş Baba Recep, Milli Takım'a geldi, Galatasaray'a geçti, Fenerbahçe'den Kasımpaşa'ya Naci Erdem, Mill Takım'a geldi, Galatasaray'a gitti. Sergen, Avrupa'nın her takımında oynayacak bir adam. Ama kafasız. İşte o kafa Fatih Terim'in kafası. Çağırsaydı daha 1. gün konuşsaydı, Sergen'e "Eskişehir'e seni izlemeye geliyorum, haberin olsun' deseydi. Tribünde otursaydı. Sergen'ler kolay yetişmiyor. Niye kazanmak yoluna gitmiyorsun? Kendine, Türk futboluna... 'Sergen'i geri getiren hoca' diye tarihe geçmiyorsun. Fatih Terim bu defa Mill Takım'ı çok eğreti tuttu açık söylemek gerekirse. Geldiği zaman 3 maçı vardı Mill Takım'ın. Ersun Yanal'ın takımıyla devam etmek zorundaydı. Yapamazdı başka bir şey; bitiyordu zaten iş. Ama 2006 elemeleri biter bitmez, Fatih Terim geldiğini, kimliğini, kişiliğini göstermeliydi. Terim geldiğinden beri ne hatırlıyoruz? İsviçre maçı skandalı dışında hatırladığımız bir şey var mı? Fatih Terim'in adının yanına koyduğumuz. Ama ben Fatih Terim'in ne kadar değerli, ne kadar önemli bir hoca olduğunu biliyorum. Niye bu durum: Çünkü sarılmadı işe. Onun için bu takım Fatih Terim'in takımı değil. Bu takımı sen de, ben de, herhangi birisi de seçerdi. Bu takımın altında Fatih Terim'in imzası yok.

KÖTÜ OYNUYORLAR
Bu Avrupa Şampiyonası'nın Türkiye için kötü geçeceği anlamına mı geliyor?
Aynen Türkiye ligleri gibi olacak Avrupa Şampiyonası. Çok kötü futbol oynuyor Avrupa takımları. Fatih Terim takımı yapsaydık şampiyon olurduk. Senet verirdim ben sana o zaman. Şimdi günlük maçlara bağlı her şey. Birinci turda da elenebiliriz, finale kadar da gidebiliriz. Penaltı kurtaran Volkan olursa başka olur, o golleri yiyen Volkan olursa başka olur.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Futbolu bilmiyor   / 13-05-2008
 Raporlar değişti   / 07-05-2008
 İki korkak hoca   / 06-05-2008
 Paylaşmalıydı   / 01-05-2008
 İkisi de sıfır   / 30-04-2008
 Hayaleti görmedi   / 29-04-2008
 İki tehlike var   / 23-04-2008
 Ters tepti   / 22-04-2008
 Sezgin devam etsin!   / 16-04-2008
 Zico aldandı   / 15-04-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa



Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Biz daha büyüğüz
"Şampiyonluk Avrupa yüzünden...
Göreve devam
G.Saray, Anadolu takımlarını...
Harekat başladı
* Önceki gece İngiltere' ye giden...
Mandzukiç
Rukavina' da sorun çıkarsa ...