Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
İstifa etmeli

Polat, ara transferde göndermek istediği Hakan'a "Heykelini dikeceğim, okula adını vereceğim" diyerek komik duruma düştü
Hakan, Polat'ı muhatap kabul edip, söylediklerinin bir tekini kabul ederse adam değil. Polat, Galatasaray başkanlığını ayağa düşürdü
Usain Bolt, rekoru 'Olimpiyatlar'da kırar' diye bekliyorduk ama biraz erken gerçekleştirdi. Şimdi 'erken mi forma girdi' diye düşünüyorum

Polat beklendiği gibi Hakan Şükür'e jübile teklif etti. Polat'ın jübile teklifini ve futbolu bırakmasına karşılık olarak da 5 yıllık sosyal içerikli sözleşme, adına spor okulları, heykel, akademi ve alt yapıda görev teklif etmesiyle ilgili neler söyleyeceksiniz!..

Adnan Polat komik duruma düştü. Bütün dünya Adnan Polat'a gülüyor şimdi. Sen Hakan Şükür'ü temizlemek için elinden geleni yap, temizleyemeyince ısıramadığın eli öpmeye kalk. Böyle bir şey yok. Ben Adnan Polat'ı tanıyamıyorum. Kalli'ye o listeyi verdi mi Adnan, 'En başta Hakan'ı temizleyeceksin' diye. Bab- Ali'deki bütün dostlarına, arkadaşlarına, 'Ben bunu ara transferde göndereceğim, yok edeceğim, sileceğim; siz onu yıpratmaya başlayın. İşimi kolaylayın' diye talimat verdi mi, vermedi mi? Sonra Kalli'nin ipliği pazara çıkınca, 2 sene evvel, 2006'da olduğu gibi Hakan Şükür ve Hasan Şaş, takımın başına geçip, Galatasaray'ı şampiyon yapınca, şapa oturdu mu Adnan! Sen 1 ay susacaksın, bu 1 ay içinde Fenerliler, Beşiktaşlılar, Galatasaray'ın Adnancıları, Hakan'ı yiyecek sen ağzını açmadan sessizce izleyeceksin. Masaya yumruğunu vurup, 'Ey arkadaşlar, Hakan şampiyon Galatasaray'ın kaptanıdır. Onu kimseye yedirmem' diyeceğine, sessiz sedasız bıyık altından gülerek seyredeceksin, ondan sonra baktın ki Hakan Şükür seni aşıyor 'Heykelini dikeceğim, okula adını vereceğim, onu vereceğim, bunu vereceğim' diyeceksin. Geçiniz.

Tekzip edemedi
Şu son yaptığı açıklamalar Adnan Polat'ı bitirmiştir. Hakan Şükür söylediklerinin bir tekini kabul ederse adam değil. Adnan Polat'ı muhatap kabul ederse adam değil. Galatasaray başkanlığını ayağa düşürdü Adnan Polat. Ne Hakan'ı savunabildi, ne kendi itibarını savunabildi. Yüzüne gözüne bulaştırdı her şeyi. Adnan Polat'ın yapacağı bir tek onurlu hareket var; istifa etmek. 'Ben bu kulübü yönetemeyeceğimi anladım arkadaşlar. Arka arkaya büyük yanlışlar yaptım.' Kalli'nin açıklamaları tokat gibi geldi Adnan Polat'ın suratına. Tekzip edemedi dikkat edin. 'Böyle bir şey yapmadım' diyemedi. 'At bunu' dediği adamı şimdi göklere çıkartıyor. Sen, herkesi kör, alemi sersem mi sanıyorsun Adnan kardeşim!.. Bu nasıl Galatasaraylılık!.. Galatasaray bu kadar ayağa düşer mi? İnanamıyorum, vallahi inanamıyorum. Açık söylüyorum: 'Galatasaraylıyım' demeye utanır oldum ben, Hıncal Uluç olarak. Herkes biliyor benim hangi takımı tuttuğumu ama çocuklar bilmiyor. Van'da etrafımı sarıp sordular. 'Hıncal ağabey sen hangi takımı tutuyorsun' diye. 'Galatasaraylıyım' diyemedim, vallahi diyemedim. Belki de o ufacık çocuk benimle 'dalga geçecek' diye, diyemedim. "Galatasaraylıyım' diyemez hale geldim. Galatasaray'ın şampiyon olduğu sene ben 'Galatasaraylıyım' diyemiyorum düşünebiliyor musunuz! Çok yazık oldu. Galatasaray'ın adına çok büyük karalar sürüldü.

Pek de beklenmiyordu ama Jamaikalı Usain Bolt, yine vatandaşı Asafa Powell'a ait 9.74'lük dünya rekorunu 9.72'ye çekmeyi başardı. Yeni rekoru nasıl değerlendiriyorsunuz? İnsanoğlunun 100 metre ile savaşı nereye kadar devam edecek?
Çok iyi koşması bekleniyordu ama rekoru 2 salise geliştirmesi sürpriz oldu. Bunu 'Olimpiyat'ta yapar' diye bekliyorduk ama biraz erken gerçekleştirdi. 'Acaba erken mi forma girdi' diye de düşünüyorum şimdi. Usain Bolt, yavaş yavaş geldiğinin sinyallerini veriyordu. Müthiş koştu ve rekoru kırdı. Rüzgârı sordum hemen. 1 metrenin biraz üstünde. Tüm rekorlarda artık arkadan esen rüzgâr önemli. 2 metreye kadar izin var. 2 metrenin hemen altında olduğu zaman, 1.95 falan, çok büyük avantaj. Bolt'un daha rüzgâr avansı var. Tahmin ediyorum pist hızlı bir pist.

Pistler çok önemli
Hızlı pistlerde uzun mesafe derecesi iyi çıkmıyor. Sert çünkü. Tepki veriyor, yaylandırıyor. Yumuşak pistte uzak mesafe koşuyorlar. Orada 9.72 falan koşmana imkân yok. Demek ki New York pisti, sprinter bir pist. Özel olarak yapılmış bir sprinter pisti. Mümkün olan en sert pisti yapmışlar. Onun etkisi olabilir. Yani o piste artık dikkat etmek lazım. Ben gazeteciliğe başladığımda bu işin limiti 10 saniyeydi. 10 saniye barajını aşacak bir insan, ses hızını aşmış uçak muamelesi görüyordu. 10 saniye aşıldı, şimdi 9.72'ye geldi dünya rekoru. Bir yandan pistler gelişiyor, bir yandan ayakkabılar gelişiyor. Şimdi düşünüyorum 1960 yılında 10 saniye koşan Armin Hary, bu pistte ve bu ayakkabıyla koşsaydı belki o da 9.72 koşabilirdi. Ya da o devrin muhteşem Amerikalıları. 1960 ile 2008 arasındaki fark insandan çok teknikte gibi geliyor bana. Teknolojinin indirebildiği kadar inecek bu iş.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 G.Saray'ı kurtardı   / 03-06-2008
 İşlerine gelmez   / 28-05-2008
 İnanılır gibi değil   / 27-05-2008
 Az daha beni döveceklerdi   / 21-05-2008
 Hakan en iyisi   / 20-05-2008
 Formül belli   / 15-05-2008
 Vatan haini mi!   / 14-05-2008
 Futbolu bilmiyor   / 13-05-2008
 Raporlar değişti   / 07-05-2008
 İki korkak hoca   / 06-05-2008


 
İstifa etmeli
Çarşı'yı şişirmişler
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Emre tam isabet
F.Bahçe' nin Brezilyalı yıldızı...
Final yakışır
"Ligde ve kupada şampiyon-luğu...
Son Kartal Ekrem
Siyah-beyazlılar, 28 yaşındaki sağ...
Kral Trabzon' da
Transferin flaş takımı Trabzon,...