Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Az daha beni döveceklerdi

Yiğit'in kardeşinin lideri olduğu grup, Hakan'ı savunan yazı yazdığım için beni dövmeye kalktı. Ersoy olmasa holigan dayağı yemiştim
Hakan gol kralı olunca özür dileyecekler sandım ama "Sen bize kızıyordun ama küfür etmesek Hakan oynamazdı" dediler
Bunların ağabeyi Yiğit Şardan'ın başkan olmasını tasavvur dahi edemezdim. Ama bu kez başka. Ben bu Yiğit'in yanındayım

Galatasaray'ın sansasyon yaratan şampiyonluğundan geriye stata aslan getirilmesi ve 'çıldırın' marşı kaldı. Stada aslan getirilmesi ve 'çıldırın' marşı ile ilgili ne düşünüyorsunuz?
"Aslan getirilmesi yanlış" diyen de olabilir, "Doğru" diyen de olabilir.
Olur niye olmasın! Biz Mekteb-i Mülkiye'de İnek Bayramı yapıyorduk, mayıs ayında, İnek bulup getiriyorduk, bütün Mülkiyeliler, Ankara'da ineğin peşinde dolaşıyorduk. Kimse de bize "Vay ineğe eziyet ettiler, ineğin Ankara'nın caddesinde ne işi var" demedi. "Aslan kafese konulup, İstanbul'a gelir mi?" Yahu yüzlerce aslan kafeslerin içinde yaşıyor ve özellikle sirk aslanlarının bütün ömürleri kafeste, yolda geçiyor. Sürekli insanların içinde sirk aslanları. Sirk çadırının, stadyumdan farkı var mı? Ama dünyanın her yerinde bu tür protestolar adettir. Kendi varlıklarını belli etmek için fırsat bulurlar ve karşı çıkarlar. Galatasaray simgesi zebra olsaydı ve oraya bir zebra gelseydi karşı çıkacaklar mıydı? Fenerbahçe'nin simgesi kanarya... Türkiye'de binlerce kanarya kafeste yaşıyor. Kafes kanaryanın doğal ortamı mı? Niye 'O kanaryaları salın' diye bağırmıyorlar. Yani bir standart da yok. Kanarya kafeste olur, aslan kafeste olmaz! Yok ya; niye? Geçiniz. Türkiye'de ne yazık ki aslan sevgisinin altını çizmek için değil, kendi adlarını gazete ve televizyonlara geçirmek için fırsat kollayanlar var. Onları da ben iyi tanırım. İsimlerini de vermiyorum, bu vesileyle isimleri bir kez daha geçmesin. Benim kendilerini bildiğimi iyi biliyorlar.

REKABET BÖYLE OLUR
"Aslana bu eziyet yapılmamalıydı. Biz hayvanseverler buna karşıyız." Tamam, bitti gitti. FIFA'ya gideceklermiş!.. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gidin, nereye giderseniz, gidin. İş mi bu yani!.. Çıldırın marşına gelince... Futboldaki çatışmanın bu tür şarkılarla, marşlarla, gülücüklerle, kızdırmalarla olmasından yanayım. Mesela Galatasaraylılar, 'çıldırın' diye tişörtler yapmışlar, buna karşılık da Fenerbahçeli kızlar, 'çıldırma' diye tişört giydiler. Küfürleşeceğine, kavga edeceğine bu tür hoşluklarla rekabet yaptığın zaman bütün Fenerliler ve Galatasaraylılar dost olur, arkadaş olur. Bu amigolar, bu holiganlar, bu pislikler temizlenir giderler. Ben fevkalade destekliyorum; şarkılı, tişörtlü, pankartlı atışmaları.

Bu iki fikir de Yiğit Şardan'dan çıktı. Şardan Galatasaray'ın eski başkan adayıydı. Bugün belki de kendisine seçimi kaybettiren Polat'ın yönetiminde... Şardan'ın Galatasaray'daki geleceğiyle ilgili neler söyleyeceksiniz?
Yiğit Şardan benim sevdiğim insanlardan bir tanesi. Çok yakın ahbaplığımız yok ama bazen iyi arkadaş olabileceğini hissedersin. Denk gelmedi ama sevdiğim insanlardan bir tanesi. Ancak Yiğit Şardan aday olduğu zaman Özhan'a karşı ki ben Özhan'a şiddetle karşıydım, o dönem yerden yere vurdum, buna rağmen Yiğit ile çıktıkları zaman "Ben oyumu Özhan'a veririm" dedim.

GÖZLERİ DÖNÜYOR
Yiğit Şardan'ın bir holigan yanı var kim ne derse desin!.. Kardeşi iyi bir holigan örgütü lideri. Ersoy Çetin müdahale edip bana haber vermese, ben o gün holiganların dayağını yemiştim. Fenerbahçe'nin Ali Sami Yen'de Galatasaray'ı 4-0 yendiği maçın devre arasında Ersoy bana "VIP Salonu'na gelme, seni fena halde dövecekler ağabey" dedi ve ben stadı terk ettim. Günahım o zaman da aynı. Hakan Şükür'ü o zaman da savunuyordum ben. "Bu adam büyük futbolcu, Galatasaray'ın çok ihtiyacı var. Fenerliler yıpratıyorlar, Galatasaraylılar hiç olmazsa siz yıpratmayın." Hakan'a sövüyorlardı tribünlerde Yiğit'in kardeşinin lideri olduğu grup. "Sövmeyin. Milli Takım'ın da futbolcusu, yapmayın çocuklar' diye yazı yazdığım için beni dövmeye kalktılar. Ersoy o zaman işletiyor VIP Salonu'nu... "Aman Hıncal ağabey tatsız bir olay çıkmasın. Galatasaraylılar, Galatasaraylı yazarı dövdü olayı seni de kulübü de yaralar. Sen dikkatli ol" dedi. O sene Galatasaray şampiyon, Hakan Şükür gol kralı oldu. Şampiyon olduğu maçın ardından ben VIP Salonu'na girdim, bu Yiğit'in kardeşi ve holigan grubu bana koştu. Hepsi hoş çocuklar, Sultani'li çocuklar ama 'Galatasaray' deyince gözleri dönüyor. Garip bir hal alıyorlar. 'Hakan Şükür gol kralı, Galatasaray şampiyon oldu benden özür dileyecekler' diye düşündüm ama "Hıncal ağabey sen o zaman bize kızıyordun ama biz öyle küfür etmesek bu adam, bu topu oynamazdı!!!" dediler. Bunların ağabeyi Yiğit Şardan'ın Galatasaray başkanı olmasını tasavvur dahi etmek istemedim. Ama bu defa ki Yiğit Şardan çok güzel yönlendiriyor. Aslan getirilmesi ve 'çıldırın' marşı düşmanlığın rekabete dönüştüğünü gösteriyor. Ben bu Yiğit'in her zaman yanındayım.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Hakan en iyisi   / 20-05-2008
 Formül belli   / 15-05-2008
 Vatan haini mi!   / 14-05-2008
 Futbolu bilmiyor   / 13-05-2008
 Raporlar değişti   / 07-05-2008
 İki korkak hoca   / 06-05-2008
 Paylaşmalıydı   / 01-05-2008
 İkisi de sıfır   / 30-04-2008
 Hayaleti görmedi   / 29-04-2008
 İki tehlike var   / 23-04-2008


 
Az daha beni döveceklerdi
Sivas ikinci olsa itiraz eder miydi!
Çıktığı gibi düşerler
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Müşteri değil!
Fenerbahçe taraftarı, takımını...
Devler Ligi yolu çileli
Seri başı olmayan Cimbom' u...
Gidiyorlar!
İngilizler devreye girdi ...
Morais atağı
Trabzon, 131 maçta 33 gol atan...