Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Ataklar nerede bitecek!

Colin Kazım'ı tutacaksın, Tümer'i tutacaksın; Yıldıray'ı göndereceksin!.. Colin Kazım'ın oynadığı yerde 4 tane adam var. Sabri var, Hamit var, Mevlüt var, Nihat var. Colin Kazım 5. adam sağ kanatta oynayacak. O duruyor Emre'nin yedeği yok, Yıldıray çıkartılıyor. Ne olduğu bilinmeyen Tümer duruyor, Alman Ligi'nin starı Yıldıray çıkartılıyor. Bunun mantığı yok ama tekrar söylüyorum; bir sebebi var. Duygusallık, Fatih Terim'de mantığın önüne geçmiş. Futbol bilgisinin önüne geçmiş. Bunu görüyorum. Bana sorarsanız İbrahim Kaş'ı çıkarması da hata. Çünkü bir yığın sakat adam var savunmada İbrahim gönderiliyor. İbrahim tek sağlam adam. Halil'e fazla bir itirazım yok.


DENİZLİ ÇOK HAKLI
Finlandiya maçında oynattığı son futbola bakıyorum; o futbol bana 'Hakan lazım' diye bas bas bağırıyor. 4-3-3 oynatıyor. Mustafa Denizli gayet güzel yazmış, 'Yengeç gibiydi' diyor. Çünkü sağ kanat fevkalade iyi işledi. Mevlüt, Hamit ve Sabri'den oluşan sağ kanat perişan etti Finlandiya'yı. Ama oradan gelen akınlar nerede bitecek? O akınları bitirecek santrfor Nihat mı? Değil. Nihat gayet iyi bir kanat oyuncusu. Sol kanat yoktu buna karşılık. Hiç çalışmadı. Mustafa Denizli de haklı olarak bunu söylüyor. Orası da düzelebilir. Arda orada Tuncay'ın yerine oynadığı zaman toparlayabilir ama orta 3'lünün solunda oynayacak, içteki adam yok. Hakan Balta yerinde iyi, Arda ileride iyi ama ortadaki adam ön libero gibi oynuyor. Onun için takımın sağ tarafı 4-3-3 ama sol tarafı 4-3-3 sol tarafı değil. Sol taraf 4-4-2 sol tarafı. Onun için dengesizlikler var. Hele Tuncay olduğu zaman sol taraf tamamen iptal.

TERİM ERLER ARIYOR
Peki diyelim ki sol taraf da var; sağlı sollu akınlar yapacaksın. Hangi santrfora yapacaksın sen bu akınları? 4-3-3 oynadığın zaman senin pivot santrfora ihtiyacın var. Senin elinde dünyadaki 3-4 pivot santrfordan birisi var ama sen bunu takıma almıyorsun. 'Her ihtimale karşı' dahi diye bile takıma almıyorsun. 4 adamın olduğu yerde 5. Colin Kazım'ı alıyorsun ama senin elinde bir tane pivot santrfor yok, sen Hakan Şükür'ü çağırmıyorsun. Bunun da mantığı yok. Yıldıray'ı göndermesiyle, Hakan'ı çağırmamasının sebebi aynı. Çekiniyor Fatih Terim. Lider futbolculardan çekiniyor. 'Baş üstüne komutanım' diyen erler arıyor Terim.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 İşlerine gelmez   / 28-05-2008
 İnanılır gibi değil   / 27-05-2008
 Az daha beni döveceklerdi   / 21-05-2008
 Hakan en iyisi   / 20-05-2008
 Formül belli   / 15-05-2008
 Vatan haini mi!   / 14-05-2008
 Futbolu bilmiyor   / 13-05-2008
 Raporlar değişti   / 07-05-2008
 İki korkak hoca   / 06-05-2008
 Paylaşmalıydı   / 01-05-2008


 
Duygusal davranıyor
Ataklar nerede bitecek!
G.Saray'ı kurtardı
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Nihat' ı istiyoruz
Fenerbahçe başkanı, FBTV' deki...
Yaylım ateşi
Bülent Tulun: Emre Belözoğlu,...
Forvet için 3 aday
Kartal, Klasnic' in dışında Gökhan...
Forvet harekatı
Polonyalı Brozek, Hırvat Rukavina...