Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Zar zor 3 puan

Galatasaray'ın en büyük özelliği orta sahasında koşan, her topa giren genç futbolcuları olması. Ama bu futbolcuların Arda'nın dışında hünerli ayakları yok. Yani adam eksiltip, araya top atacak ve verkaça girebilecek, kaleyi bulan şutlar atacak topçulardan yoksun Galatasaray. Bütün bunları yapabilecek usta Lincoln de ortalarda yok. Galatasaray'ın iki ustası var. Biri Nonda diğeri de Arda... Hakan Şükür, takım için yararlı bir topçu. Sahada hiçbir şey yapmıyor gibi görünse bile rakibin savunmasını sürekli meşgul ediyor, bir ya da iki stoperin öne çıkmasına engel oluyor. Galatasaray'a gol atabilen takımlar karşısında 1-0'lık sonuç hiçbir zaman yetmez. Eskiden bu takımda pimi çekildi mi patlayacak iki bomba vardı; biri Servet diğeri de Orkun. Bunlara bir de Emre eklendi. Savunmanın bu üçlüsü, fazla güven vermiyor. Servet'in yanında mutlaka bir ustanın olması şart.

4 ya da 5 usta gerekiyor
Bu açığı Song iyi kapatıyordu. Ama eğer haberler doğruysa Song bu yıl sonunda Galatasaray'dan ayrılıyor. Afrika Uluslar Kupası'dan döndükten sonra sezon sonuna kadar geçecek zamanda Song'un kelleyi ortaya koyarak top oynamasını beklemek çok güç. Çünkü Rusya'ya sakat gitmek istemez. Galatasaray, Basinas ya da bir başka ön libero peşinde koşacağına iyi bir stoper aramaya başlasa akıllıcadır. Rize, Bursa, Sarıyer gibi takımlar karşısında Emreler, Servetler hatta Bouzidler ile idare edebilirsin. Ama Leverkusen karşısında ne yaparsın bilinmez. Galatasaray'da iyi bir takım olabilme eğilimi var. Yani bu çekirdek var. Ama onun dışında bu takımı alıp götürecek 4 hatta 5 tane ustaya gerek duyuyor sarı-kırmızılılar. Bursaspor bu ligde kalıcı gibi durmuyor. Bu yıl kalabilir... Çünkü Bursaspor'dan da kötüleri var. Ama önümüzdeki sene yeşil-beyazlıların ciddi takviyeler yapması gerek. Bütün her şeyini Tum diye bir futbolcuya bağlamışsın, o bir 'Tum'duna getirip vurursa gol atacaksın. Bunun dışında çağdışı bir futbol ile 'Çanakkale Geçilmez'i oynuyorsun bir maç boyu. Son sözüm Arda'ya. Rize maçında sahanın en iyisiydi. Ama dün sahada var mı yok mu anlayamadım. Bursa savunmasının yaptığı bariz hatalar olmasa Galatasaray'ın atağı bile yoktu.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Yasak savmak   / 16-01-2008
 Izdırap   / 06-01-2008
 Avrupa'nın kralı!   / 24-12-2007
 Zor oldu   / 15-12-2007
 Çekirge öldü   / 09-12-2007
 Sıçra çekirge   / 03-12-2007
 Kalli'nin tercihi   / 30-11-2007
 Kalli'nin işleri!   / 26-11-2007
 Hele şükür   / 12-11-2007
 İstifa et   / 09-11-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Bir kez de vurdurmayın!
G.ANTEP kalecisi Oğuz Dağlaroğlu,...
Timsah avcıları
Tekmelerin havada uçuştuğu maçta,...
Tello: Asist kralı olurum
Kasımpaşa maçında yaptığı üç...
B planı tango
Yönetim, Arjantinli Denis ve...